Αν δεν σηκώνεται… Οι ασκήσεις που βάζουν τέλος στο πρόβλημα.

1697 Views
Αν δεν σηκώνεται… Οι ασκήσεις που βάζουν τέλος στο πρόβλημα. Αν δεν σηκώνεται… Οι ασκήσεις που βάζουν τέλος στο πρόβλημα.

 


Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να επηρεάσει τους άνδρες σε κάθε ηλικία. Οι μύες, ειδικά οι σημαντικοί για τη διατήρηση της στύσης, πολλές φορές χάνουν τον τόνο και τη δύναμή τους, γι’αυτό και η άσκηση θεωρείται το κλειδί για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Η άσκηση μπορεί να δυναμώσει τους μύες του πυελικού εδάφους, πράγμα που θα ωφελήσει τους άνδρες με προβλήματα στύσης. Οι μύες αυτοί είναι σημαντικοί γιατί διατηρούν τη ροή του αίματος στο πέος, επομένως και τη στύση. Υπάρχουν, λοιπόν, συγκεκριμένοι τύποι ασκήσεων χάρη στις οποίες μπορείτε να δυναμώσετε αυτούς ακριβώς τους σημαντικούς μύες.

Ασκήσεις Kegel
Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους, γνωστές και ως ασκήσεις Kegel, είναι οι πιο επωφελείς. Στοχεύουν τη βάση του πέους και συγκεκριμένα τον ηβοκοκκυγικό μυ που υποστηρίζει τα πυελικά όργανα. Οι ασκήσεις Kegel ενδυναμώνουν και βελτιώνουν τον τόνο του ηβοκοκκυγικού μυ και σε τέσσερις με έξι εβδομάδας τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά.

Ενεργοποίηση των μυών του πυελικού εδάφους: Η άσκηση αυτή είναι απλή αλλά σημαντική, καθώς μαθαίνει τον άνδρα να ενεργοποιεί τους σημαντικούς για τη στύση μύες. Ξαπλώστε με τα γόνατα λυγισμένα, τα πόδια στο πάτωμα και τα χέρια στο πλάι. Εκπνεύστε και σφίξτε τους πυελικούς μύες μετρώντας μέχρι το τρία, εισπνεύστε και απελευθερώστε τους μύες σας. Καλό θα είναι η ίδια άσκηση να γίνεται και σε στάση καθίσματος και σε όρθια στάση. Μόλις νιώσετε ότι μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις Kegel τρεις φορές την ημέρα, μπορείτε να προσθέσετε ασκήσεις που περιλαμβάνουν περισσότερη κίνηση.

Ασκήσεις Pilates
Η μέθοδος Pilates ενεργοποιεί τους μύες του κορμού και του πυελικού εδάφους βοηθώντας επομένως και στην ενδυνάμωση των απαραίτητων για τη διατήρηση της στύσης μυών. Υπάρχει μάλιστα μια απλή αλλά αποτελεσματική άσκηση του Pilates που βοηθά στη συγκεκριμένη κατάσταση:

Ξαπλώστε με τα γόνατα λυγισμένα, τα πέλματα στο πάτωμα και τα χέρια στο πλάι. Κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη στάση, με ένα μικρό κενό ανάμεσα στο μέσο της πλάτης και το πάτωμα. Σηκώστε τη λεκάνη προς τον αφαλό, πιέζοντας την πλάτη σας προς το έδαφος και σηκώστε αργά τους γλουτούς σας πιέζοντας τις πατούσες στο έδαφος. Σφίξτε τους μηρούς, πάρτε τρεις ανάσες και σφίξτε ξανά τους μηρούς και τους μύες του πυελικού εδάφους. Χαμηλώστε αργά τους μηρούς, χαλαρώστε και επαναλάβετε τρεις με τέσσερις φορές ημερησίως μέχρι να φτάσετε στις 10 επαναλήψεις.

Άλλες ασκήσεις που βοηθούν
  • Αεροβική
  • Ποδηλασία
  • Πυγμαχία
  • Κωπηλασία
  • Τρέξιμο


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Δήμος Θεσσαλονίκης: συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες της Βηρυτού
Δήμος Θεσσαλονίκης: συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες της Βηρυτού
με 0 Σχόλια 450 Views

 Ο Δήμος Θεσσαλονίκης οργανώνει συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές στην πρωτεύουσα Βηρυτό.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή