Επιδόματα: Τα προγράμματα που δίνουν λύση στα έξοδα νοσηλείας

1298 Views
Επιδόματα: Τα προγράμματα που δίνουν λύση στα έξοδα νοσηλείας Επιδόματα: Τα προγράμματα που δίνουν λύση στα έξοδα νοσηλείας

 


Τα επιδοματικά προγράμματα προτείνονται κατά κόρον στις περιπτώσεις ασφαλισμένων που δηλώνουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε μία πλήρη κάλυψη υγείας και κάνουν χρήση του δημόσιου συστήματος

Τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες ενός ασθενή, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το πέρας της νοσηλείας του, αναλαμβάνουν να καλύψουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, προσφέροντας ως λύση τα επιδόματα. Πρόκειται στην ουσία για προγράμματα, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά με άλλα προγράμματα ζωής ή υγείας και προβλέπουν την χορήγηση στον ασφαλισμένο ενός ποσού, προκειμένου να τον βοηθήσουν να ανταποκριθεί στα έξοδα που θα προκύψουν ως απόρροια του προβλήματος της υγείας του. Πιο αναλυτικά, τα επιδόματα μπορούν αν παρέχονται:

– Σε ημερήσια βάση για νοσηλεία σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, για ορισμένο αριθμό ημερών. Για παράδειγμα, εταιρία θέτει ως όριο τις 180 ημέρες νοσηλείας, με το ποσό – που συνήθως ξεκινά από τα 50 ευρώ, για να φτάσει έως και τα 300 ευρώ/ημέρα – να καταβάλλεται ανεξάρτητα από το ύψος των πραγματικών δαπανών ή εάν τα έξοδα του νοσοκομείου πληρώθηκαν από άλλο ταμείο ή από τον ίδιο τον ασφαλισμένο. Στην περίπτωση δε, νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας, το επίμαχο ποσό διπλασιάζεται, με τις ημέρες κάλυψης, όμως, να πέφτουν στις 30 (αντίστοιχο όριο τίθεται και για την νοσηλεία σε θεραπευτήριο στο εξωτερικό).

– Ως επίδομα χειρουργικής επέμβασης που καταβάλλεται εφάπαξ, με το ύψος του να εξαρτάται από τη βαρύτητα της επέμβασης. Ο ασφαλισμένος μπορεί είτε να προστρέξει στο συμβόλαιό του είτε να ζητήσει από τον ασφαλιστή του να ενημερωθεί για τις καλυπτόμενες χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά και το επίδομα που θα έχει λαμβάνειν.

– Ως εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας. Οι εταιρίες δέχονται να απελευθερώσουν κεφάλαια αμέσως μετά τη διάγνωση, ανεξαρτήτως εάν υφίσταται ή όχι νοσηλεία. Τέτοιες ασθένειες μπορεί να είναι, μεταξύ άλλων, ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νεφρική ανεπάρκεια ή η καρδιακή προσβολή. Σε κάποιες περιπτώσεις η καταβολή ενδέχεται να γίνεται σε δόσεις (ενδεικτικά σε τρεις, μέσα σε διάστημα τριών μηνών).

Τα επιδοματικά προγράμματα προτείνονται κατά κόρον στις περιπτώσεις ασφαλισμένων που δηλώνουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε μία πλήρη κάλυψη υγείας και κάνουν χρήση του δημόσιου συστήματος. Όπως σημειώνουν στο ygeiamou.gr αρμόδια στελέχη της αγοράς, πρόκειται για μία επιλογή που έρχεται να συμπληρώσει μία ασφάλιση – είτε αυτή είναι ιδιωτική είτε δημόσια – και βοηθά τους ασφαλισμένους να αντιμετωπίσουν τυχόν… περιφερειακά έξοδα που θα προκύψουν σε περίπτωση νοσηλείας.
.
Πηγή: ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
με 0 Σχόλια 584 Views

Αναλυτική παρουσίαση όλων των προγραμμάτων (ταινίες, ημέρες, ώρες κλπ.) στα θερινά σινεμά  της Θεσσαλονίκης. Δείτε τι θα δείτε από Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή