«Ό,τι αγαπώ ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια»

618 Views
«Ό,τι αγαπώ ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια» «Ό,τι αγαπώ ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια»

 «Ό,τι αγαπώ…ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια»

«Ό,τι αγαπώ…ψιθυριστά» θα τραγουδήσει ο Γιώργος Γελαράκης στη «Ζώγια», στην Αλ. Σβώλου 54, το Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 21:00, σε μια βραδιά γεμάτη μουσικές αναζητήσεις. Ένα πρόγραμμα με έμφαση σε εκτελέσεις για πιάνο και επιλογές που ξεκινούν από το σήμερα (Μ.Πασχαλίδης, Ν.Μποφίλιου) και καταλήγουν στο χτες (Μ.Χατζιδάκις, Μ.Λοΐζος, Χ.Αλεξίου κ.ά.)
μ
Στο πιάνο ο Σταύρος Φιλιπποπολίτης.
,
Θεσσαλονίκη 2017...
Η πόλη που αγάπησα είναι στεναχωρημένη...η άδεια της αγκαλιά γεμίζει όλο και περισσότερο από μοναξιά...Κοιτάζεις από τα κάστρα αυτή την υπέροχη μοναχική ομορφιά...
Ανέβαινε εκεί και ο Μηλιώκας παλιότερα και έγραφε "Σκέψη βαριά με πλάκωσε...κι ανέβηκα στα κάστρα, πάνω απ' τη ξελογιάστρα Θεσσαλονίκη"
 
Μελαγχολείς...προσωρινά όμως! Η ενέργεια που υπάρχει εκεί είναι που σε καλεί να κάνεις μια 2η σκέψη...Η πόλη είναι μια αγκαλιά...μια φωλιά που όποιος έχει πάει εκεί δεν θέλει να φύγει με τίποτα...αυτό το "άδεια" είναι που πρέπει να διορθώσουμε.
 
Είμαστε εδώ όλοι μαζί, αλλά ο καθένας μόνος του! Είχα ακούσει το Χατζιδάκι όταν ήμουν μικρός να λέει " Κάθε σπίτι κρύβει λίγη αγάπη στη σιωπή" και δεν το είχα κατανοήσει...ή δεν είχα δώσει σημασία. Νοιώθω πως ήρθε η στιγμή όμως.
 
«Τραγούδια από το χτες και το σήμερα...Που αποδεικνύουν ότι η μοναξιά, η αγάπη, η παιδικότητα, η φυγή είναι λέξεις συνυφασμένες με την ανθρώπινη ύπαρξη σε κάθε εποχή. Τραγούδια που μπορεί να είναι ψιθυριστά, αλλά ο "σιωπηλός" κρότος τους και η δυναμική τους μπορεί να ακουστεί σε όποια γωνιά του κόσμου υπάρχει ελληνισμός...»
 
"Ότι αγαπώ...ψιθυριστά" λοιπόν...
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ
Σάββατο 3 Ιουνίου  2017, 21:00
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
 Οι νέες ταινίες της εβδομάδας και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 09-15/02/2023 (& όλες οι επαναλήψεις)
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 09-15/02/2023 (& όλες οι επαναλήψεις)
με 0 Σχόλια 1863 Views
Ωραιότατη βδομάδα με νέους αδελφούς Νταρντέν, Φρανσουά Οζόν και βέβαια το πολύαναμένομενο «Tar» με την Κέιτ Μπλάνσετ όσο για το μεγάλο κοινό θα βολευτεί με την 3η συνέχεια του «Magic Mike». Αυτές είναι οι νέες ταινίες που θα προβάλλονται στις αίθουσες της Θεσσαλονίκης από Πέμπτη 09 έως Τετάρτη 15/02/2023

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο