Πρόγραμμα στήριξης άνεργων νέων για αγορά βιβλίων. Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι

1034 Views
Πρόγραμμα στήριξης άνεργων νέων για αγορά βιβλίων. Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι Πρόγραμμα στήριξης άνεργων νέων για αγορά βιβλίων. Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι

 


Ειδικό πρόγραμμα, μέσω του οποίου άνεργοι νέοι θα δικαιούνται voucher αξίας 20 ευρώ για την αγορά βιβλίων, ετοιμάζουν από κοινού το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) με τον ΟΑΕΔ. 

To πρόγραμμα θα απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 15 έως 24 ετών οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση των επιταγών σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία ολόκληρης της χώρας.

Το νέο αυτό πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το ΥΠΠΟΑ και η αξία του ανέρχεται σε 1.253.020 ευρώ, υπολογίζεται πως θα καλύψει 62.651 δικαιούχους.

«Με την πρωτοβουλία του αυτή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανταποκρίνεται σε δύο βασικούς του στόχους: αφενός την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και μάλιστα σε νεαρές ηλικίες, και αφετέρου τη στήριξη της αλυσίδας παραγωγής του βιβλίου από τον συγγραφέα και τον εκδότη έως τον βιβλιοπώλη, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στήριξης του Πολιτισμού στην περίοδο της πανδημίας» εξηγεί η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη ενώ ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης κάνει λόγο για μια καινοτόμο σύμπραξη η οποία ελπίζει να επεκταθεί και σε άλλες δράσεις

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή