Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τα LGBT (Lesbian, Gay, Bi, Trans) στον Παλαιό Παντελεήμονα, Πιερίας.

1494 Views
Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τα LGBT (Lesbian, Gay, Bi, Trans) στον Παλαιό Παντελεήμονα, Πιερίας. Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τα LGBT (Lesbian, Gay, Bi, Trans) στον Παλαιό Παντελεήμονα, Πιερίας.

 Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τα LGBT (Lesbian, Gay, Bi, Trans) στον Παλαιό Παντελεήμονα, Πιερίας.

Οι Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων πραγματοποιούν στις 17-25 Αυγούστου το 2016 το πρόγραμμα κατάρτισης C.O.F.F.E.E (Colorful Fighters For European Empowerment). Που θα φέρει στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας, 30 συμμετέχοντες/ουσες ηλικίας 18 έως 30 ετών, από 12 χώρες την Ελλάδα, τη Σουηδία, τη FYROM, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την  Ισπανία, τη Λιθουανία, το Βέλγιο και τη Σλοβακία.
 
Το πρόγραμμα “ C.O.F.F.E.E ” αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση των νέων γύρω από τα δικαιώματα των νέων LGBTI+ ατόμων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και να τους εξοπλίσουν με πρακτικές για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ομοφοβίας. Το πρόγραμμα αυτό ουσιαστικά στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα δικαιώματα της LGBTI+ κοινότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
 
Οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα συμμετέχουν σε εργαστήρια και δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση των εργαζομένων στον τομέα της νεολαίας στην ένταξη και την ενσωμάτωση των LGBTI+ νέων στη κοινωνία και να καταφέρουν να αποτινάξουν τα στερεότυπα και τη ρητορική μίσους.
 
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες δράσεις που αποσκοπούν στην γνωριμία των συμμετεχόντων με την Ελλάδα και την ελληνική κουλτούρα. Προτείνοντας στους συμμετέχοντες ελληνικά εδέσματα σε τοπικά μαγαζιά με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τους συλλόγους της περιοχής. Στο πρόγραμμα ακόμη, συμπεριλαμβάνεται και μια ημερησία εκδρομή στα Μετέωρα.
 
Καθώς το πρόγραμμα έχει διαπολιτισμικό χαρακτήρα, σκοπός του είναι επίσης και η επαφή των εμπλεκόμενων  με την κουλτούρα των συμμετεχουσών χωρών με την διοργάνωση διαπολιτισμικών βραδιών όπου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη χώρα τους στους υπόλοιπους παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και φαγητά.
 
"Ο μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» (United Societies of Balkans – U.S.B.) ιδρύθηκε το 2008, στη Θεσσαλονίκη, με όραμα την κινητοποίηση και ενδυνάμωση της νεολαίας. Δραστηριοποιείται στον τομέα της νεανικής κινητικότητας, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και της προώθησης του διαπολιτισμικού διαλόγου".
 
Ένα από τα πιο επιτυχημένα ευρωπαϊκά προγράμματα για τη Νεολαία είναι το πρόγραμμα «Erasmus+ Νεολαία».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή',
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 2172 Views

Δεν κρατάμε έναν άνθρωπο δίπλα μας αν δε θέλει να μείνει. Ούτε περιμένουμε από τον άλλο να μας πει να φύγουμε αν εμείς έχουμε ήδη αποφασίσει ότι θέλουμε να φύγουμε.  Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη