Άλλο πάλι και τούτο! Πώς συνδέεται η τριχόπτωση με τη στυτική δυσλειτουργία

149 Views
Άλλο πάλι και τούτο! Πώς συνδέεται η τριχόπτωση με τη στυτική δυσλειτουργία Άλλο πάλι και τούτο! Πώς συνδέεται η τριχόπτωση με τη στυτική δυσλειτουργία

 Άλλο πάλι και τούτο! Πώς συνδέεται η τριχόπτωση με τη στυτική δυσλειτουργία.

Ένα φάρμακο κατά της τριχόπτωσης, σύμφωνα με νέες επιστημονικές μελέτες, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες.

Συγκεκριμένα η φιναστερίδη, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης, έχει μια σειρά από ανεπιθύμητες ενέργειες, με 14% περισσότερες πιθανότητες για στυτική δυσλειτουργία, καθώς επίσης για μειωμένη ερωτική διάθεση και πρόωρη εκσπερμάτιση. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το πρόβλημα που προκαλεί η φιναστερίδη είναι ακόμη μεγαλύτερο κι από αυτό που προκαλούν ο διαβήτης, η υπέρταση και το κάπνισμα.

Για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί του International Andrology συνεργάζονται με κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την παρενέργεια που μπορεί να τραυματίσει διά παντός την ερωτική ζωή των ανδρών.

Όπως αναφέρει ο ουρολόγος - ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόκειται για ένα πρόβλημα που προκαλείται από τη φιναστερίδη, το φάρμακο που ονομάζεται αναστολέας ενζύμου 5-άλφα αναγωγάσης τύπου II.

Ειδικότερα, το σκεύασμα συνταγογραφείται για να «φρενάρει» την απώλεια μαλλιών σε άνδρες με αδύναμο τριχωτό κεφαλής, αλλά και για να βοηθήσει τη θεραπεία μεταμόσχευσης μαλλιών, εμποδίζοντας ουσιαστικά τον οργανισμό να απορρίπτει τις νέες τρίχες.

Από τη χρήση του φαρμάκου έχουν αναφερθεί επίσης ως παρενέργειες  νευρολογικά και άλλα συμπτώματα, όπως η μυϊκή ατροφία, η χρόνια κόπωση και η κατάθλιψη. Αυτές οι παρενέργειες έχουν γίνει τόσο συχνές, ώστε δημιουργήθηκε και Ίδρυμα για το Σύνδρομο Μετά τη φιναστερίδη, για την ενημέρωση του κοινού.

  


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ;». Είδαμε και Σχολιάζουμε.
«Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ;». Είδαμε και Σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 593 Views

Η αναπαράσταση του βίου και πολιτείας του Πάμπλο Εσκομπάρ έχει ιδιαίτερη απήχηση στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια. Στο δρόμο που χάραξε το Narcos και βγαλμένο από την πένα της Βιρτζίνια Βαγιέχο, μια διαφορετική οπτική για τη ζωή του El Patron. Την ταινία είδε και σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Βαρούχας. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή