24° Διεθνές Φεστιβάλ GLAD Ταινιών στην Αποθήκη 1, στο Λιμάνι

3255 Views
24° Διεθνές Φεστιβάλ GLAD Ταινιών στην Αποθήκη 1, στο Λιμάνι 24° Διεθνές Φεστιβάλ GLAD Ταινιών στην Αποθήκη 1, στο Λιμάνι

 

Tο 24οΛΟΑΤΚΙ+ διαγωνιστικό «Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών» (γκέι – λεσβιακό – ασύμμετρο – ποικιλόμορφο) θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως 9 Οκτωβρίου 2022 (Τετάρτη ως Κυριακή), στην αίθουσα προβολών Τζον Κασσαβέτης, στην Αποθήκη 1, στο Λιμάνι (Θεσσαλονίκη).

Οι προβολές θα γίνονται στις 6:00μμ (εκτός Τετάρτης και Πέμπτης), καθώς και στις 7.45μμ και 9.30 μμ.Θα προβληθούν 28 ταινίες: 9 μεγάλου μήκους και 19 μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Οι ξένες ταινίες θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους, οι ελληνικές θα έχουν αγγλικούς υπότιτλους.

Οι προβολές θα πλαισιωθούν από συζήτηση με προσκαλεσμένες/-ους σκηνοθέτες. Μια συζήτηση για τον ιό HIV και το AIDS θα προσφέρουνοι Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων. 

Θα απονεμηθούν βραβεία κοινού στην καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους και στην καλύτερη ταινία μικρού μήκους. 

Επίσης, στο φουαγέ / προθάλαμο των αιθουσών προβολής, θα πραγματοποιηθεί η εικαστική έκθεση του ζωγράφου  Ανδρέα Παύλου, της φωτογράφου Φαίδρας Λεφάκηκαι έκθεση αφίσας διεθνών ΛΟΑΤΚΙ φεστιβάλ.

Το κοινό θα δει, θα συζητήσει και θα ψηφίσει για τι ταινίες, όπως αυτές παρατίθενται στο Πρόγραμμα.

Το εισιτήριο ανέρχεται σε 5 ευρώ. Την Πέμπτη, 6.10.2022, ένα εισιτήριο θα ισχύει για δύο άτομα. Προτείνεται η ηλεκτρονική προαγορά εισιτηρίου, καιως 5 λεπτά πριν την προβολή, μέσω του ιστότοπου
 
Στο ταμείο δεν είναι δυνατή η χρήση POS.
Θα τηρηθούν τα μέτρα υγείας που προβλέπει η πολιτεία.
Διοργάνωση: Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο, ΜΚΟ  

Kατεβάσετε και δείτε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

EXTENDED PROGRAM GLAD FEST 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 24ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ G.L.A.D. ΤΑΙΝΙΩΝ
ΛΟΑΤΚΙΑ+ / LGBTQIA+
5-9 Οκτωβρίου 2022. Αίθ.: Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1 / Λιμάνι
 
ΤΕΤΑΡΤΗ / WEDNESDAY, 5.10.2022, 7:10μμ/pm
USB Checkpoint: Νέοι εθελοντικά εργαζόμενοι Άνθρωποι μιλούν για το AIDS/HIV.
 
ΤΕΤΑΡΤΗ / WEDNESDAY, 5.10.2022, 7:45μμ/pm
Το σημαντικότερο / Supreme
Σκηνοθεσία: Youssef Youssef. Ελβετία, 2021, 20min, Γαλλικά. Μυθοπλασία, Ασύμμετρο (τρανς, ντραγκ, ΛΟΑΤΚΙΑ). Επιλογές: 20+. Βραβεία: 1.
FilmDir.: YoussefYoussef. Switzerland, 2021, 20min, French. Narrative, Drag/LGBTQIA. Selections: 20+. Awards: 1.
Στην ευφορία που έχουν κατά το τέλος του σόου τους, επτά dragqueens έρχονται αντιμέτωπες με αντιξοότητες, η βία των οποίων δοκιμάζει τους δεσμούς τους. Μέσα σε αυτήν την κοινότητα, που εξακολουθεί να υφίσταται εχθρική αντιμετώπιση, αναδεικνύονται χειρονομίες τρυφερότητας, αγάπη και συμφιλίωση, εύθραυστη ύπαρξη.
 
Απόλαυση / Enjoyment / Jouissance
Σκηνοθεσία: Sadeq Es-haqi. Ιράν, 2022, 22min, Περσικά. Μυθοπλασία, Γκέι. Επιλογές: 1
Film Dir.: Sadeq Es-haqi. Iran, 2022, 22min, Persian. Narrative, Gay. Selections: 1
Η καθημερινότητα του Arash και του Rahi, ενός γκέι ζευγαριού που ζει στην Τεχεράνη, αναστατώνεται από ένα μυστηριώδες φάντασμα του πρώην εραστή του Rahi, τον Sadeq, που του ζητά να ζήσει ξανά μαζί του. Φαίνεται ότι μπορούν να ξεκινήσουν ένα νέο είδος συμβίωσης μεταξύ τους με ειρήνη.
Η Μπράχα / Bracha
Σκηνοθεσία: Mickey Triest& Aaron Geva. Ισραήλ, 2020, 13 min,
Εβραϊκά. Μυθοπλασία, Λεσβιακή. Επιλογές: 9. Βραβεία: 4.
FilmDir.: MickeyTriest&AaronGeva. Israel, 2020, 13 min, Hebrew. Narrative, Lesbian. Awards: 5
Κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω του ιού Covid-19, η Μπράχα περιπλανιέται στη μέση της νύχτας, κρατώντας ένα στρώμα πάνω στο κεφάλι της. Η ανήσυχη μητέρα της δυσκολεύεται να την υποδεχτεί στο σπίτι της. Σε μια παραληρηματική νύχτα, παρασύρονται σε μια διαμάχη που φέρνει στο φως παλιές αντιθέσεις τους και ξυπνά τους γείτονες.
*
Γιαγιά, γνώρισε τη Μαίρη! / Grandma, meetMary!
Σκηνοθεσία: KaireRuss. Εσθονία, 2021, 19 min.
Μυθοπλασία, Λεσβιακή. Επιλογές: 2.
Η μεσήλικη τελειομανής Virve έχει κάνει τα πάντα, ώστε το πάρτι γενεθλίων της 80χρονης μητέρας της να είναι παραδοσιακά τέλειο. Αλλά χωρίς καμία προειδοποίηση, η ανιψιά της φέρνει ένα καλεσμένο άτομο, που είναι έκπληξη - τη σύντροφό της.
*
Λέγομαι Λέο / I am Leo / Weil ich Leo bin
Μυθοπλασία, εφηβικό, ασύμμετρο φύλο. Επιλογές: 28, Βραβεία: 9.
Ο έφηβος άνθρωπος Leo, 12 ετών, περνά τις διακοπές με τη μεγάλη αδερφή του και τον ξάδερφό του, στη φάρμα της γιαγιάς τους. Όταν ξαφνιάζεται από αυτό που η γιαγιά αποκαλεί «μεγάλα νέα», ο άνθρωπος Λέο αντιμετωπίζει κρίση ταυτότητας. Ο συναισθηματικόςκόσμος που προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου.
 
ΤΕΤΑΡΤΗ / WEDNESDAY, 5.10.2022, 9:30 μμ/pm
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ / OFFICIAL OPENING  (capétte)
Κίτρινο Πουά / Yellow Polka Dot
Σκηνοθεσία: Tin Nguyen. ΗΠΑ, 2021, 18 min, Αγγλικά.
Μυθοπλασία, Λεσβιακή. Επιλογές: 6. Βραβεία: 1.
Η Σάντρα και η Μπάρμπαρα απολαμβάνουν την παραλία μαζί με τους συντρόφους τους, το 1962. Το προηγούμενο βράδυ βγήκαν όλοι σε ένα νυχτερινό κέντρο. Οι άνδρες ταίριαξαν, όπως και οι γυναίκες, αν και με πολύ διαφορετικό τρόπο: Είναι δύο γυναίκες δεν είναι σίγουρες για τα συναισθήματά τους, επειδή ζουν σε μια εποχή όπου η κοινωνία τους είπε ότι πρέπει να εγκλωβιστούν σε ένα συγκεκριμένο αρχέτυπο.
*
Μια νύχτα στο Παρίσι / Down in Paris
Σκηνοθ.: Antony Hickling. Γαλλία, 2021, 1h42min, Γαλλικά & Αγγλικά.
Μυθοπλασία, Γκέι. Επιλογές:16, Βραβεία: 2.
Ο Ρίτσαρντ, ένας σκηνοθέτης στα σαράντα του, ξαφνικά κυριεύεται από άγχος κατά τα γυρίσματα ταινίας. Φεύγει από το στούντιο και περιπλανιέται στη νύχτα του Παρισιού αναζητώντας απαντήσεις, άνεση και έμπνευση. Συναντά πολλούς ανθρώπους, φιλικούς, ενοχλητικούς, γνωστούς, άγνωστους. Ο Ρίτσαρντ πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να αμφισβητήσει τις βαθύτερες επιθυμίες του.
**
ΠΕΜΠΤΗ / THURSDAY, 6.10.2022, 7:45μμ/pm
2 άτομα = 1 εισιτήριο / 2 persons= 1 ticket
 
Παντού είναι Πίστα Χορού / Anywhere is a Dance Floor
ΣκηνοθεσίαL: Mathew Beckett. Η.Β., 2021, 8 min, Αγγλικά.
Μουσικό βίντεο, Ασύμμετο (ντραγκ,κουίρ, …).
Για το βίντεο συνεργάστηκαν οι JasonGuest (χορογράφος) και FattButcher (dragartist / πολιτιστική παραγωγή). Γιορτάζοντας τη δημιουργικότητα, την ανθεκτικότητα και το άγριο πνεύμα της νυχτερινής ζωής της LGBTQ+ κοινότητας στο Μπέρπμινγκχαμ, η ταινία είναι μια πρόσκληση για να δημιουργήσει πίστες χορού παντού
*
Γειά σου Κόσμε / HelloWorld
Σκην.: KennethElvebakk. Νορβηγία, 2021. 1h 27min, Νορβηγικά.
Ντοκιμαντέρ, Ασύμμετρο-ΛΟΑΤΚΙΑ. Βραβεία: 29. 
Τέσσερα έφηβα άτομα συμβάλουν στην κατανόηση του πώς είναι να μεγαλώνεις ως queer (ασύμμετρο άτομο). Η οικοδόμηση υπερηφάνειας είναι ακόμη πιο δύσκολη σε σχολεία όπου τα συστήματα διοίκησης και εκπαίδευσηςπεριθωριοποιούνπερι εξαιρετικές φωνές
 
 
ΠΕΜΠΤΗ / THURSDAY, 6.10.2022, 9:30 μμ/pm
2 άτομα = 1 εισιτήριο / 2 persons = 1 ticket
ΟιΠρώτοιΠεσόντες/ The First Fallen
Σκηνοθεσία: Peter McDowell. Βραζιλία, 2021, 1h 55min, Πορτογαλικά.
Μυθοπλασία.Γκέι, Τρανς, AIDS. Επιλογές: 17, Βραβεία: 5.
**
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ / FRIDAY, 7.10.2022, 6:00μμ/pm
Πληγωμένος άνθρωπος / Become the Wounded
Σκηνοθεσία: Amir Zargara. Καναδάς, 2021, 35 min, Αγγλικά.
Μυθοπλασία, Λεσβιακή.
Ένα ζευγάρι προσπαθεί να επιδιορθώσει παλιές πληγές, αλλά συνειδητοποιεί ότι δεν έχει να κάνει με τη διόρθωση των πραγμάτων, αλλά με την αληθινή ενσυναίσθηση.
*
Θέλω μόνο να έρθω σπίτι / I Just want to come Home
Σκηνοθ.: Nasrin Pakkho. Σουηδία, 2022, 58 min, Σουηδικά/Τουρκικά.
Ντοκιμαντέρ, Ασύμμετρο(Τρανς/κουίρ/μησις)
Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε πέντε σύγχρονες τρανς μαρτυρίες, από άτομα 17 ως 70 ετών, για τη ζωή στη Σουηδία. Η ταινία αναδεικνύει τις ιστορίες για τα διαφορετικά ταξίδια της ζωής τους. Το ένα άτομο περιγράφεται ως δυαδικό τρανς, το άλλο ως άνδρας με τρανς εμπειρίες και το τρίτο ως ούτε άντρας ούτε γυναίκα, αλλά ως μη δυαδικό άτομο, πέρα από το φύλο. Το ένα άτομο ονειρεύεται την ημέρα που θα ολοκληρωθεί η επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου, κάποιο άλλο νιώθει ότι αρκείται στο να εκφράσει το φύλο του χρησιμοποιώντας ορμόνες.
**
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ / FRIDAY, 7.10.2022, 7:45 μμ/pm
Ροζ Χείλη / Pink Lips / Lèvres Roses
Σκηνοθεσία: NickyMiller. Γερμανία, 2021, 4 min, Γαλλικά. Μουσικό, Ασύμμετρο (κουίρ, ντραγκ, ….). Επιλογές: 6.
Ένας νυχτοφύλακας ανακαλύπτει δύο νεκρά σώματα σε ερωτική στάση με δεμένα μάτια. Γοητεύεται από την απόκοσμη φύση τους, νιώθει την αναπόφευκτη επιθυμία να μεταμορφωθεί και να απελευθερωθεί. Μια ωδή αφιερωμένη στην εμψύχωση και πρόσκληση για αυτο-απελευθέρωση. Σ’ αυτήν την αποπνικτική ποιητική δημιουργία των Electrosexual (Romain Frequency), ο άνθρωπος Nicky Miller έδωσε ήχο και λόγια.
*
Ίλσε Φουσκόβα / Ilse Fuskova
Σκηνοθ.: Lucas Santa Ana & Liliana Furió. Αργεντινή, 2021, 1h29min, Ισπανικά.
Ντοκιμαντέρ, Λεσβιακό. Επιλογές: 11.
https://www.youtube.com/watch?v=-RbvbVmWa-w
Μετά από μια ζωή που συνδυάζει τέχνη, δημοσιογραφία και διεθνή ταξίδια, η IlseFuskova τελειώνει τον 30ετή γάμο της και θεωρεί τον εαυτό της λεσβία. Η προβολή της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη δεκαετία του '90 εγκαθιστά στην κοινωνία τα προβλήματα γυναικών που ζουν τη σεξουαλικότητά τους έξω από το σύστημα. Υποστηρίζοντας με τον CarlosJ áuregui την 1η Πορεία Υπερηφάνειας στην Αργεντινή, αυτό το ντοκιμαντέρ προσκαλεί να εξερευνήσουμε την ιστορία της ζωής της ως παράδειγμα αγώνα και ενεργού αγωνιστικότητας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ / FRIDAY, 7.10.2022, 9:30 μμ/pm
Αυτός δεν είμαι εγώ / This is not me / Bu Ben Degilim
Σκηνοθέτιδες: Jeyan Kader Gulsen, ZekiyeKacak. Τουρκία, 2022, 1h 32 min, Τουρκικά.
Ντοκιμαντερ, Γκέι.
Ο Μουσταφά, Μεχμέτ και ο Γιουσούφ μετανάστευσαν στην Κωνσταντινούπολη από μικρές πόλεις και προέρχονται από συντηρητικές οικογένειες. Ο Μεχμέτ και ο Γιουσούφ ήταν 15 χρόνια εραστές, παντρεμένοι με γυναίκες, ενεργούν ως ετεροφυλόφιλοι και οικογενειάρχες στους δικούς τους κύκλους. Ιδιωτικά, ωστόσο, είναι παθιασμένα ερωτευμένοι με τους εραστές τους. Αρχικά, ο Μεχμέτ (ομοφοβικός ομοφυλόφιλος) κακοποιούσε τον Μουσταφά.
ΣΑΒΒΑΤΟ / SATURDAY, 8.10.2022, 6:00 μμ/pm
Όλα τα βραβεία που δεν σου έδωσα / All the Awards I Never Gave You
Σκηνοθεσία: CaioScot.Βραζιλία, 2021, 17 min, Πορτογαλικά.
Μυθοπλασία, Γκέι. Επιλογές: 16.
Στην τουαλέτα του κινηματογράφου, σε μια τελετή απονομής βραβείων, μια απρόσμενη συνάντηση δύο νεαρών ηθοποιών φέρνει άλυτα συναισθήματα και μια ιστορία αγάπης που δεν έχει τελειώσει ακόμα.
*
Μαλντίτα. Τραγούδι αγάπης για το Σαράγιεβο / Maldita. A love song to Sarajevo
Σκηνοθέτες: Raúl de la Fuente Calle, Amaia Remirez. Ισπανία, 2022, 27 min, Αγγλικά & Ισπανικά.
Ντοκιμαντέρ, Ασύμμετρο (Queer, Ντραγκ,…). 
Ο Θεός είναι αγάπη. Η πατρίδα του είναι η Γη. Το είδος του; Ο άνθρωπος. Στη Μαλντίτα, ένα τραγούδι αγάπης για το Σεράγεβο, ο BozoVreco, ο πιο επαναστατικός καλλιτέχνης των Βαλκανίων τραγουδά για τη ζωή, για την υπέρβαση των εμποδίων και την ιστορία αγάπης δύο πόλεων, του Σεράγεβο και της Βαρκελώνης. Και οι δύο ήξεραν πώς να βρεθούν σε δύσκολες στιγμές για να μην αποχαιρετιστούν ποτέ.
 
Νέες Εποχές / Boom and Bloom
Σκηνοθεσία: Stefan Langthaler. Αυστρία, 2022, 24 min, Γερμανικά. Μυθοπλασία, Γκέι. Επιλογές: 23. Βραβεία: 2
Στις Αυστριακές Άλπεις, πατέρας και γιος ξεκίνησαν μια πεζοπορία ανεβαίνοντας στην «κορυφή» του συναισθηματικού τους κόσμου.
*
Ουγκώ 6:30 / Hugo 18h30
Σκηνοθέτες: Simon Helloco& James Maciver. Γαλλία, 2020, 13 min, Γαλλικά. Μυθοπλασία, Γκέι/Αμφιφυλοφιλικό, HIV.
Ο Hugo, ένας νεαρός ηθοποιός, καλείται να αυτοσχεδιάσει αφηγούμενος μια ιστορία όπου είναι ο ηθοποιός και ο σκηνοθέτης σε μια ακρόαση. Ξεδιπλώνει μια ιστορία που εξερευνά το σεξ, τις ασθένειες και την αυτοχειραφέτηση.
*
 
ΣΑΒΒΑΤΟ / SATURDAY, 8.10.2022, 7:45μμ/pm
Φυλή / Tribe
Σκηνοθεσία: Pascale Neuschafer. ΝότιαΑφρική, 2022, 6 min, Αγγλικά.
Ντοκιμαντέρ, ΛΟΑΤΚΙΑ, Προσφυγικότητα. Επιλογές: 2.
Κατά την πανδημία Covid-19 η Νότια Αφρική μπαίνει σε σκληρό lockdown. Μέλη της κοινωνίας που πλήττονται περισσότερο είναι άνθρωποι που μεταναστεύουν και προσφεύγουν, μη επιλέξιμα για κρατική βοήθεια. Η Nyasha, μια λεσβία μετανάστρια από τη Ζιμπάμπουε, δημιουργεί ένα δίκτυο βοήθειας για ΛΑΟΤΚΙ+ που μετανάστευσαν: μια ομάδα ανθρώπων που αποκαλεί τη νέα οικογένειά της.
*
Προσφυγικότητα Ουράνιου Τόξου/ Rainbow Migrants / MigrantsArc-en-Ciel
Σκηνοθεσία: Manfred Rott. Γαλλία, 2021, 1h 11min, Γαλλικά & Αγγλικά.
Ντοκιμαντέρ, λεσβιακή & γκέι προσφυγικότητα. Επιλογές: 4.
Είναιμετανάστες, είναιγκέικαιλεσβίες, έχουνέναεξαιρετικόθάρρος. Ο Diak, η Rokhaya και ο Maxime κατάφεραν να ξεφύγουν από την τρομερή δίωξη στις αφρικανικές χώρες καταγωγής τους και ξεκίνησαν για την Ευρώπη, η οποία είναι -σε σύγκριση με τις περισσότερες αφρικανικές χώρες- ένα ομοφυλοφιλικό Eldorado. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο ρεύμα άλλων μεταναστών, πρέπει ακόμα να κρύψουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Μόλις φτάσουν στην Ευρώπη, μπορούν επιτέλους να δείξουν τον εαυτό τους: Ωστόσο, δυσκολεύονται να αναγνωριστούν ως αιτούντες άσυλο.
Συζήτηση με τον σκηνοθέτη Manfred Rott.
ΣΑΒΒΑΤΟ / SATURDAY, 8.10.2022, 9:30μμ/pm
Ο αγαπημένος μου / Sweetheart
Σκηνοθέτες: LiamMann, ShenaazSuliman. Η.Β, 2022, 2 min, χωρίς ομιλία. Ψηφιακό, Γκέι.
Δύο πλαστικά αγαλματίδια γαμήλιας τούρτας βρίσκουν την αγάπη.
*
Ο Τζίμι στη Σαϊγκόν / Jimmy in Saigon
Σκηνοθεσία: PeterMcDowell. ΗΠΑ, 2022, 1h 29min, Αγγλικά.
Ντοκιμαντέρ, Γκέι. Επιλογές: 12, Βραβεία: 1.
Γενιές μετά τον θάνατο του αδελφού του, ο PeterMcDowell αποκαλύπτει μυστικά που σχετίζονται με τη σεξουα-λικότητα του Jimmy και τη χρήση ναρκωτικών. Ο Τζίμι πέθανε ως πολίτης στη Σαϊγκόν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, όταν ο Πίτερ ήταν μόλις 5 ετών - μέσα από εκατοντάδες γράμματά του και ένα ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας που τον ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ο Πίτερ γνωρίζει τον Τζίμι και βρίσκει ηρεμία στη ζωή του.
·      
Συζήτηση με τον σκηνοθέτη PeterMcDowell.Q&A with the film. Dir. Peter McDowell.
**
Πάρτι στο da Luz (Λαδάδικα), 11:30 μμ
Let's Party! At “daLuz” (area: Ladadika), 11:30 pm
**
ΚΥΡΙΑΚΗ / SUNDAY, 9.10.2022, 6:00 μμ/pm
Η Συνήθεια / The Tendency
Σκηνοθεσία: MobinPekand. Ιράν, 2022, 12 min, Περσικά.
Μυθοπλασία, Λεσβιακή. Επιλογές: 4.
Η ταινία περιγράφει την προσπάθεια μιας λεσβίας που θέλει να φύγει από τη χώρα με παράνομο τρόπο.
*
Σεξουαλική Αποστασιοποίηση / Sexual Distancing
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Ασπρόπουλος. Ελλάς, 2021, 17 min, Ελληνικά – αγγλικοί υπότιτλοι.
Μυθοπλασία, Γκέι.
FilmDir.: Dimitris Aspropoulos. Greece, 2021, 17 min, Greek – Englishsubtitles. Narrative, Gay.
Δύο νέοι άνδρες, ένας θανατηφόρος ιός, μια πόλη σε καραντίνα και πολλή σεξουαλική απόγνωση.
*
 
SKG + Drag = BFF?
Σκηνοθεσία: Eleftherium (Ελευθέριος Χατζηαναστασίου). Ελλάς, 2021, 26 min, Ελληνικά & Αγγλικοί υπότιτλοι.
Ντοκιμαντέρ, Drag. Επιλογές: 3.
Τα τέσσερα άτομα που δρουν καλλιτεχνικά καλλιτέχνες και παρουσιάζονται, είναι οι: KharmaQueen, AmelieTea, Aurora Paola Morado και Dr. OglieBoss, τα οποία περιγράφουν πώς είναι να είσαι DragQueen-King στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Το βίντεο αποτελείται από συνεντεύξεις και σκηνές από τις παραστάσεις των Drag καλλιτεχνών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και πόσο απελευθερωτικό είναι το να εκφράζονται μέσω του drag. Πλάνατης πόλης συμπληρώνουν το κοινωνικό περιβάλλον.
*
Όνειροι / Oneiroi
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Παύλου. Ελλάς, 2022, 28 min, Ελληνικά – Αγγλικοί υπότιτλοι.
Μυθοπλασία, Γκέι – ασύμμετρο. Επιλογές: 8.
Ο Οδυσσέας ήρθε στην Αθήνα μετά από 10 χρόνια για να συναντήσει ξανά τον Βασίλη. Όλα είναι άβολα τη μέρα, αλλά αυτό αλλάζει τη νύχτα. Αυτή η ιστορία αγάπης μοιάζει με όνειρο, ένα όνειρο που μόνο η Ερατώ ξέρει πώς τελειώνει. Μερικές φορές το να ονειρεύεσαι με τα μάτια ανοιχτά μπορεί πραγματικά να σε «ξυπνήσει»!
*
Συζήτηση με τα σκηνοθετούντα άτομα: Δημήτρης Ασπρόπουλος, Eleftherium, Ανδρέας Παύλου.
Q&A with the film dir.: Dimitris Asproloupos, Eleftherium, Andreas Pavlou.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ / SUNDAY, 9.10.2022, 7:45 μμ/pm
Το Φάντασμα της Σάουνας / The PhantomoftheSauna / El FantasmadelaSauna
Σκηνοθεσία: Luis Navarrete. Ισπανία, 2021, 1h 32min, Ισπανικά.
Μυθοπλασία, Γκέι. Επιλογές: 8. Βραβεία: 1.
Ο Javi, ένα νεαρό «ενοικιαζόμενο» αγόρι που ζει στη Μαδρίτη, έρχεται σε ένα κλαμπ σάουνας ψάχνοντας για δουλειά. Αλλά θα μάθει σύντομα ότι ο τόπος είναι γεμάτος μυστικά, το μεγαλύτερο από αυτά είναι ένας παράξενος άντρας που θα τον ερωτευτεί: το Φάντασμα της Σάουνας.
**
ΚΥΡΙΑΚΗ / SUNDAY, 9.10.2022, 9:30 μμ/pm
 
Απονομή των βραβείων κοινού της καλύτερης ταινίας μεγάλου και μικρού μήκους.
Announcement of the Audience Short Film and for Long Film Awards
*
Προβολή της βραβευμένης από το κοινό ταινίας μεγάλουμήκους
**ΛΗΞΗ ΤΟΥ 24ου Φεστιβάλ / ENDING OF THE 24th FILM FESTIVAL

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο