
Όλοι γνωρίζουμε ότι αν κόψουμε ένα μήλο και το αφήσουμε χωρίς να το ραντίσουμε με λίγο λεμόνι θα μαυρίσει. Αυτό προκαλείται από ένα ένζυμο το οποίο όχι μόνο κάνει το φρούτο λιγότερο ελκυστικό όταν δεν καταναλωθεί άμεσα αλλά λειτουργεί και ως φυσικό αποσμητικό ενάντια στην κακή αναπνοή που προκαλούν οι σουλφίδες που περιέχει το σκόρδο.
Το κιτρικό οξύ του λεμονιού εξουδετερώνει την αλινάση, ένζυμο που απλευθερώνεται κατά το κόψιμο ή πολτοποίηση του σκόρδου, το οποίο ευθύνεται επίσης για την έντονη μυρωδιά.
Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που, όπως και τα ένζυμα στα μήλα, καλύπτουν την οσμή που προκαλούν οι χημικές ενώσεις του σκόρδου.