Ευρώπη 2016: Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για τα LGBTΙ άτομα

222 Views
Ευρώπη 2016: Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για τα LGBTΙ άτομα Ευρώπη 2016: Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για τα LGBTΙ άτομα

 Ευρώπη 2016: Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για τα LGBTΙ άτομα.

Ο νέος «Rainbow χάρτης» (2016) της Ευρώπης κυκλοφόρησε από την ILGA-Europe. Ο χάρτης αποτυπώνει το που βρίσκεται κάθε χώρα της Ευρώπης σε σχέση με LGBT δικαιώματα με βάση συνολικά 48 κριτήρια που είχαν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με τα εγκλήματα μίσους, την αναγνώριση των τρανς και ιντερσεξουαλ ατόμων, κλπ.
Οι 49 χώρες που συμμετέχουν κατατάσσονται και σε μια ακόλουθη λίστα σύμφωνα και με το σκορ που συγκεντρώνουν.
Η Ελλάδα 
Για το 2016 η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση της λίστας (συγκεντρώνοντας το σκορ του 58, 30% σε σχέση με τα LGBTΙ δικαιώματα), σημειώνοντας ανοδική πορεία από πέρυσι (κατείχε την 21 θέση).
chart
Σύμφωνα με το συνοδευτικό κείμενο:
Το 2015 αποδείχθηκε μια περιπετειώδη χρονιά για τους LGBTI ακτιβιστές στην Ελλάδα. Η εκλογή της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, ενός μακρόχρονου υποστηρικτή της ισότητας για τα LGBTΙ άτομα, ξεκίνησε τον χρόνο με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Υποσχέσεις για την εισαγωγή του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια επιβεβαιώθηκαν γρήγορα αλλά η πρόσβαση στην τεκνοθεσία  παραλείφθηκε και η νομοθεσία αποδείχθηκε αργή στη διαδικασία. Τον Δεκέμβριο, το σύμφωνο συμβίωσης πέρασε τελικά  και για τα ομόφυλα ζευγάρια από την πλειοψηφία της βουλής. Τα Intersex άτομα αναγνωρίστηκαν από τη νομοθεσία για πρώτη φορά. Σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικής στήριξης για τα LGBTI δικαιώματα, εκπρόσωποι από όλα τα κύρια κοινοβουλευτικά κόμματα υπέγραψαν μια υπόσχεση ισότητας στο Ετήσιο Συνέδριο της ILGA-Europe στην Αθήνα.
Στην κορυφή
Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Μάλτα, η οποία συγκετρώνει και το υψηλότερο σκορ (87,75%), ενώ ακολουθούν το Βέλγιο (81,85%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (81,44%).
Στον πάτο
Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται βρίσκονται η Αρμενία, η Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν (ακριβώς όπως και την προηγούμενη χρονιά).

Πηγη: avmag.gr

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Πούτς-frau
Πούτς-frau
Για προσωπικά μηνύματα, δημοσιεύσεις gay εκδηλώσεων, ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να προβάλουμε στέλνετε e-mail στο kulturosupa2@gmail.com με την επισήμανση «Για Πούτς-frau».

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ακίνδυνα, κοινωνικά και εμβολιασμένα από τον Δήμο Θεσ/νίκης τα αδέσποτα σκυλιά που ζουν στο κέντρο της πόλης.
Ακίνδυνα, κοινωνικά και εμβολιασμένα από τον Δήμο Θεσ/νίκης τα αδέσποτα σκυλιά που ζουν στο κέντρο της πόλης.
με 0 Σχόλια 421 Views
Oσοι πρόκειται να επισκεφτούν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό για να κάνουν τις αγορές τους και να διασκεδάσουν μαζί με παιδιά τους, ότι τα αδέσποτα σκυλιά που ζουν χρόνια εκεί, είναι ακίνδυνα, είναι πολύ κοινωνικά, είναι στειρωμένα και εμβολιασμένα από τον Δήμο, ο οποίος φροντίζει για την υγεία τους και τον τακτικό επανεμβολιασμό τους. 
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή