Γαλλία: Ανάβει «πράσινο φως» στις ομοφυλόφιλες που θέλουν να κάνουν εξωσωματική

444 Views
Γαλλία: Ανάβει «πράσινο φως» στις ομοφυλόφιλες που θέλουν να κάνουν εξωσωματική Γαλλία: Ανάβει «πράσινο φως» στις ομοφυλόφιλες που θέλουν να κάνουν εξωσωματική

 


Το «πράσινο φως» στις ομοφυλόφιλες γυναίκες και όσες δεν έχουν σύντροφο, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ετοιμάζεται να δώσει το γαλλικό κοινοβούλιο. 


Χθες κατατέθηκε το σχετικό νομοσχέδιο, μία από τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης Μακρόν, όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Με τη ψήφιση του νομοσχεδίου, θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προόδου προς την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία, όπου είχαν σημειωθεί βίαιες διαδηλώσεις πριν από τη νομιμοποίηση των γάμων ζευγαριών του ιδίου φύλου και της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια το 2013.

Με την ισχύουσα νομοθεσία στη Γαλλία, οι ομοφυλόφιλες γυναίκες με οικονομική δυνατότητα αναγκάζονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να υποβληθούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, ενώ όσες δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους αποκλείονται από αυτή την ευκαιρία.

Επιπλέον, ο γαλλικός νόμος εξακολουθεί να θέτει περιορισμούς σε πρακτικές όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση με χρήση σπέρματος δότη για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Πριν από ένα χρόνο, μια εθνική επιτροπή βιοηθικής ανακοίνωσε ότι στηρίζει την ιδέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για τις γυναίκες χωρίς σύντροφο και για τις λεσβίες.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: H Ομοφυλόφιλη ζωή μου

Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Νιάτα, ενέργεια, μουσικές στον «Χάρτινο κόσμο», παρά τη φλυαρία… Είδαμε και σχολιάζουμε.
Νιάτα, ενέργεια, μουσικές στον «Χάρτινο κόσμο», παρά τη φλυαρία… Είδαμε και σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 648 Views

Μια αξιέπαινη, καλοδουλεμένη, θεαματική νεανική προσπάθεια, που παρά τη συγγραφική και σκηνική φλυαρία, κέρδισε τις εντυπώσεις… Είδε και σχολιάζει η Πίτσα Στασινοπούλου

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή