«Ό,τι αγαπώ ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια»

550 Views
«Ό,τι αγαπώ ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια» «Ό,τι αγαπώ ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια»

 «Ό,τι αγαπώ…ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια»

«Ό,τι αγαπώ…ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια», στην Αλ. Σβώλου 54, το Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 21:00, σε μια βραδιά γεμάτη μουσικές αναζητήσεις. Ένα πρόγραμμα με έμφαση σε εκτελέσεις για πιάνο και επιλογές που ξεκινούν από το σήμερα (Μ.Πασχαλίδης, Ν.Μποφίλιου) και καταλήγουν στο χτες (Μ.Χατζιδάκις, Μ.Λοΐζος, Χ.Αλεξίου κ.ά.)
μ
Στο πιάνο ο Σταύρος Φιλιπποπολίτης.
,
Θεσσαλονίκη 2017...
Η πόλη που αγάπησα είναι στεναχωρημένη...η άδεια της αγκαλιά γεμίζει όλο και περισσότερο από μοναξιά...Κοιτάζεις από τα κάστρα αυτή την υπέροχη μοναχική ομορφιά...
Ανέβαινε εκεί και ο Μηλιώκας παλιότερα και έγραφε "Σκέψη βαριά με πλάκωσε...κι ανέβηκα στα κάστρα, πάνω απ' τη ξελογιάστρα Θεσσαλονίκη"
 
Μελαγχολείς...προσωρινά όμως! Η ενέργεια που υπάρχει εκεί είναι που σε καλεί να κάνεις μια 2η σκέψη...Η πόλη είναι μια αγκαλιά...μια φωλιά που όποιος έχει πάει εκεί δεν θέλει να φύγει με τίποτα...αυτό το "άδεια" είναι που πρέπει να διορθώσουμε.
 
Είμαστε εδώ όλοι μαζί, αλλά ο καθένας μόνος του! Είχα ακούσει το Χατζιδάκι όταν ήμουν μικρός να λέει " Κάθε σπίτι κρύβει λίγη αγάπη στη σιωπή" και δεν το είχα κατανοήσει...ή δεν είχα δώσει σημασία. Νοιώθω πως ήρθε η στιγμή όμως.
 
«Τραγούδια από το χτες και το σήμερα...Που αποδεικνύουν ότι η μοναξιά, η αγάπη, η παιδικότητα, η φυγή είναι λέξεις συνυφασμένες με την ανθρώπινη ύπαρξη σε κάθε εποχή. Τραγούδια που μπορεί να είναι ψιθυριστά, αλλά ο "σιωπηλός" κρότος τους και η δυναμική τους μπορεί να ακουστεί σε όποια γωνιά του κόσμου υπάρχει ελληνισμός...»
 
"Ότι αγαπώ...ψιθυριστά" λοιπόν...
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ
Σάββατο 3 Ιουνίου  2017, 21:00
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
με 0 Σχόλια 523 Views

Αναλυτική παρουσίαση όλων των προγραμμάτων (ταινίες, ημέρες, ώρες κλπ.) στα θερινά σινεμά  της Θεσσαλονίκης. Δείτε τι θα δείτε από Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή