Τι πιστεύει η ελληνική κοινωνία για τους ομοφυλόφιλους; Απαντήστε στην έρευνα.

685 Views
Τι πιστεύει η ελληνική κοινωνία για τους ομοφυλόφιλους; Απαντήστε στην έρευνα. Τι πιστεύει η ελληνική κοινωνία για τους ομοφυλόφιλους; Απαντήστε στην έρευνα.

 

Δείτε πού μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που συνέταξε το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.


Τις κοινωνικές αντιλήψεις για την ομοφυλοφιλία επιχειρεί να καταγράψει νέα έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας με αφορμή ερωτήματα που δεν έχουν ακόμα απαντηθεί για το θέμα που για πολλούς είναι ακόμα ταμπού.

«Ως ομοφυλοφιλία ορίζεται η σεξουαλική έλξη προς τα άτομα του ίδιου φύλου. Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας έχει συζητηθεί, ίσως, όσο κανένα άλλο. Ομοφυλόφιλος γεννιέσαι ή γίνεσαι; Υπάρχουν γονίδια που ευθύνονται για την ομοφυλοφιλία; Έχει κληρονομική βάση; Πολλά ερωτήματα, στα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμη ξεκάθαρες απαντήσεις.

Πλέον οι ομοφυλόφιλοι δεν κρύβονται όπως στο παρελθόν. Στις περισσότερες περιπτώσεις δηλώνουν τη σεξουαλική τους προτίμηση. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που την κρύβουν από φόβο για το πώς θα τους αντιμετωπίσει ο περίγυρός τους και η κοινωνία. Υπάρχουν επίσης και κάποιοι άλλοι που είναι μπερδεμένοι. Που αγχώνονται μήπως δεν έχουν ετεροφυλοφιλικές προτιμήσεις, όπως κανονικά θα έπρεπε να έχουν (σύμφωνα με αυτούς πάντα), και βασανίζονται από έμμονες σκέψεις για τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Η προέλευση της ομοφυλοφιλίας δεν μας είναι, ακόμα, πλήρως γνωστά. Τα ερευνητικά δεδομένα, ωστόσο, τείνουν με αρκετή βεβαιότητα προς τη γονιδιακή προέλευση της ομοφυλοφιλίας, ενώ οι θεωρίες που θέλουν την ομοφυλοφιλία αποτέλεσμα περιβαλλοντικής επιρροής έχουν καταρριφθεί. Με τον όρο γονιδιακή αναφερόμαστε στην αλληλεπίδραση των γενετικών παραγόντων και του πρώιμου περιβάλλοντος της μήτρας. Επομένως, ομοφυλόφιλος γεννιέσαι και σίγουρα δεν τίθεται θέμα συνειδητής επιλογής. Με άλλα λόγια οι ομοφυλόφιλοι δεν επιλέγουν να ερωτεύονται και να έλκονται από άτομα του ιδίου φύλου, όπως και οι ετεροφυλόφιλοι δεν επιλέγουν να έλκονται από άτομα του άλλου φύλου.

Στα πλαίσια μιας κοινωνικής προσέγγισης για την ομοφυλοφιλία, που εξακολουθεί να είναι θέμα «ταμπού» και να διχάζει την κοινωνία, οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή διεξάγουν νέα πανελλήνια έρευνα με σκοπό να καταγραφούν οι στάσεις που εκφράζει η σύγχρονη πραγματικότητα στην ομοφυλοφιλία.

Σας ζητάμε να υποστηρίξετε αυτή την έρευνα συμμετέχοντας ανώνυμα, προκειμένου να αξιολογήσουμε, όσο μπορούμε πιο αξιόπιστα τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτή».

Μπορείτε να απαντήσετε στα ερωτήματα στο παρακάτω link:

https://getfoureyes.com/s/4e7Gc/

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: H Ομοφυλόφιλη ζωή μου

Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή