Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τα LGBT (Lesbian, Gay, Bi, Trans) στον Παλαιό Παντελεήμονα, Πιερίας.

991 Views
Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τα LGBT (Lesbian, Gay, Bi, Trans) στον Παλαιό Παντελεήμονα, Πιερίας. Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τα LGBT (Lesbian, Gay, Bi, Trans) στον Παλαιό Παντελεήμονα, Πιερίας.

 Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τα LGBT (Lesbian, Gay, Bi, Trans) στον Παλαιό Παντελεήμονα, Πιερίας.

Οι Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων πραγματοποιούν στις 17-25 Αυγούστου το 2016 το πρόγραμμα κατάρτισης C.O.F.F.E.E (Colorful Fighters For European Empowerment). Που θα φέρει στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας, 30 συμμετέχοντες/ουσες ηλικίας 18 έως 30 ετών, από 12 χώρες την Ελλάδα, τη Σουηδία, τη FYROM, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την  Ισπανία, τη Λιθουανία, το Βέλγιο και τη Σλοβακία.
 
Το πρόγραμμα “ C.O.F.F.E.E ” αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση των νέων γύρω από τα δικαιώματα των νέων LGBTI+ ατόμων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και να τους εξοπλίσουν με πρακτικές για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ομοφοβίας. Το πρόγραμμα αυτό ουσιαστικά στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα δικαιώματα της LGBTI+ κοινότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
 
Οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα συμμετέχουν σε εργαστήρια και δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση των εργαζομένων στον τομέα της νεολαίας στην ένταξη και την ενσωμάτωση των LGBTI+ νέων στη κοινωνία και να καταφέρουν να αποτινάξουν τα στερεότυπα και τη ρητορική μίσους.
 
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες δράσεις που αποσκοπούν στην γνωριμία των συμμετεχόντων με την Ελλάδα και την ελληνική κουλτούρα. Προτείνοντας στους συμμετέχοντες ελληνικά εδέσματα σε τοπικά μαγαζιά με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τους συλλόγους της περιοχής. Στο πρόγραμμα ακόμη, συμπεριλαμβάνεται και μια ημερησία εκδρομή στα Μετέωρα.
 
Καθώς το πρόγραμμα έχει διαπολιτισμικό χαρακτήρα, σκοπός του είναι επίσης και η επαφή των εμπλεκόμενων  με την κουλτούρα των συμμετεχουσών χωρών με την διοργάνωση διαπολιτισμικών βραδιών όπου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη χώρα τους στους υπόλοιπους παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και φαγητά.
 
"Ο μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» (United Societies of Balkans – U.S.B.) ιδρύθηκε το 2008, στη Θεσσαλονίκη, με όραμα την κινητοποίηση και ενδυνάμωση της νεολαίας. Δραστηριοποιείται στον τομέα της νεανικής κινητικότητας, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και της προώθησης του διαπολιτισμικού διαλόγου".
 
Ένα από τα πιο επιτυχημένα ευρωπαϊκά προγράμματα για τη Νεολαία είναι το πρόγραμμα «Erasmus+ Νεολαία».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή