Ανακοίνωση ακύρωσης του EuroPride της Θεσσαλονίκης για το έτος 2020

773 Views
Ανακοίνωση ακύρωσης του EuroPride της Θεσσαλονίκης για το έτος 2020 Ανακοίνωση ακύρωσης του EuroPride της Θεσσαλονίκης για το έτος 2020

.

Με αίσθημα ευθύνης για τη δημόσια υγεία και έχοντας υπόψη ότι τα κρίσιμα στοιχεία του EuroPride (ορατότητα, μαζικές συγκεντρώσεις, συμπερίληψη, διεθνείς μετακινήσεις) περιορίζονται αισθητά λόγω των κανονισμών υγιεινής, το διοικητικό συμβούλιο του Thessaloniki Pride έχει λάβει τη δύσκολη απόφαση ότι το EuroPride δεν μπορεί ουσιαστικά να πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον για αυτό το έτος.


Tο EuroPride 2020 είχε προγραμματιστεί για τον τρέχοντα μήνα, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Η πραγματοποίησή του κάποια στιγμή το φθινόπωρο θα ήταν μια αρκετά αβέβαιη –με μεγάλο ρίσκο– επιλογή, δεδομένου ότι οι αρχές, ακολουθώντας τις οδηγίες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, δεν μπορούν ούτε να εγγυηθούν τη δυνατότητα μαζικών συγκεντρώσεων, εκδηλώσεων, συναυλιών και συνεδρίων έως το τέλος του 2020, ούτε να αποκλείσουν ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων COVID-19 και συνακόλουθα και καραντίνα. Επιπλέον, η πανδημία έχει εξαντλήσει τους πόρους του κόσμου, αλλά και των φορέων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από τους συνεργάτες μας να μην είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες για το EuroPride, ο κόσμος μας να μην έχει τα μέσα να υποστηρίξει το σκοπό μας και οι χορηγοί είναι πολύ διστακτικοί να επενδύσουν στις δράσεις μας. Ακόμα κι αν πραγματοποιούσαμε μια άτυπη παρέλαση, το EuroPride δε θα ήταν ευρωπαϊκό στην ουσία του, καθώς οι διεθνείς μετακινήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις εξακολουθούν να υπόκεινται σε περιορισμούς, αποκλείοντας έτσι μέρος της κοινότητας.


Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Διοργανωτών Pride, το διαχειριστή του τίτλου του EuroPride, για να εξετάσουμε πιθανές εναλλακτικές λύσεις τα επόμενα χρόνια. Είναι σαφές ότι οι λόγοι που το EuroPride ήρθε στην Ελλάδα εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως επίσης και η ανάγκη να ενδυναμώσουμε την κοινότητά μας μέσω του EuroPride.
.
Ταυτόχρονα, κατανοούμε την ανάγκη της τοπικής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για ορατότητα και ενδυνάμωση και εντός του 2020. Ως εκ τούτου, προγραμματίζουμε τη διοργάνωση ορισμένων εκδηλώσεων ορατότητας τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2020 τοπικής εμβέλειας και προσαρμοσμένα στη νέα πραγματικότητα.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: EuroPrideThessalonikiThessaloniki EuroPride 2020

Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Λουπέν, η δημοφιλέστερη σειρά του φετινού Γενάρη.
Λουπέν, η δημοφιλέστερη σειρά του φετινού Γενάρη.
με 0 Σχόλια 2094 Views

Αν ενώσεις δυο άλλους ήρωες, το Σέρλοκ Χολμς και τον Ρομπέν των Δασών, φτάνεις στον Ασάν Ντιόπ. Μπερδεύτηκες; Τα πράγματα είναι πιο απλά στην δημοφιλή σειρά, στο υπόσχομαι. Είδε η Ιωάννα Δούνδη και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή