Δήμος Θεσσαλονίκης: κατ’ οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε πολίτες που χρήζουν βοήθεια.

1376 Views
Δήμος Θεσσαλονίκης: κατ’ οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε πολίτες που χρήζουν βοήθεια. Δήμος Θεσσαλονίκης: κατ’ οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε πολίτες που χρήζουν βοήθεια.

 

.

Μια ασπίδα προστασίας για τους ηλικιωμένους και τους πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες δημιουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από τις υπηρεσίες του, στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού και για την υποστήριξη εν τω μέσω του lockdown ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας.

Με απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΑΠΗ, Αντιδημάρχου Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και ΚΕΠ Στέλιου Λιακόπουλου, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ενισχύεται με το προσωπικό των ΚΑΠΗ, ώστε να εξυπηρετούνται και μάλιστα κατ’ οίκον ηλικιωμένοι και πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και είτε δεν μπορούν είτε δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.
Συγκεκριμένα, στους πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες τους παρέχονται:

- Αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης από σούπερ μάρκετ
- Συνταγογράφηση φαρμάκων στους γιατρούς του ΚΑΠΗ, εάν δεν έχουν δικό τους γιατρό
- Εκτέλεση συνταγών στο φαρμακείο της γειτονιάς τους και εκτέλεση συνταγών για φάρμακα υψηλού κόστους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
- Ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους του Δήμου Θεσσαλονίκης και δίκτυο εθελοντών.
-Καθημερινή παροχή συσσιτίου στους πολίτες που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα.

Οι παραπάνω υπηρεσίες, που προσφέρονται στο πλαίσιο της δράσης με κεντρικό σύνθημα «Μείνετε Σπίτι, Θα έλθουμε εμείς», παρέχονται κατ’ οίκον από το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των ΚΑΠΗ.

Για να υποβάλουν το αίτημά τους, οι πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 231 0 521.576, 231 0 519.584, 231 0 550.989, τις καθημερινές από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ. Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί και το Σάββατο, από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το ΦΝΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με 3 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ σε πανελλήνια πρεμιέρα.
Το ΦΝΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με 3 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ σε πανελλήνια πρεμιέρα.
με 0 Σχόλια 765 Views

 Ταξίδια θάρρους, ελπίδας, γενναιοδωρίας με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που παλεύουν και καταφέρνουν να φέρουν την αλλαγή στη ζωή τους και φόντο το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή