14 δωρεάν εκδηλώσεις για αυτή την εβδομάδα!

4622 Views
14 δωρεάν εκδηλώσεις για αυτή την εβδομάδα! 14 δωρεάν εκδηλώσεις για αυτή την εβδομάδα!

Οι δωρεάν εκδηλώσεις είναι πολλές και οι ημέρες λίγες, για αυτό πάρε μολύβι και χαρτί και κάνε το πρόγραμμά σου. Αυτή την εβδομάδα το Βιβλίο έχει σίγουρα την τιμητική του με 5 παρουσιάσεις βιβλίου και μία διάλεξη για την φαντασία στην λογοτεχνία. Φυσικά, κινηματογράφος, ξενάγηση, διάλεξη, σεμινάριο και έκθεση συμπληρώνουν και εμπουτίζουν όμορφα την πολιτιστική μας δωρεάν ατζέντα!
 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Κινηματογραφική Λέσχη Πανοράματος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μας ταξιδεύει κάθε Πέμπτη στον μαγικό κόσμο της 7ης τέχνης. Στις 25 Ιανουαρίου μεταφερόμαστε  στο Μπουένος Άιρες με την αργεντίνικη κωμική ταινία εννιά βασίλισες (9 Reinas) σε σκηνοθεσία Φαμπιάν Μπελίνσκι. Δυο μικροαπατεώνες έχουν 24 ώρες στη διάθεσή τους για να πουλήσουν σ' έναν πλούσιο συλλέκτη 9 σπάνια γραμματόσημα, που είναι στην πραγματικότητα πλαστογραφημένα. Έχουν όμως να αντιμετωπίσουν απρόοπτες αναποδιές, όπως και τη μεταξύ τους έλλειψη εμπιστοσύνης, αφού συνεχώς ο ένας πάει να ρίξει τον άλλον. Παίζουν: Ρικάρντο Νταρίν, Γκαστόν Πάουλς, Λετίσια Μπρέντιτσε
 
Ώρα έναρξης: 20:00
Τοποθεσία: Αμφιθέατρο Κέντρου Πολιτισμού στο Δημαρχείο Πανοράματος (Αμφιθέτρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»), Αποστόλου Σαμανίδη 21, Πανόραμα
 
-Την ίδια ημέρα και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον κόσμο του κινηματογράφου. Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου διοργανώνει την παιδική εκδήλωση «Σινεμά στη βιβλιοθήκη!» όπου παιδιά από 6 ετών θα παρακολουθήσουν αγαπημένη μεταγλωττισμένη παιδική ταινία animation. (Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.)
 
Ώρα έναρξης: 18:30
Τοποθεσία: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, Νικάνορος 3
 

ΒΙΒΛΙΟ

-Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία και οι εκδόσεις Πνοή, μας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Νούλης Τσαγκαράκη με τίτλο "Ένας από μας". Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Μαρία Βαγιωνάκη , φιλόλογος και ο Θοδωρής Αζούδης, φιλόλογος- ψυχολόγος ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν ο Απόστολος Λυκεσάς, δημοσιογράφος και η συγγραφέας του βιβλίου. Την εκδήλωση ντύνει μουσικά η Μαρία Σωτηριάδου.
 
Ώρα έναρξης: 19:00
Τοποθεσία: Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης, Λ. Νίκης 3
 
-Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου το Public και οι εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου "Μιλώντας στην Αθηνά για το χάος και την πολυπλοκότητα", από τους συγγραφείς Τεύκρο Μιχαηλίδη και Τάσο Μπούντη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιάννης Θωμαΐδης, Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, Κατερίνα Καλφοπούλου, Μαθηματικός, Συγγραφέας Γιώργος Μπαλόγλου, Μαθηματικός και ο Τεύκρος Μιχαηλίδης.
 
Ώρα έναρξης: 19:00
Τοποθεσία: Public, Τσιμισκή 24                           
 
-Η Παρασκευή μας προσφέρει και δεύτερη πρόταση, καθώς Οι εκδόσεις UNIVERSITY STUDIO PRESS και το βιβλιοπωλείο IANOS μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η διδασκαλία των φυσικών επιστημών στην επιστημονική, πολιτισμική και ηθική της διάσταση της.
Συγγραφική ομάδα: Φανή Σέρογλου, Ι.Ν.Μαρκόπουλος, Agustin Aduriz-Bravo, Κώστας Βουρλιάς, Ελένη Γέντζη, Βασίλης Κουλούντζος, Άννα Λέτση, Ναταλία Πανάτσα, Πάρης Παπαδόπουλος, Άννα Τζαμπάζη, Ζωή Τσαρσιώτου και Στέλλα Χατζίκου. Θα μιλήσουν οι: Σωκράτης Δεληβογιατζής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ., Κατερίνα Πλακίτση Καθηγήτρια Διδακτικής Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Τσιάκαλος Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ.
 
Ώρα έναρξης: 19:00
Τοποθεσία: Ιανός, Αριστοτέλους 7
 
-Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της συμβουλευτικού ψυχολόγους και ψυχοθεραπεύτριας, Μαριέττας Πεπελάση με τίτλο Φωτεινή. Όλα είναι μνήμη. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος ψυχοθεραπευτής Gestalt-φυσιοθεραπευτής, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Όλγα Καλαμάρα.
 
Ώρα έναρξης: 12:00
Τοποθεσία: Ιανός, Αριστοτέλους 7
 
-Παράλληλα την ίδια ημέρα και ώρα οι εκδόσεις Φουρφούρι και ο Παιδικός IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει, της Mάρα Νταλ Κόρς. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε δημιουργική δράση, θα φτιάξουν κατασκευή με βάση το θέμα του βιβλίου και θα μάθουν για την ζωή της Αμέλια Έρχαρτ, της πρώτης γυναίκας αεροπόρου!
 
Ώρα έναρξης: 12:00
Τοποθεσία: Ιανός, Μητροπόλεως 73
 
 
ΞΕΝΑΓΗΣΗ
-Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου με αφορμή την παράταση της έκθεσης «ΚΟΙΝΟΙ ΙΕΡΟΙ ΤΟΠΟΙ» έως τις 18 Φεβρουαρίου 2018, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) πραγματοποιεί νέο κύκλο δωρεάν ξεναγήσεων, ακολουθώντας ένα οδοιπορικό στις γεωγραφίες και στις κοινότητες των ιερών τόπων, που μοιράζονται οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο, μέσα από σύγχρονες φωτογραφίες και ιστορικό υλικό. Οι ξεναγήσεις για το κοινό θα πραγματοποιηθούν από την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΦΘ Μαρία Κοκορότσκου. (Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν και δεν απαιτείται κράτηση θέσης).
 
Ώρα έναρξης: 12:00
Τοποθεσία: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Αποθήκη Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
*η ξενάγηση θα επαναληφθεί στις 10 Φεβρουαρίου
 
 

ΔΙΑΛΕΞΗ

-Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών "Διασταυρώσεις", διοργανώνει εκδήλωση λόγου με τίτλο "Φωτογραφία και Κοινοί Ιεροί Τόποι". Στην εκδήλωση, η φωτογράφος Nele Gülck και ο δημοσιογράφος/συγγραφέας Nikolai Antoniadis θα αναφερθούν στο project "Το καλό βουνό", που εδώ και καιρό υλοποιούν στη γειτονική Αλβανία, μέρος του οποίου παρουσιάζεται στην έκθεση "Κοινοί Ιεροί Τόποι" του ΜΦΘ. Ο Στέργιος Καράβατος και η Δανάη Τεζαψίδου θα μιλήσουν για τους διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης της φωτογραφίας και για τους προβληματισμούς τους πάνω στον σχεδιασμό και την επιμέλεια των "Κοινών Ιερών Τόπων". Η Μαρία Κοκορότσκου, αντίστοιχα, θα αναφερθεί στην υποδοχή της έκθεσης από το κοινό, μέσα από την εμπειρία ικανού αριθμού ξεναγήσεων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία διαφορετικών βαθμίδων, με άξονα τη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη θρησκεία. Τη συζήτηση θα συντονίσει η υπεύθυνη Γραφείου Τύπου του ΜΦΘ, Μαρία Ζαμπέτη, ενώ μέρος της συζήτησης θα είναι στα γερμανικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία.
 
Ώρα έναρξης: 19:00
Τοποθεσία: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄, 1ος όροφος, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
 
-Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: "Η λειτουργία της Φαντασίας στη λογοτεχνία: Ομιλία και συζήτηση για τη συγγραφή" από την Ευλαμπία Τσιρέλη, η οποία είναι συγγραφέας, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας, Υπ. Διδάκτωρ Βιβλικής Θεολογίας Α.Π.Θ. και καθηγήτρια συγγραφής και επιμέλειας κειμένου. Παράλληλα, αποτελεί μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ συντονίζει και τη Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης. Την διάλεξη προλογίζει και συντονίζει ο συγγραφέας, ποιητής και δημοσιογράφος, Μίνως Αθανάσιος Καρυωτάκης.
 
Ώρα έναρξης: 18:30
Τοποθεσία: Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27
 
 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

-Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου η περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ορέστου σε  συνεργασία με το κέντρο ψυχικής και σωματικής ισορροπίας  Αυτοΐαση, διοργάνωνει το δεύτερο σεμινάριο από την σειρά ενημερωτικών - βοηθητικών σεμιναρίων ψυχολογίας με τίτλο: «Σελίδες ψυχολογίας» με θέμα «Κατάθλιψη ή μελαγχολία»; Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται απο τις ψυχολόγους Αρετή Μπατζικώστα & Στεφανία Καραμάνη και απευθύνονται σε ενήλικες δημότες της περιοχής. (Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση. Απαιτείται προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)
 
Ώρα έναρξης: 9:30
Τοποθεσία: Περιφερειακή παιδικη βιβλιοθήκη Ορέστου, Ορέστου 33 & Χαλκιδικής
 
-Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη έως τις 28 Φεβρουαρίου η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν μαθήματα (διάρκειας δύο ωρών) decoupage στον χώρο του κτιρίου της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας (Θεοφίλου 25).
 
Ώρα έναρξης: 15:00
Τοποθεσία: Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, Θεοφίλου 25
 
-Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης οργανώνει σεμινάριο (διάρκειας 3 μιση ωρών) με θέμα «Θάνατος & ασθένεια στην οικογένεια. Πως στηρίζουμε ένα παιδί που πενθεί» με εισηγήτρια την παιδοψυχολόγο Κλαίρη Σειραδάκη.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδοψυχιάτρους, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής και ειδικής αγωγής, νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς, νοσηλευτές ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων, γονείς.
 
Ώρα έναρξης: 11:00
Τοποθεσία: Αίθουσα «Μ. Ανδρόνικος», Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μανόλη Ανδρόνικου 6
 

ΕΚΘΕΣΗ

-Μέχρι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση "Cuprum-Διαφορά Δυναμικού" που διοργανώνει η γκαλερί Chalkos. Η πρώτη θεματική σχετίζεται με την ανθρώπινη επινόηση ως εικαστική δημιουργική χειρονομία, η δεύτερη αναπαριστά την εικόνα της φύσης ως αντανάκλαση που μεταδίδει την ενέργειά της στο πλαίσιο του Οπτικού Πολιτισμού και τέλος, η τρίτη θεματική αφορά έργα τέχνης όπου η τριβή αντιμετωπίζεται ως νόημα δημιουργίας κι εικαστική άσκηση με την ύλη.
 
Συμμετέχουν οι: Άννα Αντάρτη, Athanasart, Αντιγόνη Βαλλέρυ, Χρήστος Καρράς, Καλή Κατσούρη, Iάσονας Κοντογιάννης, Μαρία Κτιστοπούλου, Γιολάντα Κουντούρη, Costis, Έλενα Λακιώτη, Κώστας Μίχαλος, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Βίκυ Μουδήλου, Τάσος Νικάκης, Αλεξάνδρα Πετρανάκου, Χρήστος Σκούρτης, Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, Βασιλεία Τάτση, Παρασκευή Τσιμοπούλου, Έλενα Χατζηαθανασίου, Δήμητρα Σιάτερλη, Pino Pandolfini.
 
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 18.30 - 21.00, Σάββατο: 12.00 - 15.00
Τοποθεσία: Chalkos Gallery, Ιουστινιανού 21

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Την «οργασμική κωμωδία» «Οι γείτονες από Πάνω» στο θέατρο Κήπου
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Την «οργασμική κωμωδία» «Οι γείτονες από Πάνω» στο θέατρο Κήπου
με 2 Σχόλια 1305 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε την κωμωδία «Οι γείτονες από πάνω» Πέμπτη 25/8, στο Θέατρο Κήπου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή