Ψυχολογική υποστήριξη κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης

814 Views
Ψυχολογική υποστήριξη κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης Ψυχολογική υποστήριξη κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, διευρύνει τις δράσεις του όσον αφορά στην ψυχολογική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ενημερώνει τους πολίτες που ενδιαφέρονται να δηλώσουν ότι επιθυμούν την παροχή μιας τέτοιας υπηρεσίας.

Η ψυχολογική υποστήριξη είναι βραχύχρονη, ενώ όταν διαπιστωθεί ότι απαιτείται μία πιο μακρόχρονη δέσμευση στη θεραπευτική σχέση, γίνεται παραπομπή στον κατάλληλο κρατικό φορέα. Είναι ατομική, ζεύγους, οικογένειας, παιδιών-εφήβων και αφορά σε δυσκολίες που σχετίζονται με τραυματικές καταστάσεις, άγχος, ανατροφή τέκνων κλπ. 

Γίνεται με καταγραφή του πολίτη ως ωφελούμενου της παρεχόμενης υπηρεσίας και τη λήψη σχετικού ιστορικού, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας επί της οδού Μοναστηρίου 53-55.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες-κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, μπορούν να απευθύνονται στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2313318938 και 2313318925

Ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται και από τα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, (ανατολικού τομέα:  Κλεάνθους 57 και Λαμπράκη τηλ:2313318560, δυτικού τομέα: Ειρήνης 4 τηλ. 2310526055) παράλληλα με επαγγελματική συμβουλευτική (σύνταξη βιογραφικού, παροχή βοήθειας στην υποβολή αιτήσεων ΑΣΕΠ, στην αναζήτηση θέσεων εργασίας κλπ) και νομική βοήθεια (π.χ. υπερχρεωμένα νοικοκυριά κλπ).

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Σκέψεις μετά την γλυκύτατη ταινία «Η Πανσιόν»… Είδαμε & σχολιάζουμε
Σκέψεις μετά την γλυκύτατη ταινία «Η Πανσιόν»… Είδαμε & σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 1726 Views

 Ένα απολαυστικό και αισιόδοξο αφιέρωμα στην τρίτη ηλικία, γιατί… «το να μεγαλώνουμε είναι αναπόφευκτο, το να γερνάμε είναι επιλογή»! Είδε η Πίτσα Στασινοπούλου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή