Το κατάλληλο λάδι κινητήρα για το όχημά σας.

995 Views
Το κατάλληλο λάδι κινητήρα για το όχημά σας. Το κατάλληλο λάδι κινητήρα για το όχημά σας.

 

 
Λάδια κινητήρα.
 
Το να επιλέξετε το κατάλληλο λάδι κινητήρα για το όχημά σας αποτελεί μια πρόκληση στις μέρες μας, διότι υπάρχει μια ευρεία γκάμα ειδών και πολυάριθμοι κατασκευαστές του συγκεκριμένου λιπαντικού. 
 
Αρχικά, με βάση το είδος της σύνθεσής τους, τα λάδια κινητήρα διαχωρίζονται σε:
- ορυκτά,
- συνθετικά,
- ημι-συνθετικά.
 
Τα ορυκτά έλαια παράγονται μέσω διύλισης και καθαρισμού του αργού πετρελαίου. Τα συνθετικά έλαια δημιουργούνται μέσω περίπλοκων χημικών τροποποιήσεων. Το δεύτερο είδος λαδιού είναι σχεδιασμένο για σύγχρονους κινητήρες υψηλών επιδόσεων και διαθέτει υψηλή καθαρότητα και υψηλή τιμή. Τα ημι-συνθετικά λάδια κινητήρα αποτελούν ένα μίγμα ορυκτών και συνθετικών λαδιών κι έτσι, συνδυάζουν τη χαμηλή τιμή και με τα καλά χαρακτηριστικά.
 
Οι κατασκευαστές λαδιών κινητήρα κάνουν χρήση μιας μεγάλης ποικιλίας διαφορετικών προσθέτων: απορρυπαντικά, βελτιωτικά δείκτη ιξώδους, ενάντια της φθοράς, τροποποιητές τριβής, αντιοξειδωτικά, αναστολείς αφρού κ.α.
 .
.
Εκτός αυτού, όλα τα λάδια διαφοροποιούνται με βάση το ιξώδες τους. Για τη σήμανση των χαρακτηριστικών ιξώδους του λαδιού που αφορούν τις χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες, γίνεται χρήση του πρότυπου SAE (Society of Automotive Engineers). Παραδείγματος χάρη, το 5w40 δηλώνει ότι το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες από -35 μέχρι +40 ̊C, όπου το W δηλώνει τη χειμερινή περίοδο.
 
Επίσης, υπάρχουν και τα πρότυπα από το ινστιτούτο American Petroleum Institute (API), την ACEA (Association des Constructeurs Européens d'Automobiles), τον Ιαπωνικό Οργανισμό Προτύπων Αυτοκινήτου (JASO) και τη Διεθνή Επιτροπή Τυποποίησης και Έγκρισης Λιπαντικών (ILSAC).
 
Το πιο πρόσφατο πρότυπο ILSAC είναι το GF-5. Το API για κινητήρες βενζίνης είναι SN και για τους κινητήρες ντίζελ είναι CK-4.
 

Μπορείτε να βρείτε λάδι κινητήρα στο ηλεκτρονικό κατάστημα Antallaktikaonline.gr

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΛάδιαΛάδιΌχημαΑυτοκίνητο

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή