Ακάθεκτες συνεχίζουν οι Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης για άλλες 100 χιλ μάσκες και πρεσβευτή τον Ι. Μελισσανίδη

1564 Views
Ακάθεκτες συνεχίζουν οι Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης για άλλες 100 χιλ μάσκες και πρεσβευτή τον Ι. Μελισσανίδη Ακάθεκτες συνεχίζουν οι Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης για άλλες 100 χιλ μάσκες και πρεσβευτή τον Ι. Μελισσανίδη

 

 
Δ.Τ.
 
 
Έραψαν 40.000 μάσκες και ετοιμάζονται για τις επόμενες 100.000 έχοντας ως πρεσβευτή στην προσπάθεια αυτή τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη. Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» δεν σταματούν, δεν πτοούνται και σίγουρα δεν εφησυχάζουν μέχρι να νιώσουμε όλοι ασφαλείς και να ξεφύγουμε πλήρως από τον κίνδυνο της πανδημίας.
 
Οι πρώτες 40.000 μάσκες -100% βαμβακερές, πλενόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες με θήκη για φίλτρο- δόθηκαν στο Υπουργείο Υγείας, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τα Παιδικά Χωριά SOS. Άλλωστε, μια πλενόμενη-επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα ισοδυναμεί με 30 μάσκες μιας χρήσης. Οι επόμενες 100.000 προσδοκούν να φτάσουν και πάλι σε νοσοκομεία και δομές υγείας όπου υπάρχει ανάγκη, στηρίζοντας γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
 .
.
Για να ξεκινήσουν οι ραπτομηχανές... οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης», συνεργάζονται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και με το «Give & Fund». Στόχος να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να αγοραστούν, υφάσματα & λάστιχα μέσα από ένα Crowdfunding.
 
Εδώ θα βρείτε το video που ετοίμασε για τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης:
 
 
 
Σχετικό link του Crowdfunding ΕΔΩ 
h
Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας. Από το 2010 το Σωματείο έχει βοηθήσει 57 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, δημιουργώντας 31 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, αναβαθμίζοντας 22 Παιδιατρικές Κλινικές και 9 Παιδιατρικά Ιατρεία και εξοπλίζοντας 4 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας/ΜΑΦ. Μέχρι σήμερα από το έργο του Σωματείου έχουν επωφεληθεί περισσότερα από 1.000.000 παιδιά. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε και να εξοπλίσουμε όλα τα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδος. www.pedtrauma.gr ,www.facebook.com/pedtrauma/ 
 
Η «Interamerican», η ασφαλιστική εταιρεία με διαδρομή μισού και πλέον αιώνα, πρωτοπόρος και σε κοινωνική υπευθυνότητα, μεταξύ των πρωτοβουλιών που παίρνει για την υποστήριξη του εθνικού συστήματος υγείας επιστρατεύει τον στόλο οχημάτων της Οδικής Βοήθειας και τους ανθρώπους της για την περισυλλογή των μασκών από τις μοδίστρες και την παράδοσή τους στα νοσοκομεία και δομές υγείας. Μια ιδιαίτερης αξίας συνεισφορά, που πρακτικά λύνει το πρόβλημα των πολλών δρομολογίων που απαιτούνται για να συγκεντρωθούν οι μάσκες από τόσα σημεία και να φθάσουν εκεί που πρέπει. Οι άνθρωποι της Οδικής Βοήθειας της INTERAMERICAN δεν είναι απλά εκπαιδευμένοι για να εξυπηρετούν πελάτες, είναι κυρίως άνθρωποι Κοινωνικής Βοήθειας.
 
Το «Giveand Fund»... είναι μία Ελληνική πλατφόρμα Crowdfunding, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που λειτουργεί από το 2013. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με δεκάδες ΜΚΟ και μεγάλο αριθμό individuals (πάνω απο 8.000 εγγραμμένοι χρήστες.)Τα Projects στην πλατφόρμα έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία πηγαίνουν απευθείας στους Δημιουργούς των Projects και είναι άμεσα διαθέσιμα.
 
Λίγα λόγια για τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»
Δημιουργήθηκαν για να καλύψουν ανάγκες συνανθρώπων μας εν μέσω κορωνοϊού. Δεν αποτελούν κάποια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ούτε κάποιον σύλλογο που μετρά χρόνια. Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας του Θεσσαλονικιού εικαστικού Μάριου Ελευθεριάδη, που μαζί με τον βιοτέχνη ένδυσης Κωνσταντίνο Τεκτονίδη αποφάσισαν να κινήσουν το «γρανάζι» για να φτιαχτούν υφασμάτινες μάσκες στις 27 Μαρτίου 2020. Οι ενεργές μοδίστρες φτάνουν τις 300 και πλέον, ενώ σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα, η εθελοντική αυτή ομάδα θεωρείται ως η μεγαλύτερη φιλανθρωπική πρωτοβουλία στην χώρα για τη ραφή μάσκας.
,
Βρείτε στην επίσημη σελίδα μας στο f/b με τίτλο «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»:


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή