Προνιακά επιδόματα για άτομα με αναπηρίες απο τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

584 Views
Προνιακά επιδόματα για άτομα με αναπηρίες απο τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Προνιακά επιδόματα για άτομα με αναπηρίες απο τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

 Kατ' εφαρμογήν του άρθρου 18 του Ν. 4549/2018 (ΦΕΚ 105/Α΄) με το οποίο τροποποιήθηκε  το άρθρο 215 του Ν. 4512/2018, τίθεται σε εφαρμογή από Δευτέρα 23/07/2018 η πιλοτική διαδικασία για την απονομή προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία που διαμένουν μόνιμα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

 
Η διαδικασία αφορά άτομα με αναπηρία που υποβάλλουν πρώτη φορά αίτηση για την ένταξη τους σε προνοιακές παροχές και δεν έχουν προχωρήσει ούτε σε πιστοποίηση αναπηρίας τους από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ούτε σε λήψη εισηγητικού φακέλου από γιατρό.
 
 Η αίτηση υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για τους διαμένοντες στο Δήμο Θεσσαλονίκης:
 
    Είτε στα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης από 8:00 έως 14:00.
 
 -Κέντρο Κοινότητας Ανατολικού Τομέα-Κλεάνθους 57  /Ισόγειο, τηλ. 2313 318559,2313 318598.
 
 -Κέντρο Κοινότητας Δυτικού Τομέα- Μοναστηρίου 93Β/ 1ος όροφος, τηλ. επικ. 2313 318649, 2313 318650.
 
    Είτε στην Περιφερειακή Υπηρεσία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Ταχ. Δ/νση : 26ης Οκτωβρίου 54-56, Τ.Κ. 54627 Θεσ/νίκη, τηλ. επικ. 2313 324923, 231 324948. 
 
Για τους διαμένοντες σε άλλους Δήμους του Ν. Θεσσαλονίκης η αίτηση υποβάλλεται  στο Κέντρο Κοινότητας του οικείου Δήμου και στην Περιφερειακή Υπηρεσία του  Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
 
    Όσοι αιτούνται ανανέωση ή παράταση ήδη χορηγούμενου προνοιακού επιδόματος, όπως επίσης τα άτομα που έχουν εξεταστεί από υγειονομική επιτροπή των ΚΕΠΑ καθώς και άτομα που διαθέτουν εισηγητικό φάκελο (γνωμάτευση) από θεράποντα γιατρό, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά μέσω του αρμοδίου Τμήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
 
Τμήμα Προνοιακών Επιδομάτων, Μοναστηρίου 53-55, τηλ. επικ. 2310 509 086,2310 509027.
 
    Άτομα που δεν μπορούν να προσέλθουν για εξέταση στις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ και ζητούν κατ οίκον εξέταση δεν εντάσσονται στην νέα διαδικασία.
 
Κατά την προσέλευση τους για υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν για επιβεβαίωση των  προσωπικών τους στοιχείων :
 
 Α) Aστυνομική ταυτότητα του δικαιούχου. Σε περίπτωση μη προσέλευσης του ιδίου δικαιούχου, προσκομίζεται εξουσιοδότηση και ταυτότητα του εξουσιοδοτούμενου.
 
 Β) ΑΜΚΑ
 
 Γ) ΑΦΜ
 
 Δ) ΙΒΑΝ
 
– Οι αλλοδαποί θα πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα( π.χ. Κάρτα Ευρωπαίου Πολίτη, Άδεια παραμονής).
 
– Σε περίπτωση δικαστικής συμπαράστασης σχετική δικαστική απόφαση.
 
Πρόσθετα δικαιολογητικά θα απαιτηθούν με βάση τα ζητούμενα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
 
Eγχειρίδιο εισηγητικού φακέλου ΟΠΕΚΑ
 
Παρουσίαση Προϋποθέσεων Επιδομάτων
 
Οδηγός Προνοιακών Αναπηρικών Επιδομάτων
 
Για περαιτέρω πληροφορίες, σχετικά με τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων από το Δήμο Θεσσαλονίκης, μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Δήμου (thessaloniki.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή : ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ -> ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ -> Επιδόματα-ΑΜΕΑ.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
...
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή