Τέλη Κυκλοφορίας: Πώς θα τα πληρώσετε και πώς θα καταθέσετε πινακίδες χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ σας

1020 Views
Τέλη Κυκλοφορίας: Πώς θα τα πληρώσετε και πώς θα καταθέσετε πινακίδες χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ σας Τέλη Κυκλοφορίας: Πώς θα τα πληρώσετε και πώς θα καταθέσετε πινακίδες χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ σας

 

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αποτελεί κάθε χρόνο ένας από τους μεγαλύτερους "πονοκεφάλους" για τους φορολογούμενους ενώ αποτελεί και την αιτία για εκατομμύρια… μετακινήσεις.

Ως προς το ύψος της πληρωμής, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα δουν κάποια αλλαγή φέτος. Ως προς τα χρονικά περιθώρια όμως που θα έχουν στη διάθεσή τους αλλά και τον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, υπάρχουν φέτος αλλαγές. Όπως επίσης θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και ο τρόπος να μηδενίσετε τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 χωρίς καν να σηκωθείτε από τον… καναπέ σας.

Μηδενισμός τελών κυκλοφορίας επιτυγχάνεται με την κατάθεση των πινακίδων στις Δ.Ο.Υ. Η πανδημία δεν επιτρέπει τις πολλές μετακινήσεις ενώ οι εφορίες κατακλύζονται ήδη από δεκάδες χιλιάδες αιτήματα για ηλεκτρονικά ραντεβού. Έτσι, η φετινή διαδικασία κατάθεσης πινακίδων, μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό εφιάλτη για όσους θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021.

Στο Υπουργείο Οικονομικών, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα θεσπίζει την "ηλεκτρονική ακινησία". Θα είναι μια διαδικασία ηλεκτρονικής γνωστοποίησης του ότι το όχημα θα μπει σε καθεστώς ακινησίας.

Έτσι, ο ενδιαφερόμενος, θα υποβάλλει με τους κωδικούς Taxis αυτή τη δήλωση και θα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Αν αλλάξει γνώμη μέσα στη χρονιά, θα μπορεί και πάλι να ανακτήσει τις πινακίδες (και πάλι ηλεκτρονικά) πληρώνοντας όχι το σύνολο αλλά ένα μέρος των τελών κυκλοφορίας. Αυτό θα γίνει με την αξιοποίηση της διάταξης για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα η οποία επανέρχεται σε ισχύ κάθε χρόνο.

Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας από τον καναπέ σας
Τέλη κυκλοφορίας: Προς το 2021 οι αλλαγές - Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ
Υπάρχουν δύο τρόποι για να τυπώσετε το ειδοποιητήριο:

-Για να εντοπίσετε το ειδοποιητήριο κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet κάνετε κλικ στην ιστοσελίδα www.aade.gr/polites/ohimata/teli-kykloforias-me-kodikoys-taxisnet

-Για να εντοπίσετε το ειδοποιητήριο χωρίς να κάνετε χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet, χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση www.aade.gr/polites/ohimata/teli-kykloforias-horis-kodikoys-taxisnet

Και το ειδοποιητήριο της ΑΑΔΕ είναι προσαρμοσμένο στην… καραντίνα. Όπως ανακοινώθηκε, το ειδοποιητήριο είναι εφοδιασμένο με έναν QR Code. Σκανάροντας αυτό τον κωδικό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη από το κινητό τους, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Εκτός από το κινητό, το QR Code μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την πληρωμή στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών. Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η επίσκεψη στα καταστήματα των τραπεζών και των ταχυδρομείων.

Η ημερομηνία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μετά την παράταση (η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη) θα ανακοινωθεί μέσα στον Δεκέμβριο. Το κυρίαρχο σενάριο είναι να υπάρξει παράταση αρχικά τουλάχιστον 15 ημερών, χωρίς να αποκλείεται να δοθεί χρονικό περιθώριο και για όλο τον Ιανουάριο.
,
THE TOC

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Τέλη Κυκλοφορίας

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κοίτα μην αρρωστήσεις: 12 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της πανδημίας στο Μπενσουσάν Χαν
Κοίτα μην αρρωστήσεις: 12 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της πανδημίας στο Μπενσουσάν Χαν
με 0 Σχόλια 407 Views

Οι σημερινές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις του εγκλεισμού και της εμπειρίας της διαρκούς απειλής, με τη μορφή ενός πλήθους «ημερολογίων πανδημίας» στέκονται διστακτικά στο σταυροδρόμι της τέχνης, της πολιτικής και της ιατρικής.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή