Ευρώπη 2016: Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για τα LGBTΙ άτομα

476 Views
Ευρώπη 2016: Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για τα LGBTΙ άτομα Ευρώπη 2016: Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για τα LGBTΙ άτομα

 Ευρώπη 2016: Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για τα LGBTΙ άτομα.

Ο νέος «Rainbow χάρτης» (2016) της Ευρώπης κυκλοφόρησε από την ILGA-Europe. Ο χάρτης αποτυπώνει το που βρίσκεται κάθε χώρα της Ευρώπης σε σχέση με LGBT δικαιώματα με βάση συνολικά 48 κριτήρια που είχαν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με τα εγκλήματα μίσους, την αναγνώριση των τρανς και ιντερσεξουαλ ατόμων, κλπ.
Οι 49 χώρες που συμμετέχουν κατατάσσονται και σε μια ακόλουθη λίστα σύμφωνα και με το σκορ που συγκεντρώνουν.
Η Ελλάδα 
Για το 2016 η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση της λίστας (συγκεντρώνοντας το σκορ του 58, 30% σε σχέση με τα LGBTΙ δικαιώματα), σημειώνοντας ανοδική πορεία από πέρυσι (κατείχε την 21 θέση).
chart
Σύμφωνα με το συνοδευτικό κείμενο:
Το 2015 αποδείχθηκε μια περιπετειώδη χρονιά για τους LGBTI ακτιβιστές στην Ελλάδα. Η εκλογή της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, ενός μακρόχρονου υποστηρικτή της ισότητας για τα LGBTΙ άτομα, ξεκίνησε τον χρόνο με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Υποσχέσεις για την εισαγωγή του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια επιβεβαιώθηκαν γρήγορα αλλά η πρόσβαση στην τεκνοθεσία  παραλείφθηκε και η νομοθεσία αποδείχθηκε αργή στη διαδικασία. Τον Δεκέμβριο, το σύμφωνο συμβίωσης πέρασε τελικά  και για τα ομόφυλα ζευγάρια από την πλειοψηφία της βουλής. Τα Intersex άτομα αναγνωρίστηκαν από τη νομοθεσία για πρώτη φορά. Σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικής στήριξης για τα LGBTI δικαιώματα, εκπρόσωποι από όλα τα κύρια κοινοβουλευτικά κόμματα υπέγραψαν μια υπόσχεση ισότητας στο Ετήσιο Συνέδριο της ILGA-Europe στην Αθήνα.
Στην κορυφή
Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Μάλτα, η οποία συγκετρώνει και το υψηλότερο σκορ (87,75%), ενώ ακολουθούν το Βέλγιο (81,85%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (81,44%).
Στον πάτο
Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται βρίσκονται η Αρμενία, η Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν (ακριβώς όπως και την προηγούμενη χρονιά).

Πηγη: avmag.gr

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Καϊμακτσαλάν και Πόζαρ: Σκι και Θερμαλισμός! | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
Καϊμακτσαλάν και Πόζαρ: Σκι και Θερμαλισμός! | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
με 0 Σχόλια 764 Views

Με τη λέξη Καϊμάκι ή Kaymak στα τουρκικά,  ο νους μας πηγαίνει στις φουσκάλες που σχηματίζει ο μερακλίδικος ελληνικός καφές στη χόβολη. Απ αυτήν την αφράτη λοιπόν και παγωμένη κρέμα  που μοιάζει με χιόνι, παίρνει το όνομά του το τρίτο σε υψόμετρο βουνό της Ελλάδας, ο Βόρας,  γνωστός σε όλους μας ως ΚαϊμάκτσαλανΓράφει η Ελένη Γιαννακίδου* (+photos) για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή