Μια ταινία για το δικαίωμα στη σεξουαλικότητα ατόμων με ή χωρίς αναπηρία

445 Views
Μια ταινία για το δικαίωμα στη σεξουαλικότητα ατόμων με ή χωρίς αναπηρία Μια ταινία για το δικαίωμα στη σεξουαλικότητα ατόμων με ή χωρίς αναπηρία

 


O θίασος DK-BEL και ο σύλλογος Αu Nom de la Danse παρουσιάζουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο την ταινία Laissez-moi aimer, στο πλαίσιο του προγράμματος « Εntre mer et terre » που λαμβάνει χώρα από 4 ως 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Αυτό το πρόγραμμα ανταλλαγών νέων, που υποστηρίζεται από το ERASMUS PLUS, συγκεντρώνει 35 νέους Έλληνες και Γάλλους με αναπηρία ή αρτιμελείς, γύρω από την πρακτική του χορού και την υποβρύχια κατάδυση, για να καταλήξει σε μια χορευτική περφόρμανς στην παραλία Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη στις 9 Σεπτεμβρίου στις 18.00.

Το ντοκιμαντέρ αυτό της Stéphanie Pillonca για το κανάλι Arte, πέρα από την αναπηρία πραγματεύεται πάνω απ’ όλα τον έρωτα.

Στα 52 λεπτά διάρκειάς του, παρουσιάζει τις ιστορίες της Aurore, του Pierre και του Thomas – και οι τρεις ανάπηροι – και τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουν ξανά τα σώματά τους και νέες ελευθερίες μέσα από την πρακτική του χορού χωρίς αποκλεισμούς, χάρη στον εξαίρετο σύλλογο «Au nom de la danse ».

Στην ταινία ανακαλύπτουμε μια συγκινητική ανταλλαγή μεταξύ αρτιμελών χορευτών και ατόμων με αναπηρία «που χορεύουν με όλο τους το είναι, τη ψυχή τους, μ’ αυτό που έχουν μέσα τους», υπογραμμίζει στην ταινία η χορογράφος Cécile. Καλοσύνη, βαθιά κατανόηση συνένωση είναι οι λέξεις – κλειδιά αυτών των βιωματικών στιγμών όπου η διαφορετικότητα όχι μόνο δεν ενοχλεί αλλά προσφέρει έναν υπέροχο πλούτο.

Ταινία στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους
Μετά την προβολή θα γίνει συζήτηση με θέμα «Επιθυμία και ύπαρξη. Συναισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις και αναπηρία», που θα συντονίσει η Cyrielle Besson, αρθρογράφος στο περιοδικό «J’existe et je veux ».

Είτε μιλάμε για σεξουαλικότητα, ερωτική ζωή, είτε για σχέσεις κηδεμονίας, πρόληψης, αυτοεκτίμησης… όλες οι διαστάσεις της συναισθηματικής και της σεξουαλικής ζωής θα αναλυθούν, σε διάλογο με την ταινία.

Σκοπός της συζήτησης είναι να σπάσει το ταμπού της σεξουαλικότητας, ανάγκη και βασικό δικαίωμα για όλους, με ή χωρίς αναπηρία!

I
nfo:
Laissez-moi aimer
Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19.30΄
Auditorium Theo Angelopoulos – Γαλλικό Ινστιτούτο
Είσοδος ελεύθερη
Η συζήτηση θα γίνει στα γαλλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά και τα ελληνικά.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Παράξενη Ζωή

Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή