Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας - Όροι και προϋποθέσεις

894 Views
Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας - Όροι και προϋποθέσεις Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας - Όροι και προϋποθέσεις

  

Ξεκίνησε σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτικής απασχόλησης που έχει υλοποιήσει ποτέ η Πολιτεία και το οποίο απευθύνεται σε ανέργους και των μακροχρόνια ανάργους. Πρόκειται συνολικά για 100.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Οι επιχειρήσεις μπορούν από σήμερα να συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα αναγγελίας πρόσληψης και υπεύθυνης δήλωσης που έχουν ανέβει στον ιστότοπο της ΕΡΓΑΝΗ και να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό με ιδιαίτερα... δελεαστικά οφέλη με κυριότερο την επιδότηση όλων των ασφαλιστικών εισφορών σε κάθε νέα πρόσληψη για 6 μήνες, συμπεριλαμβανομένων και των αναλογουσών εισφορών για τα δώρα και το επίδομα άδειας.

Το νέο πρόγραμμα προσφέρει ειδικό... μπόνους στους εργοδότες για κάθε πρόσληψη μακροχρόνια ανέργου. Συγκεκριμένα για κάθε νέα πρόσληψη εγγεγραμμένου στα μητρώα του ΟΑΕΔ για πάνω από 12 μήνες, το κράτος θα επιδοτεί επιπλέον την νέα πρόσληψη με ποσό 200 ευρώ στον ονομαστικό του μισθό.

Θέσεις απασχόλησης με μισθό μόλις... 200 ευρώ

Ωστόσο στο Άρθρο 2 με τίτλο «Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας» της ΚΥΑ, δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να προβαίνουν σε ελαστικές προσλήψεις ακόμα και με μισθό μόλις 200 ευρώ, όσο δηλαδη είναι και το μπόνους για πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων.

«Σε περίπτωση που η νέα θέση εργασίας αφορά μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών μέχρι την υποβολή της αίτησης-δήλωσης των επιχειρήσεων-εργοδοτών για ένταξη στο πρόγραμμα, η νέα πρόσληψη επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό πέραν της επιδότησης της παραγράφου 1 του παρόντος με διακόσια (200) ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού, προ φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Σε κάθε περίπτωση, ο καθαρός μηνιαίος μισθός, προ φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του νεοπροσληφθέντα μακροχρόνια ανέργου δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των διακοσίων (200) ευρώ.»

Δηλαδή η ΚΥΑ δίνει τη δυνατότητα στις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας όχι μόνο να εντάσσονται και οι προσλήψεις με μερική απασχόληση, αλλά οι προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων στους οποίους ο μισθός μπορεί να ξεκινά από τα 200 ευρώ, όπως είναι η ουσιαστική ερμηνεία της πιο πάνω διάταξης.

Στην περίπτωση αυτή, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα και να τους συντηρούν απλώς με τα χρήματα της επιπλέον κρατικής επιδότησης των 200 ευρώ, τα οποία αποτελούν ουσιαστικά ένα «έξτρα» κίνητρο για να προτιμούν μακροχρόνια ανέργους.


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Το κοραλλί τετράδιο» της ανθρωπιάς δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε.
«Το κοραλλί τετράδιο» της ανθρωπιάς δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 291 Views

Στον απόηχο της καταδίκης της ναζιστικής οργάνωσης και της ιδεολογίας της, προτείνουμε ένα βιβλίο που απευθύνεται κυρίως σε ευάλωτες ψυχές, εφηβικές και μη, που ψάχνουν από κάπου να πιαστούν και σε όσους ζουν κοντά τους… Διάβασε και σχολιάζει η Μαρία Διαμαντοπούλου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή