Μεγάλοι ωφελημένοι τα σούπερ μάρκετ - Ο μόνος κλάδος που ζητά εργαζόμενους εντός 48 ωρών!

2639 Views
Μεγάλοι ωφελημένοι τα σούπερ μάρκετ - Ο μόνος κλάδος που ζητά εργαζόμενους εντός 48 ωρών! Μεγάλοι ωφελημένοι τα σούπερ μάρκετ - Ο μόνος κλάδος που ζητά εργαζόμενους εντός 48 ωρών!

 


Σε έκτακτες προσλήψεις πρόκειται να προχωρήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την αυξημένη κίνηση, τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους και το "κενό” που δημιουργούνται από τις άδειες ειδικού σκοπού. Σχετικές αποφάσεις, όπως ανέφεραν στο Capital.gr εκπρόσωποι μεγάλων λιανεμπορικών ομίλων τροφίμων της χώρας, για τον αριθμό των ατόμων που απαιτούνται πρόκειται να ληφθούν το αργότερο εντός των επόμενων 48 ωρών.

Ήδη η αλυσίδα METRO αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη 200 ατόμων για την κάλυψη αναγκών της και δη για την καλύτερη λειτουργία του online καταστήματός της, αναφέραν στο Capital.gr πηγές της εταιρείας. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη συλλογή προϊόντων για τις παραγγελίες του online καταστήματος, οδηγών αλλά και για τις ανάγκες των φυσικών της καταστημάτων.

Σύμφωνα με εκπροσώπους άλλων λιανεμπορικών οι έκτακτες προσλήψεις θα γίνουν "για να αντέξουμε την πίεση από τις άδειες ειδικού σκοπού αλλά και για να εξυπηρετήσουμε το διευρυμένο ωράριο και την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων τους”. Το συγκεκριμένο μέτρο, για το οποίο αναμένεται η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, θα είναι υποχρεωτικό όπως ανέφεραν. Εξαιτίας της μη έκδοσης της ΠΝΠ σήμερα τα καταστήματα τροφίμων θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 8 το πρωί, αντί 7.

Δεν αποκλείεται πάντως καταστήματα τροφίμων να προχωρήσουν και σε συνεργασίες με εξωτερικούς παρόχους για τη διανομή των προϊόντων τους. 

Και αυτό γιατί αφ ενός έχουν "μπουκώσει” τα online καταστήματά τους τα οποία δίνουν χρόνο παράδοσης της παραγγελίας μετά από 15 ημέρες. Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι ο καταναλωτής θα μπορέσει να συμπληρώσει τη φόρμα της παραγγελίας κάτι που σήμερα εμφανίζει πολλά προβλήματα. 

Αφ ετέρου λόγω του φόρτου εργασίας καθυστέρηση παρατηρείται και στην εξυπηρέτηση των τηλεφωνικών παραγγελιών, που κάνουν κυρίως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας οι οποίοι αδυνατούν να πάνε οι ίδιοι στο κατάστημα.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή