Ποιο είναι το μυστικό του απολαυστικού σεξ για άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη...

885 Views
Ποιο είναι το μυστικό του απολαυστικού σεξ για άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη... Ποιο είναι το μυστικό του απολαυστικού σεξ για άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη...

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, το μυστικό του απολαυστικού σεξ δεν σχετίζεται με κανένα στερεότυπο φύλου, αλλά εστιάζει στο ρομαντικό στοιχείο της σχέσης και στην τρυφερότητα που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο συντρόφους. 

Η έρευνα διεξήχθη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου της Indiana σε συνεργασία με το Κέντρο Προαγωγής της Σεξουαλικής Υγείας και βρήκε ότι η τρυφερότητα που εκφράζεται μέσα από το αγκάλιασμα και το φιλί μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα ικανοποίησης από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Οι ερευνητές για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους ρώτησαν άνδρες και γυναίκες σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές που προτιμούν. Σε αντίθεση με τα στερεότυπα που κυριαρχούν, ακόμα και οι άνδρες εκδήλωσαν την προτίμησή τους στις τρυφερές και ρομαντικές συμπεριφορές, όπως είναι η αγκαλιά, το φιλί κατά τη διάρκεια της επαφής, τα λόγια αγάπης και η προετοιμασία ενός ρομαντικού περιβάλλοντος πριν από την πράξη.

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άνδρες και γυναίκες, και διερευνήθηκε το επίπεδο προτίμησης σχεδόν 50 σεξουαλικών συμπεριφορών. Βρέθηκε επίσης ότι, ενώ οι συμμετέχοντες δήλωναν υψηλό επίπεδο προτίμησης για μια ποικιλία συμπεριφορών, πολύ συχνά αυτές δεν ήταν συμπεριφορές που είχαν υιοθετήσει μέσα στον τελευταίο μήνα ή ακόμα και χρόνο. 

Τα ευρήματα αυτά αναδεικνύουν ποσό σημαντικό είναι οι δύο σύντροφοι να συζητούν ανοιχτά για τα σεξουαλικά τους ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες τους. Από κοινού μπορούν να βρουν νέους τρόπους ενίσχυσης του ρομαντικού και του σεξουαλικού στοιχείου της σχέσης τους, με αποτέλεσμα την αύξηση των επίπεδων σεξουαλικής ικανοποίησης αλλά και ευτυχίας. 

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, 
www.andrologia.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε τη παράσταση «Τελευταία εκπομπή» στο Light Box Bar Theater
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε τη παράσταση «Τελευταία εκπομπή» στο Light Box Bar Theater
223 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για να δείτε τον καυστικό μονόλογο «Τελευταία εκπομπή» του Δαμιανού Φαρμάκη με τον Σταύρο Δουκουζγιάννη, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ώρα 21:30 στο Light Box Bar Theater.  


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή