Τηλεόραση και διαδίκτυο η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων.

734 Views
Τηλεόραση και διαδίκτυο η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων. Τηλεόραση και διαδίκτυο η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων.

Τηλεόραση και διαδίκτυο η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων.

Η τηλεόραση και το διαδίκτυο έχουν γίνει δυστυχώς τα εκπαιδευτικά εργαλεία των εφήβων σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Σύμφωνα με έρευνα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, η οποία εστίασε στο πόσο χρόνο καταναλώνουν οι έφηβοι παρακολουθώντας προγράμματα σεξουαλικού περιεχομένου στην τηλεόραση, οι έφηβοι που παρακολουθούσαν πολλά προγράμματα σεξουαλικού περιεχομένου είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αρχίσουν νωρίς τις σεξουαλικές τους σχέσεις.

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.792 έφηβοι ηλικίας από 12 έως 17 ετών. Οι ειδικοί εξέτασαν τις συνήθειες τους, δηλαδή πόσο χρόνο κατανάλωσαν μπροστά στην τηλεόραση, το περιεχόμενο το οποίο παρακολουθούσαν και φυσικά τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. Η αξιολόγηση κάθε εφήβου έγινε σε δύο χρόνους, μία στην αρχή της έρευνας και μία έπειτα από ένα έτος.

Όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες τα παιδιά που παρακολουθούσαν σεξουαλικά προγράμματα γίνονταν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα ενεργοί σεξουαλικά έφηβοι και μάλιστα προχωρημένοι. Από απλά χάδια, η παρακολούθηση προγραμμάτων με περιεχόμενο σεξουαλικού τύπου στην τηλεόραση, είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει τους έφηβους να προχωρούν ακόμη και σε δραστηριότητες όπως ο στοματικός έρωτας προτού φτάσουν στη συνουσία.

Σημαντικό σημείο στο οποίο εστίασαν οι επιστήμονες είναι το γεγονός ότι δεν είναι μόνο το περιεχόμενο με απεικονίσεις ή αναπαραστάσεις που επηρεάζουν τη συμπεριφορά και την αντίληψη των εφήβων αλλά και οι συνομιλίες, τα υπονοούμενα ή τα αστεία. Δυστυχώς ακόμα κι αυτά επιδρούσαν ως προς σεξουαλική τους αντίληψη και συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η παρακολούθηση σεξουαλικών προγραμμάτων είναι τελικά αυτή που σχετίζεται άμεσα με την πρώιμη σεξουαλική ζωή του εφήβου και όχι άλλοι παράγοντες όπως η ηλικία, οι φίλοι, οι βαθμοί στο σχολείο και τα προβλήματα συμπεριφοράς.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Βόλτες στις γειτονιές της Άνω Πόλης | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
Βόλτες στις γειτονιές της Άνω Πόλης | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
με 0 Σχόλια 1686 Views
...όταν λέμε Άνω Πόλη εννοούμε την περιοχή από Ολυμπιάδος και προς τα πάνω… Να ξεκινάμε δηλαδή λίγο πιο κάτω απ το Τσινάρι ή στην άλλη πλευρά απ’ το σπίτι του Πασά και ν αρχίσουμε  ν ανεβαίνουμε… Γράφει η Ελένη Γιαννακίδου για την Κουλτουρόσουπα
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο