«Ό,τι αγαπώ ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια»

390 Views
«Ό,τι αγαπώ ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια» «Ό,τι αγαπώ ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια»

 «Ό,τι αγαπώ…ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια»

«Ό,τι αγαπώ…ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια», στην Αλ. Σβώλου 54, το Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 21:00, σε μια βραδιά γεμάτη μουσικές αναζητήσεις. Ένα πρόγραμμα με έμφαση σε εκτελέσεις για πιάνο και επιλογές που ξεκινούν από το σήμερα (Μ.Πασχαλίδης, Ν.Μποφίλιου) και καταλήγουν στο χτες (Μ.Χατζιδάκις, Μ.Λοΐζος, Χ.Αλεξίου κ.ά.)
μ
Στο πιάνο ο Σταύρος Φιλιπποπολίτης.
,
Θεσσαλονίκη 2017...
Η πόλη που αγάπησα είναι στεναχωρημένη...η άδεια της αγκαλιά γεμίζει όλο και περισσότερο από μοναξιά...Κοιτάζεις από τα κάστρα αυτή την υπέροχη μοναχική ομορφιά...
Ανέβαινε εκεί και ο Μηλιώκας παλιότερα και έγραφε "Σκέψη βαριά με πλάκωσε...κι ανέβηκα στα κάστρα, πάνω απ' τη ξελογιάστρα Θεσσαλονίκη"
 
Μελαγχολείς...προσωρινά όμως! Η ενέργεια που υπάρχει εκεί είναι που σε καλεί να κάνεις μια 2η σκέψη...Η πόλη είναι μια αγκαλιά...μια φωλιά που όποιος έχει πάει εκεί δεν θέλει να φύγει με τίποτα...αυτό το "άδεια" είναι που πρέπει να διορθώσουμε.
 
Είμαστε εδώ όλοι μαζί, αλλά ο καθένας μόνος του! Είχα ακούσει το Χατζιδάκι όταν ήμουν μικρός να λέει " Κάθε σπίτι κρύβει λίγη αγάπη στη σιωπή" και δεν το είχα κατανοήσει...ή δεν είχα δώσει σημασία. Νοιώθω πως ήρθε η στιγμή όμως.
 
«Τραγούδια από το χτες και το σήμερα...Που αποδεικνύουν ότι η μοναξιά, η αγάπη, η παιδικότητα, η φυγή είναι λέξεις συνυφασμένες με την ανθρώπινη ύπαρξη σε κάθε εποχή. Τραγούδια που μπορεί να είναι ψιθυριστά, αλλά ο "σιωπηλός" κρότος τους και η δυναμική τους μπορεί να ακουστεί σε όποια γωνιά του κόσμου υπάρχει ελληνισμός...»
 
"Ότι αγαπώ...ψιθυριστά" λοιπόν...
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ
Σάββατο 3 Ιουνίου  2017, 21:00
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
με 0 Σχόλια 539 Views

Η στήλη αυτή θα προσπαθήσει να δείξει πτυχές θεατρικών κειμένων και θεατρικών τεχνικών που συνδέονται με τον άνθρωπο και την κοινωνία στην οποία ζει, βασανίζεται, αλλά συνεχίζει με τόλμη να αγαπά.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή