9 + 1 δωρεάν εκδηλώσεις για αυτή την εβδομάδα!

3320 Views
9 + 1 δωρεάν εκδηλώσεις για αυτή την εβδομάδα! 9 + 1 δωρεάν εκδηλώσεις για αυτή την εβδομάδα!

 9 + 1

Φτάνουμε στα μέσα του Ιανουαρίου κι αφού το εορταστικό κλίμα σιγά σιγά ξεθωριάζει, οι εκπτώσεις δημιουργούν μία χαοτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης, αλλά οι τσέπες σου παραμένουν άδειες, εσύ προτιμάς να μείνεις στο σπίτι. Κι αν σου πω, πως αυτή την εβδομάδα μπορείς να ψυχαγωγηθείς και να μάθεις καινούργια πράγματα δωρεάν; Μήπως το ξανασκέφτηκες ήδη;

 
ΒΙΒΛΙΟ
Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου οι Εκδόσεις Καστανιώτη και τα καταστήματα βιβλίου και πολιτισμού ΙΑΝΟΣ σου προσφέρουν τη δυνατότητα να ζήσεις ένα συναρπαστικό ταξίδι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με τη συγγραφέα και καθηγήτρια στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λένα Διβάνη, και το νέο της βιβλίο με τίτλο «Τι έμαθα περπατώντας στον κόσμο». Κατά την παρουσίαση του βιβλίου η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό σχετικά με το καινούργιο της διήγημα, τα ταξίδια της και τις ιστορίες της.
 
Ώρα έναρξης: 19:00
Τοποθεσία: Ιανός, Αριστοτέλους 7
 
Τη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου ο ψυχίατρος-νευρολόγος, διδάκτωρ Ψυ­χιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ, Κλεάνθης Γρίβας σε συνεργασία με τον ΙΑΝΟ παρουσιάζει το βιβλίο του με τίτλο «Κάνναβη. Μαριχουάνα | Χασίς» και μιλάει για το πάθος του που δεν είναι άλλο από την ελευθερία του ατόμου. Στη παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν οι: Παντελής Σαββίδης δημοσιογράφος, Δημήτρης Σκαραγκάς ψυχίατρος.
 
Ώρα έναρξης: 19:00
Τοποθεσία: Ιανός, Αριστοτέλους 7
 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου η Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης μαζί με τον μαέστρο Κωστής Παπάζογλου και με σολίστ τη μεσόφωνο Αγγελική Καθαρίου, θα υλοποιήσει ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε διοργάνωση της Τέχνης - Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα εστιάσει στην πρόσφατη έρευνα του μαέστρου, -ο οποίος είναι γνωστός για την καλλιτεχνική και ερευνητική του δραστηριότητα στο πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Μουσικών σπουδών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) πάνω στη σεφαραδίτικη μουσική Κουλτούρα της Θεσσαλονίκης.
 
Ώρα έναρξης: 20:00
Τοποθεσία: Αρχαιολογικό Μουσείο, Μανόλη Ανδρόνικου 6
 
Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου παρακολούθησε δωρεάν συναυλία αφιερωμένη στον συνθέτη-πιανίστα και μαέστρου, Νίκο Αστρινίδη με το Tio Unisono. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφοθέατρο Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και το πρόγραμμα της περιλαμβάνει έργα ξένων και Ελλήνων συνθετών και φυσικά έργα του αείμνηστου Νίκου Αστρινίδη. Το Trio Unisono διαθέτει ένα ρεπερτόριο που καλύπτει μουσικά έργα της Προκλασικής, της Κλασικής, της Ρομαντικής και της Σύγχρονης εποχής, συμπεριλαμβανομένης της Jazz, καθώς και διασκευές γνωστών έργων που παρέχουν άπειρες δυνατότητες για διάλογο μεταξύ των οργάνων. Ένας από τους στόχους του Trio Unisono είναι να επισημάνει τις συνθέσεις μουσικής δωματίου που είναι σπάνιες ή σπάνια εκτελούμενες αλλά, παρ 'όλα αυτά, έχουν πολύ υψηλή μουσική αξία.
 
Ώρα έναρξης: 20:30
Τοποθεσία: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατία 154 (ΔΕΘ-HELEXPO)
 

ΘΕΑΤΡΟ

Αυτό το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό θεατρικό σύλλογο ΟmΑ διοργανώνουν την θεατρική παράσταση «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ» σε σκηνοθεσία και κείμενο της Άντα Τσεσμελή για την ενίσχυση του Σωματείο ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Αντί για εισιτήριο θα συλλέγονται μόνο ελαιόλαδο και όσπρια. Παίζουν: Γιολάντα Μπαλαούρα (φιλική συμμετοχή) - Δέσποινα Γωνιάδου - Άντα Τσεσμελή Edwards
 
Ώρα έναρξης: 21:00
Τοποθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1
 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Αυτή την εβδομάδα μπορείς να θαυμάσεις την ομαδική έκθεση «Ζωγραφική: Η Γενιά του 80», καθώς η Nitra Gallery παρουσιάζει το έργο οκτώ καλλιτεχνών του εικαστικού ελληνικού χώρου - Δάφνη Αγγελίδου, Νίκος Αγγελίδης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ειρήνη Κανά, Δημήτρης Κατσιγιάννης, Δημήτρης Κούκος, Παύλος Σάμιος.
 
Τετάρτη-Σάββατο 11.00-15.00
Ώρες εκδήλωσης: Πέμπτη-Παρασκευή 11.00-15.00 & 17.00-20.00
Τοποθεσία: Nitra Gallery, Φιλίππου 51, Ρωμαϊκή Αγορά
 
ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Αυτή την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου μπορείς να λάβεις μέρος στη δωρεάν ξενάγηση της περιοδικής έκθεσης «Στη Δίνη του Μεγάλου Πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Στρατιάς της Ανατολής» από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Αναπαραστάσεις, πρωτότυπα φωτογραφικά άλμπουμ της επίσημης Φωτογραφικής Υπηρεσίας της Στρατιάς της Ανατολής και ερασιτεχνών καθώς και αυθεντικά αντικείμενα της εποχής από τη δωρεά του Γεωργίου Κιουρτζιάν προς το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα μεταφέρουν το κοινό στην Θεσσαλονίκη της εποχής 1914-1918.
 
Ώρα έναρξης: 11:00
Τοποθεσία: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφόρος Στρατού 2
 
Τη Κυριακή 21 Ιανουαρίου ο επιμελητής της έκθεσης «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΛΗΣ Θεσσαλονίκη 1870-1917» και διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ,  Γιάννης Επαμεινώνδας σας περιμένει για να σου εξιστορήσει και να σε ξεναγήσει στην ακμή και την αναπάντεχη παρακμή της κοσμοπολίτικης Θεσσαλονίκης του 1870-1917 κυρίως μέσα από φωτογραφικό και εικαστικό υλικό. Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης έστησε αυτή την έκθεση σε συνεργασία με πολλούς διεθνείς και ελληνικούς φορείς και την φιλοξενεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βίλα Καπαντζή (Βασιλίσσης Όλγας 108).
 
Ώρα έναρξης: 11:00
Τοποθεσία: Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βίλα Καπαντζή (Βασιλίσσης Όλγας 108)
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αυτό το Σάββατο 20 Ιανουαρίου είναι η τελευταία σου ευκαιρία να απολαύσεις την έκθεση φωτογραφίας "Περιήγηση στην τελειότητα" του Paolo Morello και σε σε επιμέλεια της Αφροδίτης Οικονομίδου. Η φωτογραφική έκθεση παρουσιάζεται από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ.
 
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη 09:00-15:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09:00-20:00, Σάββατο 09:30-16:00.
Τοποθεσία: Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11
 
+ Φυσικά δεν ξεχνάμε πως με αφορμή τα 20 χρόνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον, όσοι τυχεροί έχουν γεννηθεί το έτος 1998, έχουν δωρεάν πρόσβαση σε προβολές στις αίθουσες του Ολύμπιον και της Αποθήκης 1, καθώς και για τις προβολές της Ταινιοθήκης για όλο το 2018 με την έκδοση μηδενικού εισιτηρίου, απλά δείχνοντας την αστυνομική τους ταυτότητα. (Δεν ισχύει κατά την περίοδο των 2 φεστιβάλ, για ειδικές προβολές και εκδηλώσεις τρίτων.)

Φωτογραφικό υλικό





Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η «Γυναίκα της Ζάκυθος» επανέρχεται σε νέα προσέγγιση με την ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια.
Η «Γυναίκα της Ζάκυθος» επανέρχεται σε νέα προσέγγιση με την ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια.
με 0 Σχόλια 276 Views

Η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, που διακρίθηκε από το κοινό και την κριτική στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ, 2013, επανέρχεται σε νέα προσέγγιση με την ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή