Έμφυλες Ανισότητες και Δικαιώματα των Γυναικών στη σημερινή Ελλάδα» 2ο Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

568 Views
Έμφυλες Ανισότητες και Δικαιώματα των Γυναικών στη σημερινή Ελλάδα» 2ο Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Έμφυλες Ανισότητες και Δικαιώματα των Γυναικών στη σημερινή Ελλάδα» 2ο Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

 

Mε πρωτοβουλία του ΚΕΝοΠ του ΑΠΘ

  
 
Το  2ο Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη με θέμα «Έμφυλες Ανισότητες και Δικαιώματα των Γυναικών στη σημερινή Ελλάδα» διοργανώνεται από το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό (ΚΕΝοΠ) του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).
 
Λόγω της πανδημίας Covid-19 το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 (ώρα έναρξης: 17.00), με δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εργασιών του μέσω live streaming στον σύνδεσμο: https://www.auth.gr/video/28579.
 
Στο Φόρουμ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων,  Μαρία Συρεγγέλα.
 
Το Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΕΕΔΑ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον ΔΣΘ.
Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτικές σχετικές με τη θεματολογία του κάθε φορά. Προσκεκλημένοι/ες ομιλητές/ομιλήτριες είναι  θεωρητικοί, εκπρόσωποι θεσμών ή οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην προστασία των δικαιωμάτων στο πεδίο που εξετάζεται στο συνέδριο.
 
Το φετινό Φόρουμ περιλαμβάνει τέσσερις συνεδρίες, στις οποίες η θεματολογία επικεντρώνεται στην ανάδειξη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών στην κοινωνική, την πολιτική, την οικονομική και την πολιτισμική ζωή, και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας κουλτούρας που αντιτάσσεται σε όλες τις μορφές της έμφυλης «βίας». Διακεκριμένοι Καθηγητές και Καθηγήτριες των Πανεπιστημίων της χώρας, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, της οικονομίας, καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών θα μετάσχουν στις συνεδρίες με εισηγήσεις ή παρεμβάσεις.
 
Ειδικά θέματα των συνεδριών:
·         Συνάρθρωση διεθνούς-ευρωπαϊκής-εθνικής διάστασης στην προστασία των   Δικαιωμάτων των Γυναικών
·         Η παραβίαση των Δικαιωμάτων των Γυναικών στον εργασιακό τομέα
·         Γυναίκες -θύματα έμφυλης βίας
·         Διαμόρφωση και αναπαραγωγή σεξιστικών στερεοτύπων στη γλώσσα 
 
Ερωτήσεις υπό μορφή σχολίου θα γίνονται δεκτές κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης από τη σελίδα του ΚΕΝοΠ στο Facebook<Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό: https://www.facebook.com/celc.auth.law>
 
Περισσότερες πληροφορίες  για το ΚΕΝοΠ, που ιδρύθηκε με απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ και είναι λειτουργικά συνδεδεμένο με τη Νομική Σχολή, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Κέντρου: http://celc.web.auth.gr/

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Με τη σιωπή»: Μια σπουδαία παράσταση, αυτό που λέμε «καλό θέατρο». Τηλε-είδαμε & Σχολιάζουμε.
«Με τη σιωπή»: Μια σπουδαία παράσταση, αυτό που λέμε «καλό θέατρο». Τηλε-είδαμε & Σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 3656 Views

 Μια παράσταση δεμένη, με συνοχή, με περιεχόμενο, μια παράσταση επιπέδου, που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Είναι αυτό που λέμε «καλό θέατρο»… Είδε η Άννια Κανακάρη και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή