Ευρωπαική Κάρτα Νέων: παρέχει σημαντικά προνόμια σε 4 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ελλάδα. Γι’αυτό το λόγο ΝΕΕ ενημερώσου, ψάξε και δράσε!

3868 Views
Ευρωπαική Κάρτα Νέων: παρέχει σημαντικά προνόμια σε 4 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ελλάδα. Γι’αυτό το λόγο ΝΕΕ ενημερώσου, ψάξε και δράσε! Ευρωπαική Κάρτα Νέων: παρέχει σημαντικά προνόμια σε 4 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ελλάδα. Γι’αυτό το λόγο ΝΕΕ ενημερώσου, ψάξε και δράσε!

Ευρωπαική Κάρτα Νέων: παρέχει σημαντικά προνόμια σε 4 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ελλάδα. Γι’αυτό το λόγο ΝΕΕ ενημερώσου, ψάξε και δράσε!

Η European Youth Card Association-EUCA είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που εκπροσωπεί 40 οργανισμούς σε 33 χώρες, οι οποίες υλοποιούν το πρόγραμμα «Ευρωπαική Κάρτα Νέων». Στη χώρα μας, υπεύθυνοι για την Ευρωπαική Κάρτα Νέων είναι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
Η Ευρωπαική Κάρτα Νέων αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα στα χέρια των νέων καθώς διευκολύνει την καθημερινότητά τους παρέχοντάς τους προσφορές και εκπτώσεις σε μεγάλο αριθμό προιόντων και υπηρεσιών. Επιπλέον, προωθεί την κινητικότητα, προσφέροντάς τους οφέλη σε μεταφορές, διαμονή και άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Ακόμη, παρέχει πληροφορίες μέσω των πολλών διαύλων επικοινωνίας που έχουν στη διάθεσή τους τα μέλη της-εθνικοί και περιφερειακοί ιστότοποι, περιοδικά, newsletters, εκπτωτικοί κατάλογοι, ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κά. Τέλος, ενημερώνει τους νέους για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν ως καταναλωτές και ως αποδέκτες υπηρεσιών, καθώς και για τον τρόπο άσκησης αυτών.
 
Η Ευρωπαική Κάρτα είναι αυστηρά μόνο για ΝΕΟΥΣ! Μπορούν να την αποκτήσουν όλοι οι νέοι 13-30 ετών, κοστίζει 10€, ισχύει για ένα χρόνο και μπορείτε να την ανανεώσετε κάθε χρόνο μέχρι την ηλικία των 30 ετών.
Η λίστα με τους συνεργάτες της κάρτας εμπλουτίζεται διαρκώς και γι’αυτό το λόγο είναι ωφέλιμη η τακτική επίσκεψη στην ιστοσελίδα της προκειμένου να ενημερωθείτε για τους νέους εταίρους. Ο Κατάλογος των εκπτώσεων είναι μεγάλος. Απλά δείχνετε την Ευρωπαική Κάρτα Νέων κι έχετε ειδική έκπτωση σε προιόντα και υπηρεσίες σε τομείς όπως:
·Μεταφορές: αστικές/υπεραστικές συγκοινωνίες, σιδηροδρομικές μεταφορές, ακτοπλοικιά εισιτήρια.
·Εκπαίδευση: προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ελληνικών πανεπιστημίων, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης(ΙΕΚ), Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης(ΚΕΚ), Σχολές ξένων γλωσσών, μαθήματα χορού.
·Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, hostels, camping.
·Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες.
·Καταστήματα: ρούχα, οπτικά, κομμωτήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων.
· Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, club.
· Υγεία: κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί, φαρμακεία.
· Αθλητισμός: γυμναστήρια.
· Ομορφιά: κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής.
·  Υπηρεσίες: τηλεφωνία και internet.
.
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές συνεργασίες της Ευρωπαικής Κάρτας Νέων με φορείς από την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως είναι: η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης που παρέχει εισιτήριο στην ειδική τιμή των 5 Ευρώ για όλες τις ζώνες όλων των χώρων των συναυλιών, σε όλες τις αμιγείς παραγωγές της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης,
το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που χορηγεί έκπτωση 20% σε εισιτήρια Θεατρικών Παραγωγών - Παραστάσεων του Κ.Θ.Β.Ε,  
τα ΚΤΕΛ Θες/νίκης που παρέχουν έκπτωση 25% έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου σε όλα τα δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη που εξυπηρετεί η Εταιρεία, επί των αναγραφόμενων τιμών των υπηρεσιών αυτών,
ο ΟΑΣΘ με έκπτωση 20% στις Κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα: • Μηνιαία κανονική κάρτα αξίας €30,00 - 20% = €24,00 • Τρίμηνη κανονική κάρτα αξίας €86,00 - 20% = €68,80 • Ετήσια κανονική κάρτα αξίας €320,00 - 20% = €256,00 Οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων θα παραλαμβάνουν τις ανωτέρω Κάρτες του ΟΑΣΘ με την επίδειξη της ΕΚΝ μόνο από τα παρακάτω εκδοτήρια του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη: • στην Πλατεία Ελευθερίας & • στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών πριν & μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος τους,
ο ΙΑΝΟΣ με έκπτωση έως 20% στα βιβλία προ διετίας και έως 10% στα βιβλία διετίας καθώς κι άλλες πολλές εταιρείες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς που προαναφέραμε.
.
Εάν έχετε επιχείρηση μπορείτε να ενταχθείτε δωρεάν στο δίκτυο συνεργατών της Ευρωπαικής Κάρτας Νέων και να επωφεληθείτε από την προώθηση προιόντων/υπηρεσιών σας στα μέλη-κατόχους της κάρτας. Η διαδικασία είναι απλή. Εφόσον συμπληρώσετε την ηλεκτρονική online αίτηση στην επίσημη ιστοσελίδα www.europeanyouthcard.gr
Οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα επικοινωνήσουν μαζί σας για τις περαιτέρω διαδικασίες.
Η ενημέρωση των μελών για τις νέες εκπτώσεις και παροχές γίνεται μέσα από μηνιαία ηλεκτρονικά newsletters καθώς και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα, όπως αναφέραμε και προηγουμένως. Επίσης, μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα από τη σελίδα στο fbEuropean Youth Card αλλά και από το twitter @eycgr

Η διαδικασία για την απόκτηση της κάρτας είναι απλή και γίνεται με τρεις τρόπους:

·Πρώτον, με την υποβολή online αίτησης στην ιστοσελίδα www.europeanyouthcard.gr
·Δεύτερον, με την αποστολή της αίτησης με μία φωτογραφία ταχυδρομικά στην παρακάτω διεύθυνση:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΑΧΑΡΝΩΝ 417 & ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ, 11143 ΑΘΗΝΑ
Αν επιλέξετε τους δύο παραπάνω τρόπους θα λάβετε ειδοποίηση από εταιρεία ταχυμεταφορών κι εντός χρονικού ορίου που αναφέρεται σε αυτήν παραλαμβάνετε την κάρτα πληρώνοντας 10€.
·        Τέλος, ο τρίτος τρόπος απόκτησης της κάρτας είναι η επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα τηλ: 213 131 4411-14
 Αλλά και στο email: europeanyouthcard@inedivim.gr
Αξίζει τέλος, να αναφέρουμε ότι οι νέοι από 18-30 ετών που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν ένα Ευρωπαικό Εθελοντικό Πρόγραμμα (EuropeanVoluntaryService-EVS) διάρκειας από έναν έως 12 μήνες αποκτούν εντελώς δωρεάν την Ευρωπαική Κάρτα Νέων.
.
Γίνε κι εσύ τώρα μέλος στη μεγαλύτερη παρέα νέων όλης της Ευρώπης και απόλαυσε μαζί με άλλα 4 εκατομμύρια νέους ειδικά προνόμια και εκπτώσεις σε 38 χώρες.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές σκέψεις σχετικά με τους σκοπούς και τη χρησιμότητα της κάρτας στην Ελλάδα. Είναι αλήθεια ότι η κάρτα παρέχει πολλά προνόμια και οφέλη στους κατόχους της. Οι προσφορές είναι πολλές και σε μερικές περιπτώσεις συμφέρει πραγματικά η χρήση της. Η απόσβεση των 10€ θα γίνει πολύ γρήγορα εφόσον κάποιος επωφελείται συχνά των υπηρεσιών της.
Η ιδεολογία της ένταξής μας στην ευρύτερη ευρωπαική οικογένεια και η πολυπολιτισμικότητα είναι λόγοι που οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της κάρτας. Μέχρι σήμερα που μιλάμε όμως δεν κατάφερα προσωπικά να κάνω χρήση της κάρτας στην Ελλάδα. Μπορεί αριθμητικά οι κάτοχοι να είναι πολλοί αλλά για κάποιον λόγο δεν υπάρχει ανταπόκριση. Χρειάζεται συνεχές ψάξιμο στον κατάλογο, καλή οργάνωση πριν προχωρήσει κανείς σε αγορές για να εντοπίσει π.χ. ένα συγκεκριμένο κατάστημα ρούχων όπου ισχύει η προσφορά και εν τέλει στην Ελλάδα της κρίσης οι καταστηματάρχες και οι επιχειρηματίες προχώρησαν σε μείωση των τιμών των παρεχόμενων υπηρεσιών προκειμένου να αυξήσουν την πελατεία τους.
Έτσι, η έκπτωση που θεωρητικά απολαμβάνουν οι κάτοχοι της κάρτας καταλήγει να είναι έκπτωση προς όλους με αποτέλεσμα με την επίδειξη της κάρτας να μην είναι δυνατόν να γίνει περαιτέρω έκπτωση. Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας ούτε και σε σκάνδαλα εις βάρος του καταναλωτή. Επιπλέον, τα συνεργαζόμενα καταστήματα στην περιφέρεια είναι πολύ λίγα ενώ αντίθετα ένας μεγάλος αριθμός από αυτά συναντάται στα μεγάλα αστικά κέντρα που ο καταναλωτής της περιφέρειας δεν μπορεί να επωφεληθεί. Θα έπρεπε ίσως να γίνει μία δυνατή εκστρατεία ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς κι ένα ευφυές μάρκετινγκ.
Είμαι κάτοχος της κάρτας εδώ και αρκετά χρόνια αλλά δυστυχώς μόνο στο εξωτερικό κατάφερα να κάνω χρήση της. Εκκρεμεί ίσως το πρόβλημα του «πολιτικού και ιδεολογικού εξευρωπαισμού» του Έλληνα κι ας είμαστε ενταγμένοι γεωγραφικά στην Ευρώπη. Με αυτά τα λόγια δεν θα ήθελα να αποθαρρύνω τους νέους αλλά ούτε και να δυσφημίσω την κάρτα. Με συντονισμό κινήσεων επιχειρηματιών και καταναλωτών εκτιμώ ότι η χρήση της Ευρωπαικής Κάρτας Νέων θα εκτοξευόταν στα ύψη.
Γι’αυτό το λόγο ΝΕΕ ενημερώσου, ψάξε και δράσε! Το περισσότερο που έχεις να χάσεις είναι λίγο χρόνο ενώ αντίθετα θα κερδίσεις χρήματα κι ενδεχομένως την εκτίμηση περισσοτέρων ατόμων στο κοινωνικό σου δίκτυο εφόσον θα είσαι ο «ψαγμένος της παρέας»!


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Παραιτήθηκαν όλοι οι καθηγητές της δραματικής σχολής του Εθνικού Θέατρου
Παραιτήθηκαν όλοι οι καθηγητές της δραματικής σχολής του Εθνικού Θέατρου
με 0 Σχόλια 3138 Views

Διαμαρτυρόμενοι για την μεγάλη αναστάτωση που έχει προκύψει εξαιτείας του Προεδρικού Διατάγματος που κατατάσσει τους σπουδαστές στην επαγγελματική βαθμίδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ)

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη