Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 12-18/02

2297 Views
Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 12-18/02 Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 12-18/02

12-18/02

 
Δωρεάν εκδηλώσεις θα γεμίσουν ψυχαγωγία το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μας εξισορροπώντας τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Βρες λοιπόν τι είναι αυτό που σου προσφέρει ευχαρίστηση και κάνε το πρόγραμμα σου!
.

ΒΙΒΛΙΟ


Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γεωργίου Χρηστίδη, Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο «Η Σερβική Πολιτική στο Κόσοβο. Ιούνιος 1999-2016» (εκδ. Πανεπιστημίου Μακεδονίας).
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Δημήτρης Μοσχόπουλος, Πρέσβης ε.τ. Πρώην επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα, Κωνσταντίνος Κατσάνος, Δρ. Ιστορίας ΑΠΘ, στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Αρμακόλας, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Γεώργιος Χρηστίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέας. Συντονιστής ο κ. Βασίλειος Γούναρης, Καθηγητής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, B΄ Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
 
Ώρα έναρξης: 19:00
Τοποθεσία: Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Προξένου Κορομηλά 23
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 022 9778
 
Τη Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου ο Δημήτριος Β. Σκιαδάς παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Ρυθμιστική Διακυβέρνηση: Θεωρία και Εμπειρία στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Θα μιλήσουν οι: Μαριέττα Γιαννάκου τ. Υπουργός-τ. Βουλευτής-τ. Ευρωβουλευτής, Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης τ. Βουλευτής, Κωνσταντίνος Λάβδας Καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πάνος Γρηγορίου Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συντονισμός παρουσίασης: Ηλίας Κουσκουβέλης Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Κοσμήτορας Σχολής Κ.Α.Ε.Τ. Παν. Μακεδονίας.
 
Η μονογραφία αυτή είναι μια από τις ελάχιστες στην ελληνική βιβλιογραφία που αναλύει τη διάδραση μεταξύ ρύθμισης και διακυβέρνησης, τόσο σε εθνικό (ελληνικό) επίπεδο,όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσέγγιση που υιοθετείται είναι εξ ορισμού διεπιστημονική, καθώς για την κάλυψη όλων των πτυχών του ζητήματος απαιτείται η συνδυασμένη εφαρμογή πολλών επιστημονικών πειθαρχιών, εκκινώντας από τη νομική επιστήμη ως βασικό πεδίο μελέτης των κανόνων δικαίου, και εν συνεχεία αξιοποιώντας σημαντικό μέρος του γνωστικού πεδίου της πολιτικής επιστήμης και της διοικητικής επιστήμης, ενώ βασικό σημείο εμπλουτισμού της προσέγγισης αποτελεί η επιστράτευση διδαγμάτων της πολιτικής οικονομίας και της δημόσιας οικονομικής.
 
Ώρα έναρξης: 19:00
Τοποθεσία: IANOS, Αριστοτέλους 7
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 027 7004
.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Μετά από ένα διάλλειμα λόγω Τσικνοπέμπτης η Κινηματογραφική Λέσχη Πανοράματος  επιστρέφει για να μας ταξιδέψει και αυτή τη Πέμπτη στον μαγικό κόσμο της 7ης τέχνης. Παραμένουμε στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, αλλά αφήνουμε πίσω μας τις ισπανόφωνες ταινίες. Αυτή τη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου θα απολαύσουμε την Γαλλική κωμωδία «Είναι τρελοί αυτοί οι βόρειοι» (Bienvenue chez les ch’tis) σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπουν, με τους ηθοποιούς Καντ Μεράντ, Ζοέ Φέλιξ, Ντάνι Μπουν, Αν Μαριβάν. Ο Φιλίπ Αμπράμς είναι ένας ταχυδρομικός υπάλληλος, που ζει με τη γυναίκα του Ζουλί στην όμορφη Σαλόντ-Προβάνς της Νότιας Γαλλίας. Όταν ο Φιλίπ παίρνει μια θεωρητικά δυσμενή μετάθεση για την κωμόπολη Μπεργκ, στο βόρειο άκρο της Γαλλίας, η Ζουλί που πάσχει από κατάθλιψη αποφασίζει να μείνει πίσω.
.
Ώρα έναρξης: 20:00
Τοποθεσία: Αμφιθέατρο Κέντρου Πολιτισμού στο Δημαρχείο Πανοράματος (Αμφιθέτρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»), Αποστόλου Σαμανίδη 21, Πανόραμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 330 1013
 

ΘΕΑΤΡΟ

Στις 16, 17 και 18 Φεβρουαρίου η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά ανοίγει την αυλαία με το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Παραμύθι χωρίς όνομα", εμπνευσμένο από το ομώνυμο αφήγημα της Πηνελόπης Δέλτα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης.
 
Υπόθεση:
Σε μια χώρα δίχως όνομα, που την κυβερνά ένας άβουλος βασιλιάς, χωρίς όνομα κι αυτός, τα πάντα έχουν περιέλθει σε άθλια κατάσταση.
Τα ταμεία έχουν αδειάσει, οι κυβερνήτες τα "αλάφρωσαν" πριν την εγκαταλείψουν. Ο τόπος έχει ερημώσει από τις δυστυχίες.
Ο λαός ζει μέσα στην εξαθλίωση και παλεύει με τη διαφθορά και την αναξιοπρέπεια. Ο βασιλιάς για πολλοστή φορά ζητά δάνειο από τον πλούσιο "θείο", για να σωθεί η χώρα. Αντί για την οικονομική βοήθεια που όλοι ελπίζουν, το μόνο που τελικά φθάνει είναι η απειλή του πολέμου...και μια γαϊδουροκεφαλή, σύμβολο της περιφρόνησης προς το βασιλιά και το λαό του. Αυτή η χυδαία πρόκληση ξυπνά το νεαρό πρίγκιπα και ενώνει τον παραιτημένο και ρακένδυτο λαό.
Η πορεία για το μέτωπο αρχίζει...
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν...
 
Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο -  21:00, Κυριακή – 19:00
Τοποθεσία: Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221 (Σταυρούπολη)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 330 2833
 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ


Έως και την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την ατομική έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου Μιχαήλ Καραπαναγιωτίδη με τίτλο «Ταξίδι στον κόσμο της τέχνης».
Ο ζωγράφος Μιχαήλ Καραπαναγιωτίδης γεννήθηκε στον Κλείτο Κοζάνης, όπου εδώ και χρόνια συνεργάζεται με το "Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών" Κοζάνης. Συμμετέχει στις εκθέσεις του πολιτιστικού φορέα "Φλόγα", αλλά και σε ατομικές εκθέσεις.
 
Ώρα έναρξης: Δευτέρα – Σάββατο 10:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00, Κυριακή 12:00 – 20:00
Τοποθεσία: Μουσείο Προσφύγων
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 063 9615

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου η περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ορέστου σε  συνεργασία με το κέντρο ψυχικής και σωματικής ισορροπίας  Αυτοΐαση, διοργανώνει το πέμπτο από την σειρά ενημερωτικών - βοηθητικών σεμιναρίων ψυχολογίας με τίτλο: «Σελίδες ψυχολογίας» με θέμα αυτή τη την εβδομάδα «Τέχνη και Ψυχολογία». Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται από τις ψυχολόγους Αρετή Μπατζικώστα & Στεφανία Καραμάνη και απευθύνονται σε ενήλικες δημότες της περιοχής. (Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση. Απαιτείται προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)
Ώρα έναρξης: 9:30 (διάρκεια μέχρι 11:00)
Τοποθεσία: Περιφερειακή παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου, Ορέστου 33 & Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 085 2384

ΔΙΑΛΕΞΗ


Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας συνεχίζει τις δράσεις του στη Θεσσαλονίκη με μια ημερίδα που θα αφορά την Εκκλησιαστική Διπλωματία και τις Διαθρησκευτικές σχέσεις.
 
Συγκεκριμένα, η Διευθύντρια, κα. Αγάθη Γκουδέρη, και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Θεσσαλονίκη  πραγματοποιούν ημερίδα με στόχο την προώθηση της ιδέας της θρησκευτικής συνύπαρξης στην Ευρώπη, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στον διαθρησκειακό και κατ' επέκταση τον διαπολιτισμικό διάλογο, ο οποίος συμβάλλει θετικά στην αποδοχή, κατανόηση, αλληλοσεβασμό και αλληλεπίδραση μεταξύ των θρησκειών και των πολιτισμών. Ο εν λόγω διάλογος επικαλείται ανθρωπιστικά ιδανικά, είναι ζωτικής σημασίας και  κατέχει εξέχουσα θέση στο πλέγμα των διμερών, πολυμερών και διεθνών σχέσεων των χωρών προωθώντας το θρησκευτικό και πολιτισμικό πλουραλισμό, την ανεκτικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη. Την ημερίδα θα συντονίσει ο κ. Βασίλης Κοντογουλίδης, δημοσιογράφος.
 
Ώρα έναρξης: 10:00 (διάρκεια μέχρι 16:00)
Τοποθεσία: Δήμος Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης), Βασιλέως Γεωργίου 1
 
 
Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου ο Θεοδώρος Κοτανίδης πραγματοποιεί διάλεξη στον ΙΑΝΟ στο Mediterranean Cosmos με θέμα «Το Φάσμα του Συναισθηματικού Φαινομένου» με αφορμή το βιβλίο του «Διαχείριση Συναισθημάτων» από τις εκδόσεις Δρομολόγιο. Θα μιλήσουν οι: Αλέκος Δαφνομίλης πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος και της Μουσικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και Έφορος του Κέντρου Βιβλίου και Πολιτισμού Ν.Α. Ευρώπης, Θεόδωρος Δαλιάνης συγγραφέας μυθιστορημάτων και κινηματογραφικών ταινιών, Μαίρη Καούνη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Γιάννης Αρκέτος κοινωνιολόγος. Θα ακολουθήσει σνοιχτή συζήτηση με το κοινό.
 
Ώρα έναρξης: 19:00
Τοποθεσία: IANOS, Mediterranean Cosmos
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 231 047 2308

ΠΑΙΔΙ

Τη Τρίτη 13 Φεβρουαρίου ηβιβλιοθηκονόμος Φλώρα Μποσματζή θα αφηγηθεί το παραμύθι «Αρλεκίνος» της Ζώρζ Σαρή και μετά το παραμύθι θα γίνουμε όλοι αρλεκίνοι. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας: πολύχρωμα χαρτόνια(4 χρώματα), μαρκαδόρους, δύο λαστιχάκια, μολύβι, ψαλίδι και κόλλα stick.
Για παιδιά 5 – 10 χρονών, μέχρι 20 παιδιά και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Ώρα έναρξης: 18:00
Τοποθεσία: Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας, Γρηγορίου Λαμπράκη 187
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 095 0370

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου η εθελόντρια αρχιτέκτονα – εικαστικό Έλενα Χρυσαφίδου περιμένει τους μικρούς μας φίλους για να φτιάξουν όλοι μαζί αποκριάτικες μάσκες με πολύχρωμα χαρτόνια, πούλιες και χρυσόσκονες!
(Η κατασκευαστική δραστηριότητα απευθύνεται για παιδιά 5-10 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.)
 
Ώρα έναρξης: 18:30 (διάρκεια μέχρι 19:30)
Τοποθεσία: Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών, Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 032 4090
 
*Όσοι δεν πρόλαβαν να τσικνίσουν και γενικά να γιορτάσουν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα την προηγούμενη εβδομάδα μπορούν να γιορτάσουν τις απόκριες με ξεχωριστές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια στο Mediterranean Cosmos από την ερχόμενη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου μέχρι το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου!
 
Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: http://bit.ly/2EiJgO7
 

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Το καρέ του έρωτα» του Κώστα Πρετεντέρη σε καλοκαιρινή περιοδεία.
«Το καρέ του έρωτα» του Κώστα Πρετεντέρη σε καλοκαιρινή περιοδεία.
με 0 Σχόλια 455 Views

 Στην ατμόσφαιρα και την εποχή της ξένοιαστης και πολύχρωμης δεκαετίας του '70 μας μεταφέρει η φετινή καλοκαιρινή παράσταση “Το καρέ του έρωτα”,  που ανεβάζει ο Γιώργος Φρατζεσκάκης.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή