Ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Ελλάδα. ΣΧΕΣΗ.. ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΨΗΣ;

425 Views
Ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Ελλάδα. ΣΧΕΣΗ.. ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΨΗΣ; Ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Ελλάδα. ΣΧΕΣΗ.. ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΨΗΣ;

Ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Ελλάδα. ΣΧΕΣΗ.. ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΨΗΣ;

Από την Ελένη Μαυρόβα. Υπάρχουν διαφόρων ειδών προσωπικές σχέσεις… οι πιο συνηθισμένες μορφές είναι μεταξύ ανδρών και γυναικών, υπάρχουν επίσης οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις αλλά υπάρχει και ένα παρακλάδι των ομοφυλοφιλικών σχέσεων, που είναι η ΣΧΕΣΗ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΨΗΣ!
ΣΧΕΣΗ.. ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΨΗΣ
Στην Ελλάδα όσο Ευρωπαίοι φιλελεύθεροι κι αν θέλουμε να λεγόμαστε.. σε κάποια πράγματα είμαστε αρκετά παραδοσιακοί.
Οπότε σε συγκεκριμένα λεπτά θέματα προσωπικών σχέσεων υπάρχουν ταμπού!
Ας πιάσουμε την περίπτωση λοιπόν ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού.. είτε άντρας είτε γυναίκα, μεταξύ τους είναι ευτυχισμένοι οι άνθρωποι… έλα όμως που η μαμά καθενός και καθεμίας περιμένει πως και πως έναν φυσιολογικό γάμο για το σπλάχνο της! Και εκεί έρχεται η αρκετά προχωρημένη ιδέα του ζευγαριού να ικανοποιήσουν την πολυπόθητη επιθυμία της μανούλας μεν, αλλά με λίγη στάχτη στα μάτια..
Κάπου εδώ δηλαδή γεννιέται και η ιδέα της σχέσης αλληλοκάλυψης…
Δηλαδή, βρίσκει το ζευγάρι κοριτσιών, ένα ζευγάρι ανδρών που να τα ψιλοβρίσκουν σε επίπεδο φιλικής παρέας και παρουσιάζουν δημοσίως μια εικονική σχέση μεταξύ της θηλυπρεπής γυναίκας με τον ανδροπρεπή άντρα από την εν λόγω τετράδα!!! Έτσι αρχίζει η χαρά των γονέων και του συγγενικού κύκλου, γίνονται πιο εύκολες οι ετεροφυλόφιλες φιλικές και επαγγελματικές συναναστροφές των ζευγαριών αντίστοιχα … μια και το ταμπού είναι δεδομένο στα μέρη μας σε τέτοιου είδους θέματα και προτιμήσεις, ακόμα και σε κοινωνικό επίπεδο!!!
Βέβαια, στην 4αδα αυτή η ζήλια δεν έχει θέση μια και η στημένη σχέση που έγινε με σκοπό την κάλυψη, φυσικά και δεν έχει ερωτική υπόσταση και σεξουαλικές συναντήσεις.. παρόλο που.. αν όλα πάνε καλά, συχνά οδηγούνται σε απόκτηση παιδιού με την μέθοδο της εξωσωματικής όμως και μόνο. Και έτσι ξαφνικά, δημιουργείται μια οικογένεια που στην ουσία έχει 4 γονείς με πολλή πολλή αγάπη μεν στο παιδί αλλά πολύ πολύ δύσκολη ανατροφή σε θέματα προσωπικών σχέσεων και επιλογών του παιδιού….
Στο εξωτερικό, όλα αυτά τα θέματα φυσικά είναι σε πιο απλή και ξεκάθαρη μορφή μια και εκεί η μάνα δε θα δυσανασχετήσει τόσο με το ομοφυλόφιλο παιδί της, αφού θα αποδεχτεί πιο εύκολα την διαφορετικότητά του… ενώ εδώ χρειαζόμαστε ακόμα τη σχέση αλληλοκάλυψης για τα μάτια του κόσμου και για την όσο πιο ομαλή επιβίωση του ζευγαριού στην ελληνική κοινωνία! Ο πιο συνήθης κίνδυνος σε αυτές τις περιπτώσεις  είναι αν ορισμένα μέλη της τετράδας είναι bisexual και υπάρξουν περίεργα συμπλέγματα μεταξύ τους τα οποία φυσικά θα χαλάσουν την όλη ισορροπία.
Εκει είναι που κολλάει η φράση, θα μπλέξουνε τα μπούτια τους….
Φυσικά και δεν είμαστε εδώ να κρίνουμε κανέναν, ούτε βέβαια να κατευθύνουμε τις επιλογές του καθενός. Όμως πρόκειται για ένα υπαρκτό φαινόμενο σε αυτή την ομάδα ατόμων (με ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις)  και οφείλουμε να το παρουσιάσουμε ως επιλογή και μορφή σχέσης για ορισμένους. Έχει αναμφισβήτητα τα υπέρ του και τα κατά του όπως το κάθε τι.
Εξυπηρετεί αρκετές καταστάσεις καθημερινότητας, δημιουργώντας άλλου είδους κινδύνους.
Το σίγουρο είναι ότι όταν ξεκινήσει ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων την αναζήτηση παρόμοιου ζευγαριού του αντίθετου φύλου με σκοπό τη σχέση αλληλοκάλυψης ή παρακάτω έναν λευκό γάμο με σκοπό την απόκτηση παιδιού, θέλει πολλή πολλή ώριμη σκέψη και συνειδητή απόφαση στην κάθε κίνηση, μιας και μπλέκονται πολλά θέματα ….και η απόκτηση παιδιού δεν είναι μόνο θέμα του κρεβατιού ορισμένων,  αλλά πρόκειται για ευθύνη μιας ζωής και θα χρειαστεί ειδικός χειρισμός!

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
ΚΘΒΕ: Δηλώσεις από τη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της χειμερινής καλλιτεχνικής περιόδου
ΚΘΒΕ: Δηλώσεις από τη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της χειμερινής καλλιτεχνικής περιόδου
με 0 Σχόλια 764 Views

Πλούσιες παραγωγές, νέες δράσεις, εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, μάσκες και αποστάσεις. Η Διοίκηση και η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδοςπαρουσίασαν τις δυο νέες παραγωγές που θα κάνουν πρεμιέρα την πρώτη θεατρική χειμερινή περίοδο.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή