Ένα ακόμα ταμπού έπεσε. Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Pride στα Σκόπια

294 Views
Ένα ακόμα ταμπού έπεσε. Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Pride στα Σκόπια Ένα ακόμα ταμπού έπεσε. Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Pride στα Σκόπια

 


Ένα ακόμα ταμπού έπεσε στη Βόρεια Μακεδονία, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη από ιδρύσεως της χώρας παρέλαση Pride στα Σκόπια, στέλνοντας το μήνυμα της ισότητας, αλλά και δοκιμάζοντας τα συντηρητικά αντανακλαστικά πολλών πολιτών.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters χιλιάδες ακτιβιστές και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας της χώρας ξεχύθηκαν στους δρόμους των Σκοπίων, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες συντηρητικοί πολίτες πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση μπροστά σε εκκλησία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, παρά της προσπάθειες της κυβέρνησης Ζάεφ, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στη Βόρεια Μακεδονία συνεχίζει να αντιμετωπίζει διακρίσεις σε πολλούς τομείς, από την εκπαίδευση και την εργασία ως την υγεία, ενώ πλήττεται και με ρητορική μίσους.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: PrideΣκόπια

Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Νέες παραστάσεις για το επιτυχημένο «Γράμμα στον πατέρα» στην σοφίτα του Μπενσουσάν.
Νέες παραστάσεις για το επιτυχημένο «Γράμμα στον πατέρα» στην σοφίτα του Μπενσουσάν.
με 0 Σχόλια 326 Views

 Μετά τη θερμή υποδοχή του κοινού της Θεσσαλονίκης και την ολοκλήρωση ενός επιτυχημένου κύκλου παραστάσεων, το «Γράμμα στον πατέρα» του Φραντς Κάφκα από την ομάδα Θέατρο Πρόταση σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή, επιστρέφει 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή