Δήμος Θεσσαλονίκης: Πρόσκληση συμμετοχής σε εθελοντική ομάδα για δράσεις υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών

714 Views
Δήμος Θεσσαλονίκης: Πρόσκληση συμμετοχής σε εθελοντική ομάδα για δράσεις υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών Δήμος Θεσσαλονίκης: Πρόσκληση συμμετοχής σε εθελοντική ομάδα για δράσεις υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών

Στη δημιουργία εθελοντικής ομάδας για δράσεις που αφορούν το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
 
Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα σύνολο προγραμμάτων  υποστήριξης και ένταξης μεταναστών και προσφύγων σε συνεργασία με τις αρμόδιες εθνικές αρχές και τους αρμόδιους διεθνείς φορείς (ΔΟΜ, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ). Για την υλοποίηση των σχετικών δράσεων, πέρα από τη συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς, απαραίτητη είναι η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.
 


Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει πρόσκληση προς τους πολίτες που θέλουν να γνωρίσουν αλλά και να συνδράμουν τις υπηρεσίες υποστήριξης και ένταξης μεταναστών και προσφύγων να συμμετάσχουν στην εθελοντική ομάδα που πρόκειται να συγκροτηθεί από το Τμήμα Υποστήριξης και Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.
 
Στόχος της εθελοντικής ομάδας είναι μέσω της συνεργασίας με έμπειρους επαγγελματίες του πεδίου ο εθελοντής να αποκτήσει τη γνώση για το πολιτισμικό υπόβαθρο των ωφελούμενων των υπηρεσιών όπως και τις επαγγελματικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την υποστήριξη των εν λόγω πληθυσμιακών ομάδων.
 
Για την επίτευξη του στόχου οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν καταρτίσει πρόγραμμα εκπαίδευσης με εναλλακτικές βιωματικές μεθόδους όπως και πρόγραμμα παρακολούθησης της εξέλιξης της εθελοντικής ομάδας.
 
Οι ώρες συμμετοχής των εθελοντών θα καθορίζονται με βάση τον διαθέσιμο χρόνο κάθε συμμετέχοντα.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο σύνδεσμο


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Διαφήμιση: Τέχνη ή Τεχνική; | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express
Διαφήμιση: Τέχνη ή Τεχνική; | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express
με 0 Σχόλια 1280 Views

 Τι είναι τελικά η Διαφήμιση; Τέχνη ή τεχνική; Πάντα αναρωτιόμουν αλλά ακόμη περισσότερο από προχθές όταν και βγήκε στον αέρα η μικρού μήκους ταινία "Μη με αφήσεις ποτέ" της Lacta. Γράφει ο Γιάννης Κυφωνίδης για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή