Τρεις τύποι σεξουαλικότητας που δεν έχετε ξανακούσει

1611 Views
Τρεις τύποι σεξουαλικότητας που δεν έχετε ξανακούσει Τρεις τύποι σεξουαλικότητας που δεν έχετε ξανακούσει

 


Μετά τους metrosexuals, που είναι οι άνδρες που φροντίζουν λίγο παραπάνω την εμφάνισή τους, τους spornosexuals, που δίνουν έμφαση στην εκγύμναση του κορμιού τους και τους asexual, που δεν τους αφορά τίποτα και κανείς, νέοι τύποι σεξουαλικότητας αναδύονται, υποσχόμενοι να μας κάνουν σοφότερους.
/
Ας ρίξουμε μια ματιά.

Sapiosexuals
Εκ του λατινικού sapien (σοφία), αυτός ο νέος τύπος σεξουαλικής συμπεριφοράς που αντιπροσωπεύει γυναίκες κατά βάση, θέλει να δηλώσει την αντίθεσή του σε εκείνους που αρέσκονται στα δίχως αύριο one night stands και στις νερόβραστες fast food συσχετίσεις. Πριν από οτιδήποτε άλλο, αυτά τα κορίτσια αποζητούν μια πνευματώδη συζήτηση και έναν άντρα που να μπορεί να κατακτήσει το μυαλό της πριν οτιδήποτε άλλο. Με δεδομένο ότι ο όρος γίνεται όλο και περισσότερο mainstream, έχει σημασία να αναφερθεί ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία το έχουν ξαναδεί το «έργο», αλλά από την ανάποδη -vice versa που λένε και στα πλατό. Τη δεκαετία του ’80, λοιπόν, που διαδέχθηκε τη δεκαετία της σεξουαλικής απελευθέρωσης, πρωταγωνιστούσε η καρικατούρα του διανοούμενου (κατ’ άλλους ψευτοκουλτουριάρη και «δήθεν») που βομβάρδιζε με σινεφίλ κινηματογραφικές αναλύσεις και λογοτεχνικές αναφορές το ταίρι του, προκαλώντας του μιαν ατέλειωτη βαρεμάρα και χασμουρητά μέχρι δακρύων.  Ήταν η περίοδος που οι γυναίκες ήθελαν τους άντρες πιο αποφασιστικούς και χωρίς τόσα πολλά λόγια.

Demisexuals
Τα πρόσωπα αυτά δεν έλκονται σεξουαλικά εύκολα από τους άλλους όσο όμορφα και αν είναι. Η έλξη και η ερωτική επιθυμία απαιτεί πολύ χρόνο, όχι από λόγους καθωσπρεπισμού αλλά διότι έχουν πρώτα την ανάγκη να αισθανθούν έντονο δέσιμο με το σύντροφό τους και προκύπτει από τα εσωτερικά του χαρίσματα. Ο όρος προέρχεται εκ του demi, το οποίο όπως και στα ελληνικά περιγράφει μια μεσοβέζικη κατάσταση: εκείνη που το άτομο είναι με το ένα πόδι στην ασεξουαλικότητα (η οποία μπορεί να διαρκέσει χρόνια) και με το άλλο στη σεξουαλικότητα (η οποία μπορεί επίσης να είναι πλήρης αν ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις). Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας να σημειώσουμε ότι οι εν λόγω δεν απέχουν για να κάνουν τους δύσκολους, ούτε γιατί το απαγορεύει η ηθική τους, απλώς είναι ο τρόπος να προσεγγίζουν κάθε δυνητική σχέση.

Omisexuals
Τα άτομα αυτά δεν κάνουν διακρίσεις. Είναι ανοικτά σε οποιαδήποτε εμπειρία, φύλο ή διαστροφή από όπου και αν προέρχεται, με τις γνώμες να διίστανται στο αν μπορεί πράγματι να υπάρξει όντως ένας τέτοιος τύπος σεξουαλικής συμπεριφοράς. Τυπικώς μοιάζουν με τους pansexuals, αν και όλος αυτός ο κυκεώνας κατηγοριοποιήσεων περισσότερο μπερδεύει παρά ξεκαθαρίζει. Διότι σύμφωνα με τη λογική των Omisexuals κάποιος μπορεί να είναι και straight και gay – lesbian και bisexual ταυτόχρονα. Ο πανηδονισμός υφίσταται ως σταθερό σημείο αναφοράς της συμπεριφοράς, με την εφαρμογή της θεωρίας όμως να ακούγεται κάπως δύσκολη.
.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Σεξ το επιούσιον

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Βόλτες στις γειτονιές της Άνω Πόλης | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
Βόλτες στις γειτονιές της Άνω Πόλης | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
με 0 Σχόλια 1686 Views
...όταν λέμε Άνω Πόλη εννοούμε την περιοχή από Ολυμπιάδος και προς τα πάνω… Να ξεκινάμε δηλαδή λίγο πιο κάτω απ το Τσινάρι ή στην άλλη πλευρά απ’ το σπίτι του Πασά και ν αρχίσουμε  ν ανεβαίνουμε… Γράφει η Ελένη Γιαννακίδου για την Κουλτουρόσουπα
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο