Ένα ακόμα ταμπού έπεσε. Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Pride στα Σκόπια

762 Views
Ένα ακόμα ταμπού έπεσε. Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Pride στα Σκόπια Ένα ακόμα ταμπού έπεσε. Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Pride στα Σκόπια

 


Ένα ακόμα ταμπού έπεσε στη Βόρεια Μακεδονία, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη από ιδρύσεως της χώρας παρέλαση Pride στα Σκόπια, στέλνοντας το μήνυμα της ισότητας, αλλά και δοκιμάζοντας τα συντηρητικά αντανακλαστικά πολλών πολιτών.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters χιλιάδες ακτιβιστές και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας της χώρας ξεχύθηκαν στους δρόμους των Σκοπίων, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες συντηρητικοί πολίτες πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση μπροστά σε εκκλησία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, παρά της προσπάθειες της κυβέρνησης Ζάεφ, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στη Βόρεια Μακεδονία συνεχίζει να αντιμετωπίζει διακρίσεις σε πολλούς τομείς, από την εκπαίδευση και την εργασία ως την υγεία, ενώ πλήττεται και με ρητορική μίσους.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: PrideΣκόπια

Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο