Η Πόπη Αστεριάδη «Θα ανάψει τ’ αστέρια» στο ΞΕΦΩΤΟ

156 Views
Η Πόπη Αστεριάδη «Θα ανάψει τ’ αστέρια» στο ΞΕΦΩΤΟ Η Πόπη Αστεριάδη «Θα ανάψει τ’ αστέρια» στο ΞΕΦΩΤΟ

Η Πόπη Αστεριάδη «Θα ανάψει τ’ αστέρια» στο ΞΕΦΩΤΟ

Όταν το 1968 η Πόπη Αστεριάδη ερμήνευε «Απόψε για σένα θ’ ανάψω τ’ αστέρια» είναι βέβαιο πως δε φανταζόταν ότι για πολλά χρόνια ακόμη θα «άναβε τ’ αστέρια» για μας, καθώς το συγκεκριμένο τραγούδι αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε όσο λίγα.
 
Αυτή την Παρασκευή πάντως, 8 Απριλίου, η Πόπη Αστεριάδη θα φωτίσει το δικό μας ουρανό, στη μουσική σκηνή ΞΕΦΩΤΟ, στα Λαδάδικα. Μαζί της, ο Φώτης Θεοδωρίδης.
 
Από το «Νέο Κύμα» στους Soul Destiny
H Πόπη Αστεριάδη ήταν αναμφισβήτητα μαζί με την Καίτη Χωματά, μία από τις πιο γνήσιες εκπροσώπους του «Νέου Κύματος» Η ιδιαίτερης χροιάς φωνή της, η καθαρότητα στο βλέμμα της και το κοντό μαλλί της,  διαμόρφωσαν μία πολύ ξεχωριστή εικόνα η οποία αποτυπώθηκε στη μνήμη μας μέσα από τις ταινίες της Φίνος Φιλμ. Την αγαπήσαμε μέσα από τραγούδια της εποχής όπως τα «Σκληρό  μου αγόρι», «Στου Φιλοπάππου» , «Η μικρή Νανώ», «Μια γιορτή», «Μην αργήσεις», «Η βροχή», «Βαρκαρόλα», «Φραγκόκλησα» κι ερμηνείες της σε τραγούδια του Γιάννη Σπανού, Μίμη Πλέσσα, Νίκου Μαμαγκάκη, Λίνου Κόκκοτο, Μιχάλη Τερζή, Κωνσταντίνου Βήτα, Λ. Παπαδόπουλου, Άκου Δασκαλόπουλου, Δ. Ιατρόπουλου, Δ. Χριστοδούλου κά.
 
Μερικά χρόνια πριν μας ξάφνιασε ευχάριστα τραγουδώντας «Στης σιγής τα χρώματα», συνεργαζόμενη με ένα hip-hop συγκρότημα, τους «Soul destiny». Γι’ αυτή τη συνεργασία η ίδια παραδέχεται «Μακάρι να μου τυχαίνουν τέτοια πράγματα και μακάρι να μπορώ να δουλέψω με νέους»  Όσο για τα δικά της τραγουδιστικά πρότυπα, μεγάλωσε όπως λέει με έναν παππού που έπαιζε κιθάρα κι άκουγε πολύ Θεοδωράκη, Χατζιδάκι… «Τότε ήταν η Βάνου, η Γιοβάννα, η Μούσχουρη… Λαϊκά δεν βάζαν οι δικοί μου καθόλου. Εμένα μ΄αρέσει το λαϊκό τραγούδι πάντως. Ίσως το ‘χω απωθημένο! Θα ‘θελα να πω Ζαμπέτα!
 

Μουσική σκηνή ΞΕΦΩΤΟ, όπως..μπουάτ

Η Πόπη Αστεριάδη, τραγούδησε την εποχή που οι μπουάτ μεσουρανούσαν. «Είναι ξενόφερτο είδος οι μπουάτ, έρχονται από το Παρίσι» θυμάται η ίδια και σημειώνει ότι ξεκίνησαν από το Γιώργο Παπαστεφάνου που είδε το Γιάννη Σπανό στη Γαλλία και μετέφερε την εικόνα.. Σήμερα το είδος αυτό, των μπουάτ, αναβιώνει μέσα από το ΞΕΦΩΤΟ στα Λαδάδικα. Ζεστός χώρος, οικείος, με αμεσότητα στην επαφή, επικοινωνία με τον καλλιτέχνη

Ώρα έναρξης: 22.3Ο Είσοδος 12€ με μπύρα ή κρασί

Κρατήσεις: 6931091534 & 2314015911                    
Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα                                        


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή