Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στο Δήμο Καλαμαριάς

244 Views
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων  στο Δήμο Καλαμαριάς Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στο Δήμο Καλαμαριάς

Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων  στο Δήμο Καλαμαριάς

Η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας συνεχίζοντας με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης τις δράσεις που αγκαλιάζουν  με περισσή αγάπη όλους εκείνους που έχουν την ανάγκη στήριξης, συμπαράστασης  και φροντίδας, συνεχίζει και  τη νέα χρονιά, το πρόγραμμα  των ιατρικών εξετάσεων, που προσφέρει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους, να υποβληθούν εντελώς δωρεάν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Αυτή η καινοτόμα πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας  που  λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας και υλοποιείται σε συνεργασία με τους «Γιατρούς εντός Συνόρων», τίθεται σε εφαρμογή από την Δευτέρα  1η Φεβρουαρίου 2016 και  ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου.  Υπενθυμίζεται ότι δέκα-οκτώ και πλέον διακεκριμένοι επιστήμονες γιατροί,  με ισάριθμες διαφορετικές  ειδικότητες,  προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στους δημότες και κατοίκους της Καλαμαριάς. Καθημερινά οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν από τις αρχές του άλλου μήνα  με την αρμόδια υπηρεσία της Αντιδημαρχίας,  προκειμένου  να κλείνουν ένα ραντεβού  για εξέταση με κάποιον γιατρό.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: ΄Οσοι  επιθυμούν να υποβληθούν σε εξετάσεις  από τον γιατρό της επιλογής τους, μπορούν να απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο (Ι. Παπανικόλα 18 και Αμισού) και να  κλείνουν τηλεφωνικά το  ραντεβού τους καλώντας στο 2313 314 500. Στη συνέχεια προσέρχονται στο Δημοτικό Ιατρείο για να παραλάβουν το υπογεγραμμένο παραπεμπτικό που θα προσκομίζουν στο γιατρό της επιλογής τους, όταν τον επισκεφθούν.
Επίσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιούνται παράλληλα επιμέρους ημερίδες και ομιλίες από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.
Το πολύ πετυχημένο αυτό πρόγραμμα  παρέμβασης  πρόληψης και προαγωγής υγείας  για τους δημότες και πολίτες της Καλαμαριάς, που στοχεύει στην πρόληψη και στην προαγωγή της υγείας,  αγκαλιάζει  με περισσή αγάπη όλους εκείνους που έχουν την ανάγκη της στήριξης, της συμπαράστασης  και της φροντίδας της υγείας των δημοτών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι  παράλληλα στο Δήμο λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2001  και  το Δημοτικό Ιατρείο με περίπου 30 εθελοντές γιατρούς οι οποίοι  προσφέρουν  ιατρική κάλυψη. Παρέχει υπηρεσίες  στους ανασφάλιστους, άνεργους, σε άτομα με χαμηλό εισόδημα, καθώς και σε οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη: Αδικίες ευνοϊκών διατάξεων για κορωνοϊό στις θεατρικές επιχειρήσεις
Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη: Αδικίες ευνοϊκών διατάξεων για κορωνοϊό στις θεατρικές επιχειρήσεις
με 0 Σχόλια 1169 Views

Με αφορμή τις ευνοϊκές  διατάξεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω κορονοϊού, οι Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη επισημαίνουν σημαντικά προβλήματα - αδικίες που δημιουργούνται στο χώρο των θεατρικών επιχειρήσεων..


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή