16 Αποκριάτικες (και μη) δωρεάν εκδηλώσεις τις εβδομάδας!

3322 Views
16 Αποκριάτικες (και μη) δωρεάν εκδηλώσεις τις εβδομάδας! 16 Αποκριάτικες (και μη) δωρεάν εκδηλώσεις τις εβδομάδας!

Προτείνει η Παναγιώτα Τζιοβανάκη 

 
Αυτή την εβδομάδα, παρόλο που οι περισσότεροι περιμένουν την Τσικνοπέμπτη για να βγουν και να περάσουν καλά, εμείς σας προτείνουμε λύσεις για όλες τις ημέρες τις εβδομάδας καλύπτοντας διαφορετικούς τύπους εκδηλώσεων, από θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις μέχρι δραστηριότητες για τα παιδιά! Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και εντάξτε το στο πρόγραμμα σας!
 
ΒΙΒΛΙΟ
· Την Τρίτη 06 Φεβρουαρίου οι εκδόσεις Σοκόλη και το βιβλιοπωλείο IANOS παρουσιάζουν το νέο έργο της συγγραφέως θεατρικών κειμένων και διηγημάτων, Νίνας Ράπη, Splinters (μετά τη χθεσινή του πρεμιέρα στο θέατρο Τ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μιχαήλ*). Τα επτά μονόπρακτα γραμμένα με χιούμορ, επίκαιρα και διαχρονικά, επικεντρώνονται σε σχέσεις φίλων, φύλων και φυλών, σχέσεις ερωτικές, εξουσιαστικές και ανθρώπινες, μιλώντας για όλα αυτά που (δεν) τολμάμε.
 
Ώρα έναρξης: 19:00
Τοποθεσία: Βιβλιοπωλείο IANOS, Αριστοτέλους 7
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 027 7004
 
*Το έργο της Νίνας Ράπη Splinters παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μιχαήλ στη σκηνή A Small Argofullof Art, παραγωγή Θέατρο Αργώ, στην Αθήνα από τις 18 Δεκεμβρίου 2017 έως και τις 30 Ιανουαρίου 2018 και στο Θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη από τις 5 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ 
 
 
ΘΕΑΤΡΟ
· Την Τρίτη 06 Φεβρουαρίου το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μας προσκαλεί να στηρίξουμε έμπρακτα την ΑΡΩΓΗ & για τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης παρακολουθώντας το θεατρικό έργο του Κώστα Λεϊμονή  «Εκτός ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» με πρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής.
Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαϊδη (12 ένορκοι)
Ερμηνεία: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
 
Ώρα έναρξης: 21:00
Τοποθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 028 7724
  Για περισσότερες πληροφορίες εδώ 
 
 
· Με την ίδια διάθεση αλληλοβοήθειας το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου τo Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  παρουσιάζει την Θεατρική Παράσταση "Spaghetti αλά Γαλλικά" μία ευχάριστη κωμωδία με πολλές ανατροπές σε κείμενα και σκηνοθεσία του Βασίλη Τσικάρα από την Θεατρική Ομάδα "Άρατος". Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά - απορρυπαντικά - είδη προσωπικής υγιεινής υπέρ της "ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & Υπέρ της Κοινωνικής Δράσης "ΕΥΝΟΙΑ".
 
Κείμενο-σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
 
Ώρα έναρξης: 21:00
Τοποθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 028 7724
(η παράσταση θα επαναληφθεί στις 03 Μαρτίου)
  Για περισσότερες πληροφορίες εδώ 
 
 

ΜΟΥΣΙΚΗ

· Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 ο νεαρός σπουδαστής του Κ.Ω.Θ. και συνθέτης, Μενέλαος Πειστικός παρουσιάζει για πρώτη φορά,  συνθέσεις του στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κρατικού  Ωδείου Θεσσαλονίκης "Μελίνα Μερκούρη".
Στη συναυλία του στο Κ.Ω.Θ. στις 7 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν τα παρακάτω έργα:
1. End of summer-"Το τέλος του καλοκαιριού" (καλοκαίρι 2013) - για σόλο πιάνο
2. Hazy Horizon-"Θολός Ορίζοντας" (φθινόπωρο 2013) - για σόλο πιάνο
3. Cielo Grigio- "Γκρίζος Ουρανός" (άνοιξη 2014) - για σόλο πιάνο
4. Piano trio no.1 (άνοιξη 2014) - για πιάνο τρίο (βιολί, τσέλο και πιάνο
5. Tango Nostalgico- "Νοσταλγικό Τάνγκο" (καλοκαίρι 2014) - για σόλο πιάνο
6. Vagues- "Κύματα" (φθινόπωρο 2014) - για σόλο πιάνο
7. For Sun’s light- "Για το Φως του Ήλιου" (καλοκαίρι 2015) - για κουαρτέτο εγχόρδων (2 βιολιά, βιόλα, βιολοντσέλο) - κομμάτι τριών μερών
8) On the Vision and the Riddle- "Για το Όραμα και το Αίνιγμα" (από το "Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρα" του Φρίντριχ Νίτσε), (άνοιξη 2016) - για σόλο πιάνο - κομμάτι τριών μερών
 
Μαζί με τον Μενέλαο Πειστικό, στη συναυλία παίζουν οι:
Κασσάνδρα Γαλάτου - βιόλα
Παρασκευή Καδαλά - βιολί
Καλλιφώνη Σαραντάκου - βιολί
Αναστασία Χαλουλάκου - βιολί
Ευστρατία Χαλουλάκου - βιολοντσέλο
Πέτρος Παλάσκας – πιάνο
 
Ώρα έναρξης: 21:00
Τοποθεσία: Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Φράγκων 15
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 051 0551 / 231 052 2157
 
 

ΕΚΘΕΣΗ

· Την Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης στις 19:30 παρουσιάζει την έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου «Η γυναίκα της Ζάκυθος». Σχέδια και ζωγραφική» σε επιμέλεια του Γιώργου Μυλωνά στο  Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ. Ο Τάσος Μαντζαβίνος δίνει πρόσωπο στην ανώνυμη Γυναίκα της Ζάκυθος. Η έκθεση περιλαμβάνει 11 σχέδια και 6 ζωγραφικά έργα. Παράλληλα με την έκθεση κυκλοφορεί από το ΜΙΕΤ ένα καλλιτεχνικό λεύκωμα σε είκοσι πέντε αριθμημένα αντίτυπα με δέκα μελάνια του Μαντζαβίνου, εμπνευσμένα από το ποίημα του Διονυσίου Σολωμού Η Γυναίκα της Ζάκυθος. (Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 03 Μαρτίου).
 
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη 09:00 – 15:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09:00 – 20:00, Σάββατο 09:00 – 16:00
Τοποθεσία: Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 028 8036
 
· Την Τρίτη 06 Φεβρουαρίου το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τις προσπάθειές του για την πέραν της "καταγραφής" φωτογραφία, συμμετέχει και εφέτος με μία σειρά φωτογραφικών δράσεων και εκθέσεων στο "5ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας", και μας προσκαλεί στις 20.00 στο Αλατζά Ιμαρέτ για τα εγκαίνια της ομαδικής θεματικής έκθεσης φωτογραφίας, με τίτλο: "Στους δρόμους του κουδουνιού". Στην έκθεση συμμετέχουν: Μανώλης Βάρνας, Γιώργος Γκιζάρης, Ελένη Δελιβάνη, Δημήτρης Δεσποινούδης, Δήμος Έππας, Δημήτρης Κανονίδης, Νίκος Καραμπετάκης, Βασίλης Καρκατσέλης, Νάνσυ Ντόκα, Καίτη Παπαναούμ, Γιάννης Πομάκης, Δημήτρης Προκοπίου, Μένη Σεϊρίδου, Παναγιώτης Τσιναρίδης. (Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 18 Φεβρουαρίου).
 
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή 11:00 – 18:00
Τοποθεσία: Αλατζά Ιμαρέτ, Κασσάνδρου 91-93
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 027 8587
 
·Ένα ταξίδι στον κόσμο υπόσχεται η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Στεφανάτου στη Govedarou Art Gallery. Φωτογραφίες από πολλά μέρη της Ελλάδος αλλά και από όλο τον κόσμο θα παρουσιαστούν στις αίθουσες της γκαλερί αναδεικνύοντας τη μοναδική τεχνική του φωτογράφου που εμφάνισε και επεξεργάστηκε στο προσωπικό του εργαστήριο όλο το υλικό. Η έκθεση θα εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με τη παγκοσμιότητα και τη παγκοσμιοποίηση, τον άνθρωπο στο σύγχρονο περιβάλλον του, και θα είναι ταυτόχρονα μια ευκαιρία για συζήτηση και ανάλυση της τεχνικής απόδοσης της φωτογραφίας από τον κ. Αλέξανδρο Στεφανάτο. Εκτενή συζήτηση πάνω στα θέματα αυτά θα ακολουθήσει σε επαφή με το κοινό στις 21 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 19.00 στο χώρο της γκαλερί.
 
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη 11:00 – 16:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 14:00
Τοποθεσία: Govedarou Art Gallery, Γεωργίου Παπανδρέου 5
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 401 5613
 
 

ΠΑΙΔΙ

· Την Τρίτη 06 Φεβρουαρίου οι μικροί μας φίλοι θα περάσουν μία γεμάτη και διασκεδαστική ημέρα στη παιδική βιβλιοθήκη της Δελφών.  Από τις 17:00 μέχρι τις 18:30 τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος στο αποκριάτικο πάρτι φορώντας τις στολές τους. Θα χορέψουν και φυσικά θα τραγουδήσουν με τις καθηγήτριες μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Δεμερτζή Φύλλις και Στεφανίδου Θάλεια (Για όλα τα παιδιά με προεγγραφή). Μετά το πάρτι τα παιδιά από τις 18:30 μέχρι τις 19:30 μπορούν να χαλαρώσουν με τη βιβλιοθηκονόμο Ευγενία Χαρισίου στην «ώρα του παραμυθιού». «Η Μαρίλη και η αποκριάτικη φορεσιά». / Gilbert Delahaye. Η Μαρίλη είναι πολύ χαρούμενη. Την κάλεσαν σ ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι. Έχει όμως ένα σημαντικό πρόβλημα δεν ξέρει τι να ντυθεί. Θα ακολουθήσει αποκριάτικη κατασκευή με χάρτινο πιάτο και χαρτόνια. (Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.)
 
Ώρα έναρξης: 17:00 (Αποκριάτικο πάρτι), 18:30 (ώρα του παραμυθιού)
Τοποθεσία: Παιδική βιβλιοθήκη Δελφών, Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 032 4090
 
· Την Τσικνοπέμπτη 08 Φεβρουαρίου  υποδεχόμαστε τις Απόκριες στη Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης! Φορέστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, τις αποκριάτικες στολές σας, πάρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση  και ελάτε να χορέψουμε και να παίξουμε παρέα με τις ηθοποιούς  Κική Ψαράκη και Αγγέλα Χατζηβασιλειάδου. Μαζί μας οι σπουδάστριες αισθητικής  του London Make Up Institute που θα αναλάβουν να μας μεταμορφώσουν με την τεχνική του face painting.
 
Ώρα έναρξης: 18:30 (μέχρι τις 20:30)
Τοποθεσία: Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 331 8572
 
· Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου η The Little Foxes baby theater company παρουσιάζει στον Παιδικό ΙΑΝΟ την νηπιακή θεατρική παράσταση για θεατές 2-6 ετών με τίτλο Apollo II: μια διαστημική περιπέτεια σε πρωτότυπο κείμενο και σκηνοθεσία της Έμιλυ Καμαρινοπούλου. Ερμηνεία: Στέλλα Χαμπέζου, Έμιλυ Καμαρινοπούλου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310268682).
 
Λίγα λόγια για το έργο
Δύο φίλες αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν το πιο μεγάλο όνειρό τους: να ταξιδέψουν στο διάστημα! Τί ωραία που πρέπει να οι πλανήτες, τα αστέρια, η γη από μακριά και το ταξίδι στο άγνωστο!
Μα, πριν από όλα αυτά πώς γίνεται η προετοιμασία?
Πώς θα διαλέξουν τον πλανήτη προορισμό τους?
Τί θα φορέσουν?
Πώς θα προπονηθούν?
Και τί θα κάνουν όταν φτάσουν εκεί?
Θα είναι σίγουρα μια περιπέτεια, αλλά θα τα καταφέρουν άραγε?!
 
Ώρα έναρξης: 12:00 (Διάρκεια: 30'-35' θεατρική παράσταση - 30' παιχνίδι με τους ηθοποιούς)
Τοποθεσία: Βιβλιοπωλείο IANOS, Μητροπόλεως 73
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 026 8682
 
 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

· Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου η περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ορέστου σε  συνεργασία με το κέντρο ψυχικής και σωματικής ισορροπίας  Αυτοΐαση, διοργανώνει το τέταρτο από την σειρά ενημερωτικών - βοηθητικών σεμιναρίων ψυχολογίας με τίτλο: «Σελίδες ψυχολογίας» με θέμα «Αναβλητικότητα και έλλειψη ενδιαφερόντων». Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται από τις ψυχολόγους Αρετή Μπατζικώστα & Στεφανία Καραμάνη και απευθύνονται σε ενήλικες δημότες της περιοχής. (Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση. Απαιτείται προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)
 
Ώρα έναρξης: 9:30 (διάρκεια μέχρι 11:00)
Τοποθεσία: Περιφερειακή παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου, Ορέστου 33 & Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 085 2384
 
 
· Την Τσικνοπέμπτη έχουν δικαίωμα και οι μεγάλοι να περάσουν δημιουργικά την ημέρα τους! Έτσι λοιπόν η συντηρήτρια έργων τέχνης, Σταυριανή Κωτούλα περιμένει, όσους διαθέτουν αποκριάτικη αλλα και καλλιτεχνική διάθεση, να κατασκευάσουν βενετσιάνικες μάσκες στη Κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς.
 
Ώρα έναρξης: 16:30 (διάρκεια μέχρι τις 18:30)
Τοποθεσία: Κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς, Αργυρουπόλεως 34
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 042 3233
(Το σεμινάριο θα επαναληφθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου)
 

ΔΙΑΛΕΞΗ

· Την Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation και ο IANOS πραγματοποιούν ανοιχτή διάλεξη με θέμα: Μπροστά στις προκλήσεις της ζωής: ο εαυτός που αλλάζει ... Τη διάλεξη θα συντονίζει η Μαρία Μαυρίδου Bsc, M.ed Ψυχολόγος ΑΠΘ-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt.
 
Ώρα έναρξης: 19:00
Τοποθεσία: Βιβλιοπωλείο IANOS, Αριστοτέλους 7
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 027 7004
 

ΙΣΤΟΡΙΑ

· Την Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού οργανώνει την εκδήλωση με τίτλο «Η πυρκαγιά που γέννησε μια πόλη», στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Στη δίνη του Μεγάλου Πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Στρατιάς της Ανατολής (1915-1918)».
 
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τον Αριστοτέλη Μέντζο, καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και την Αλέκα Καραδήμου-Γερόλυμπου, ομότιμη καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η Δρ Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
 
Στο δεύτερο μέρος θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού με τίτλο «Θεσσαλονίκη 1917 - Η φωτιά που γέννησε μια πόλη». Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και φιλμ της εποχής, το οποίο έρχεται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά σε εξαιρετική ποιότητα (High Definition) προσφέροντας μια φρέσκια ματιά πάνω στα δραματικά εκείνα γεγονότα που άλλαξαν τη φυσιογνωμία της πόλης και μετέτρεψαν τη μεσαιωνική οθωμανική Θεσσαλονίκη του 1912 σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη του 20ου αιώνα. Η ταινία προβλήθηκε σε avant-premiere στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου έλαβε τις καλύτερες κριτικές και βραβεύτηκε με ειδική τιμητική διάκριση στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ DocFest στην Χαλκίδα, όπου πραγματοποιήθηκε η φεστιβαλική του πρεμιέρα.
 
Ώρα έναρξης: 19:30
Τοποθεσία: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»), Λεωφόρος Στρατού 2
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 330 6400
 

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

· Ο Δήμος της Καλαμαριάς πιστός κάθε χρόνο στην παράδοση και στο έθιμο της ημέρας, ετοιμάζει και φέτος σε συνεργασία με τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και τον Χορευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης,  μια ξεχωριστή βραδιά  χαράς, κεφιού και αποκριάτικου γλεντιού.
 
Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου με επίκεντρο την πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) από τις 19:00, θα ξεκινήσει το αποκριάτικο πάρτι με πρωταγωνιστές τη μουσική, τους εορταστικούς ρυθμούς και την παράδοση.  Τα κάρβουνα θα ανάψουν  από νωρίς το απόγευμα και η τσίκνα  από τα ψημένα κρεατικά, θα απλωθεί σε όλη την έκταση του ιστορικού κέντρου. Κρασί  και γλυκίσματα  θα συμπληρώνουν  το μενού της βραδιάς. Το πρόγραμμα  θα πλαισιώνεται  με παραδοσιακά δρώμενα, τραγούδια και   χορούς, από όλη την Ελλάδα και τον Ελληνισμό με τη συμμετοχή ορχηστρών. Στην εξέδρα που θα στηθεί, θα αναβιώσουν παραδοσιακά έθιμα, όπως το οι Φανοί της Κοζάνης, το Γαϊτανάκι, το έθιμο του Μπέη, η Χάσκα, το Πιπέρι, και οι Γλεντιστάδες της Λέσβου (με αποκριάτικα τραγούδια).
   Για περισσότερες πληροφορίες εδώ 
 
· Για 9η συνεχόμενη χρονιά τη Τσικνοπέμπτη διοργανώνεται το Ποδηλατικό Καρναβάλι με παρέλαση από την Καμάρα (19:00)  και γιορτή στη πλατεία Χρηματιστηρίου (22:00).
Φέτος κεντρικό θέμα του ποδηλατικού καρναβαλιού  είναι η “Πλαστικομανία”. Μια ψυχολογική εξάρτηση με κάθε τι πλαστικό... σακουλάκια, μπουκαλάκια, καλαμάκια, ποτηράκια, πιρουνάκια... σατιρίζουμε και ντυνόμαστε, στολιζόμαστε, και διακοσμούμε τα ποδήλατα μας ανάλογα. 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων καταλήγουν κάθε χρόνο στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Το 2016 στην Ελλάδα, οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν συνολικά 4,3 δισ. πλαστικές σακούλες. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 400 σακούλες για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί. Από αυτές τις 400 πλαστικές σακούλες, οι 270 είναι μιας χρήσης από σούπερ μάρκετ. Ένα πολύ μικρό ποσοστό (1% ή 4 σακούλες) από αυτές ανακυκλώνεται. Ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει ώστε να υπάρξει αλλαγή. 
 Για περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη