Οι φίλοι, οι παρέες, οι παρεξηγήσεις και η σημασία τους. Από την Ιωάννα Καμενίδου.

1292 Views
Οι φίλοι, οι παρέες, οι παρεξηγήσεις και η σημασία τους. Από την Ιωάννα Καμενίδου. Οι φίλοι, οι παρέες, οι παρεξηγήσεις και η σημασία τους. Από την Ιωάννα Καμενίδου.

Οι φίλοι, οι παρέες, οι παρεξηγήσεις και η σημασία τους. Από την Ιωάννα Καμενίδου.

Αγαπημένοι μου καλησπέρα.
Ελπίζω να είστε καλά, να περάσατε ένα όμορφο 3ήμερο και να μπήκατε δυναμικά στη Σαρακοστή και τη νηστεία. Όπως όλοι ξέρετε, στα κείμενα μου συζητάω θέματα που με προβληματίζουν την εκάστοτε εβδομάδα και τα χρησιμοποιώ σαν ψυχοθεραπεία. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν, το βασικό μου θέμα ήταν οι φίλοι, οι παρέες, οι παρεξηγήσεις και η σημασία τους.
 
«Οι φίλοι είναι τα αδέρφια που επιλέγεις». Το είχα ακούσει πριν χρόνια σε μια διαφήμιση και το έκανα κομμάτι του εαυτού μου. Έχετε σκεφτεί πόση βαρύτητα έχει η συγκεκριμένη φράση; Όλοι όσοι έχουμε αδέρφια ξέρουμε πως είναι να έχεις σε κάποιον να μιλήσεις, να έχεις κάποιον για να βλέπετε μαζί κινούμενα σχέδια τις Κυριακές και τις αργίες, ξέρουμε όμως πως είναι και το να μαλώνεις, να φωνάζεις, τα μαλλιοτραβιέσαι για το τελευταίο σοκολατάκι κλπ κλπ. Τα αδέρφια σου όμως δεν τα επιλέγεις. Είσαι υποχρεωμένος να ανέχεσαι το χαρακτήρα και τις παραξενιές τους για μια ολόκληρη ζωή. Τους φίλους σου τους διαλέγεις. Επιλέγεις να τους βάλεις στη ζωή σου, επιλέγεις να ανέχεσαι τις τρέλες και τις κρίσεις τους, τους βάζεις στη ζωή σου και τους αγαπάς όπως αγαπάς την οικογένειά σου.
 
Ήμουν από τους τυχερούς και πάντοτε είχα φίλους στο πλευρό μου. Από μικρή ηλικία δεν είχα κανένα πρόβλημα να πλησιάσω να ανθρώπους, να δεθώ και να κάνω όνειρα μαζί τους. Ήμουν όμως και άτυχη, γιατί πάντα επέλεγα να βλέπω το καλό στους ανθρώπους. Παρέβλεπα καταστάσεις και δεν ήθελα να πιστεύω φήμες. Έτσι, δεν ήταν λίγες οι φορές που δέχτηκα πισώπλατα μαχαιρώματα και φιλίες καταστράφηκαν για ψέματα ή μικροπαρεξηγήσεις. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και το πόσο παράξενος χαρακτήρας είμαι...άσε παιδί μου. Εξαιρετικά παρεξηγημένο πλάσμα είμαι!
 
Αυτό που θέλω σήμερα να σας περάσω από τη δική μου εμπειρία, είναι ότι:
1. Οι φίλοι είναι τεράστιο κομμάτι στη ζωή μας.
Κάτι ήξερε ο Αριστοτέλης όταν διατυμπάνιζε ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον από τη φύση του. Δυστυχώς ή ευτυχώς, μόνοι μας δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Θα τρελαινόμασταν από την ησυχία και τη μοναξιά.
.
2. Αν δεις ότι κάτι αλλάζει στην παρέα, αν απομακρύνεστε, μπαίνουν λόγια και τρίτα πρόσωπα, μην κάθεσαι και τα ακούς με απάθεια και μην περιμένεις ότι με τον καιρό θα φτιάξουν τα πράγματα. Μάτια που δε βλέπονται...
Συζήτησε μαζί τους, μιλήστε και ξεκαθαρίστε το τοπίο.
.
3. Μην αφήνεις ανθρώπους να μπαίνουν στην καθημερινότητά σου, να τα κάνουν όλα άνω κάτω και μετά να εξαφανίζονται. Μεγαλώσαμε πια. Να επιλέγεις τους ανθρώπους σου. Μην αφήνεσαι στον οποιονδήποτε απλά και μόνο επειδή εκείνο τον καιρό νιώθεις μόνος.
.
4. Να ψάχνεις όμορφους ανθρώπους.
Και δε μιλάω φυσικά για τη φάτσα τους. Αυτή μη σε αγγίζει καν. Μιλάω για την ψυχή, το χαρακτήρα και την αγάπη που έχουν στην καρδιά τους. Αυτούς να διαλέγεις. Που ξεχειλίζουν από αγάπη.
 
Αυτά είχα να πω για σήμερα. Μπορεί για σένα να μην είναι αρκετά σημαντικά, η δική μου καθημερινότητα όμως, πέρασε μια κρίση. Στους ανθρώπους που επέλεξα να έχω στη ζωή μου λοιπόν, που ανέχονται τα ψυχολογικά μου προβλήματα, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και... ότι δεν τους λυπάμαι. Καλά να πάθουν.
.
Σε αυτούς που έφυγαν...πάλι ευχαριστώ θα πω. Γιατί «αγαπώ, θα πει εγώ αγαπώ. Το τι κάνει ο άλλος, είναι δική του δουλειά».

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Δημήτρης Μυλωνάς στην Κ/supa: «Μεγάλη τύχη η συνύπαρξη με τον Σ. Χατζάκη και το Σλουθ» | Interview
Ο Δημήτρης Μυλωνάς στην Κ/supa: «Μεγάλη τύχη η συνύπαρξη με τον Σ. Χατζάκη και το Σλουθ» | Interview
με 0 Σχόλια 1230 Views
Για το «Σλουθ» που επαναλαμβάνεται στο Αριστοτέλειον και για άλλα... ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς  μιλά στην  Ελπίδα Παπαδανιήλ για την Κουλτουρόσουπα 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη