Ανακύκλωση υφασμάτινων ειδών σε 14 σημεία στο Δήμο Δέλτα

689 Views
Ανακύκλωση υφασμάτινων ειδών σε 14 σημεία στο Δήμο Δέλτα Ανακύκλωση υφασμάτινων ειδών σε 14 σημεία στο Δήμο Δέλτα

 


Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των 14 κάδων ανακύκλωσης ρούχων, παπουτσιών, τσαντών, πετσετών, κρεμαστρών, κουβερτών και παιχνιδιών, σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Δέλτα. Πρόκειται για κάδους ειδικών προδιαγραφών για τη συλλογή των μεταχειρισμένων ρούχων. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, η εταιρεία «EASTWEST» αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη διαχείριση των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών. Ειδικότερα τη συλλογή των υλικών με μέσα της εταιρίας, την επιστροφή κάποιας ποσότητας ρούχων που δύνανται να επαναχρησιμοποιηθούν (σε καλή κατάσταση και καθαρά) στην Τράπεζα Ενδυμάτων του Δήμου, αλλά και την προώθηση των μη επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών προς ανακύκλωση.

Τα σημεία ανακύκλωσης είναι τα εξής: Ανατολικό - Δημοτικό Κατάστημα, Βραχιά - κτίριο Συνεταιρισμού (έναντι Δημοτικού Καταστήματος, Διαβατά - Κέντρο Υγείας, ΚΑΠΗ, Καλοχώρι-  πλατεία Δημοτικού Καταστήματος, Κύμινα - Δημοτικό Κατάστημα, Ν. Μαγνησία - Δημοτικό Κατάστημα, Ν. Μάλγαρα - πλατεία – έμπροσθεν Δημοτικού Καταστήματος, Σίνδος - Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (οδός Αλ. Παπαναστασίου), Δημαρχείο Δέλτα, Συνεδριακό Κέντρο και Χαλάστρα - Δημοτικό Κατάστημα, 2ο Δημοτικό Σχολείο (πέτρινο).

«Μία ακόμη δράση ανακύκλωσης αρχίζει στο Δήμο μας, σε κάθε Κοινότητα, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πια τη δυνατότητα διαχείρισης των παλαιών ρούχων και συναφών υλικών. Με συντονισμένες ενέργειες και καλή συνεργασία με την υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, τα τελευταία 4 χρόνια καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ανακύκλωσης όλων των υλικών: χαρτί, πλαστικό, γυαλί, λαμπτήρες, μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, υφάσματα και υποδήματα κ.ά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα μας είναι πολύ πίσω στα θέματα ανακύκλωσης. Παρ’ όλ’ αυτά είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε καταφέρει ως Δήμος να δώσουμε τη δυνατότητα για συλλογή και διαλογή στην πηγή. Διότι σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορούμε να ‘‘υποδεχόμαστε’’ σε απόλυτο βαθμό την ενέργεια των περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένων πολιτών» δήλωσε ο δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα δωρεάν βιβλίων - Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να υποβάλλεις αίτηση.
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα δωρεάν βιβλίων - Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να υποβάλλεις αίτηση.
με 0 Σχόλια 1703 Views

 Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων του ΟΑΕΔ. Ημερομηνίες για την υποβολή αιτήσεων, ποιοι είναι δικαιούχοι.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή