Ο,τι πρέπει να ξέρεις για τα τακάκια των φρένων.

1569 Views
Ο,τι πρέπει να ξέρεις για τα τακάκια των φρένων. Ο,τι πρέπει να ξέρεις για τα τακάκια των φρένων.

 

 
Τα τακάκια αποτελούν αναντικατάστατο τμήμα του συστήματος πέδησης. Τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτου έχουν την ευθύνη της επιβράδυνσης του αυτοκινήτου σας. Με την πίεσή τους επάνω στους δίσκους, δεν επιτρέπουν την περιστροφή των τροχών. Ποια είναι τα βασικά είδη των τακακιών των φρένων; 
 
Υπάρχουν τρία βασικά είδη τακακιών των φρένων:
 
•    Μη μεταλλικά (οργανικά). Τα συγκεκριμένα τμήματα φτιάχνονται από έναν συνδυασμό συνθετικών και οργανικών υλικών, όπως το αραμίδιο, το γυαλί και το PAN. Έχουν χαμηλό βάρος και είναι ακατάλληλα για επιθετική οδήγηση. Η δομή των μη μεταλλικών τακακιών είναι μαλακή, δεν προκαλούν ζημιά στους δίσκους και κάνουν πιο λίγο θόρυβο. Παράλληλα
όμως, το ότι είναι μαλακά είναι και μειονέκτημα: φθείρονται πολύ ταχύτερα και παράγουν πολλλή σκόνη.
 
•    Ημι-μεταλλικά Τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτου, παράγονται από συνθετικά υλικά και μέταλλα. Όσο πιο πολύ μέταλλο περιέχουν, τόσο πιο πολύ αντέχουν. Συγκρινόμενα με τα μη μεταλλικά, τα ημι-μεταλλικά τμήματα παράγουν πιο λίγη σκόνη. Παρ’ όλα αυτά, κάνουν περισσότερο θόρυβο και είναι σκληρότερα κατά την επαφή τους με τους δίσκους ή τα ταμπούρα, φθείροντάς τα πρόωρα. Παράλληλα, υπάρχει και ο κίνδυνος να μη λειτουργήσουν σωστά στις χαμηλές θερμοκρασίες.
 
•    Κεραμικά. Τα συγκεκριμένα προϊόντα κάνουν λιγότερο θόρυβο και είναι ανθεκτικότερα από τα άλλα είδη τακακιών. Η επαφή τους με τους δίσκους και τα ταμπούρα είναι απαλή, αλλά παράλληλα είναι ακριβότερα από τα άλλα τρία είδη.
.
.
Πώς θα μπορέσω να κάνω τα τακάκια μου να αντέξουν περισσότερο;
.
•    Μην οδηγείτε επιθετικά. Όταν φρενάρετε το αυτοκίνητό σας σε υψηλές ταχύτητες φθείρετε τα τακάκια των φρένων σας και τα λεπταίνετε. Επίσης, το πάτημα του πεταλιού του φρένου θα πρέπει να γίνεται απαλά.
 
•    Μην πατάτε το πετάλι του φρένου όσο το πόδι σας βρίσκεται στο πετάλι του γκαζιού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το φρενάρισμα θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και θα επιφέρει την πρόωρη φθορά των τακακιών και των δίσκων.
 
•    Μην υπερφορτώνετε το όχημά σας. Όσο πιο βαρύ είναι το αυτοκίνητό
σας, τόσο πιο πολύ δύναμη απαιτείται για να επιβραδυνθεί.
 
•    Να ελέγχετε το πάχος των τακακιών των φρένων. Αν τα φρένα σας ξεκινήσουν να σφυρίζουν ή απαιτείται πιο πολύς χρόνος για να κόψετε ταχύτητα, θα πρέπει να τσεκάρετε τα τακάκια σας. Ίσως, ακούγεται ο δείκτης φθοράς τους. Αν ναι, είναι ώρα να αλλάξετε τακάκια.
 .
.
Αγοράστε ανταλλακτικά αυτοκινήτου από το Antallaktikaexpert
 
Σε περίπτωση που ψάχνετε κάποιο μέρος για να παραγγείλετε ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτου, το Antallaktikaexpert.gr αποτελεί το βέλτιστο μέρος για εσάς. Παρέχουμε στους πελάτες μας ταχύτατη παράδοση, οικονομικές τιμές, υψηλής ποιότητας προϊόντα και πλήθος προσφορών και εκπτώσεων. Γίνετε πελάτης μας και επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες μας.


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
με 0 Σχόλια 577 Views

Αναλυτική παρουσίαση όλων των προγραμμάτων (ταινίες, ημέρες, ώρες κλπ.) στα θερινά σινεμά  της Θεσσαλονίκης. Δείτε τι θα δείτε από Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή