Ταυτοποιήθηκε η σορός της «Δήμητρας της Λέσβου» – Έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη

1002 Views
Ταυτοποιήθηκε η σορός της «Δήμητρας της Λέσβου» – Έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη Ταυτοποιήθηκε η σορός της «Δήμητρας της Λέσβου» – Έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη

 

Φωτ.: Μ.Hulot/ LIFO

Τελικά αυτό που δυστυχώς υποψιαζόμασταν, επιβεβαιώθηκε. Η εξέλιξη στην εξαφάνιση της «Δήμητρας» της Λέσβου έχει τραγικό τέλος. Η σορός της, ταυτοποιήθηκε και οι υποψίες ότι είχε πέσει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη επιβεβαιώθηκαν.


Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση του 64χρονου Δημήτρη Καλογιάννη, του ανθρώπου που όλοι στη Λέσβο ξέρουν με το όνομα Δήμητρα και είχε εξαφανιστεί από τις 6 Απριλίου, αναμένονται την Τρίτη.
Η οικογένεια του 64χρονου διεμφυλικού που ήταν γνωστός ως η «Δήμητρα της Σκάλας Συκαμιάς» ενημερώθηκε λίγο μετά τις 20:30 από το Τμήμα Καλλονής οτι ο δακτυλοσκοπικός έλεγχος έδειξε οτι θύμα του τροχαίου ήταν ο Δημήτρης Καλογιάννης.

Η Δήμητρα είχε εξαφανιστεί από τις 6 Απριλίου, με τους συγγενείς και φίλους της να την ψάχνουν αγωνιωδώς χωρίς όμως να καταφέρουν να εντοπίσουν κάτι. Στις 26 Μαΐου η γραμμή ζωής silver alert ενεργοποίησε το κοινωνικό συναγερμό. Μάλιστα έγιναν 3.752 τηλεφωνικές κλήσεις στον οργανισμό οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η δικηγόρος
Προ μίας ώρας με ενημέρωσε η οικογένεια ότι έλαβε κλήση από το αστυνομικό τμήμα της Καλλονής της Μυτιλήνης και τους είπαν ότι έχει γίνει η ταυτοποίηση με δακτυλικά αποτυπώματα” σημείωσε η δικηγόρος της οικογένειας του Παναγιώτη Καλογιάννη – αδερφού του Δημήτρη Καλογιάννη, Λίλα Ραγκούση, μιλώντας στο Action24 και την εκπομπή Briefing με τον Γιώργο Πιέρρο.


Η κ. Ραγκούση τόνισε ότι η οικογένεια της ”Δήμητρας της Λέσβου”, η οποία έγινε γνωστή το 2015, όταν εκατοντάδες βάρκες έβγαιναν στις ακτές της Σκάλας Συκαμιάς και το νησί είχε γεμίσει δημοσιογράφους από όλο τον πλανήτη, προσπαθεί ακόμα να καταλάβει “ότι ενώ υπήρχε δείγμα DNA και θα μπορούσαμε να καταφύγουμε σε μια πιο εύκολη και πιο ασφαλή διαδικασία ταυτοποίησης από την στιγμή που υπάρχουν εν ζωή τόσα αδέρφια. Παρά ταύτα η αστυνομία προτίμησε να καταφύγει στη μέθοδο των αποτυπωμάτων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται”.

Και πρόσθεσε “δυστυχώς αυτή την στιγμή, η οικογένεια είναι καταρρακωμένη διότι υπήρχε πάντοτε η ελπίδα ότι ο άνθρωπος τους μπορεί να είναι ζωντανός.Δυστυχώς έσβησε αυτό πριν από μια ώρα.Και πλέον αντιλαμβάνονται ότι τουλάχιστον έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο φάκελο της δικογραφίας για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί”.

Ακόμη, η κ. Ραγκούση τόνισε ότι υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση από όλα τα μέσα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι “η απορία όλων είναι γιατί έπρεπε να καταφύγουμε σε αυτή την μέθοδο και σε αυτή την λύση για να μπορέσουμε να έχουμε έστω κάποια πληροφόρηση. Αυτά που έχουν συμβεί, έχουν χρονική μεγάλη απόκλιση από αυτό το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει”, αναφέροντας ότι παρά το ρίσκο δέχονται την αναγνώριση με αποτυπώματα.

“Το πρόβλημα είναι ότι από την στιγμή που οδηγήθηκε, συνοδευόμενος (ο Δημήτρης) στο Δρομοκαΐτειο, με εισαγγελική παραγγελία, ο αδερφός του Παναγιώτης είχε καθημερινή επικοινωνία με το νοσοκομείο και τους θεράποντες ιατρούς του και από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε την αστυνομία, όταν στις 7 του Απρίλη, τους είπαν από το νοσοκομείο ότι το έχει σκάσει”, σημείωσε η δικηγόρος της οικογένειας.

Αναφερόμενη στο τι έχει προηγηθεί της εισαγωγής του στο Δρομοκαΐτειο, η κ. Ραγκούση τόνισε ότι “προηγήθηκαν κάποια μεμονωμένα φαινόμενα (επιθέσεων) που έχουν αναδειχθεί, αλλά μέσα στο χωριό δεν μπορώ να πω ότι οι κάτοικοι είχαν μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι του που να τον οδηγήσουν (στο Δρομοκαΐτειο)”, τονίζοντας ότι οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο όταν άρχισε να γίνεται επικίνδυνος για τον εαυτό του, με τάσεις αυτοκτονίας.
.
Το σπαρακτικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Δήμητρας της Λέσβου


Φωτογραφικό υλικό





Με ετικέτα: Δήμητρας της Λέσβου

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή