3 Βίντεο από τη χθεσινή βραδιά στο Love, Μικρούτσικος, Αντωνοπούλου, Παπαδόπουλος. ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ.

11391 Views
3 Βίντεο από τη χθεσινή βραδιά στο Love, Μικρούτσικος, Αντωνοπούλου, Παπαδόπουλος. ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ. 3 Βίντεο από τη χθεσινή βραδιά στο Love, Μικρούτσικος, Αντωνοπούλου, Παπαδόπουλος. ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ.

 ΜΑ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ...
Βρεθήκαμε στο Love χθες βράδυ Σαββάτου για να απολαύσουμε το «Trio» πρόγραμμα του Θάνου Μικρούτσικου με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Θύμιο Παπαδόπουλο.
.
Το πρόγραμμα χωρισμένο σε 2 ευδιάκριτα μέρη.
.
Στο πρώτο, τραγούδια με εμφανές πολιτικό πρόσημο, τραγούδια όχι μόνο για το θυμικό, αλλά κυρίως για να οξύνουν την κρίση των ανθρώπων. Η τέχνη δεν αλλάζει τον κόσμο. Τον κόσμο τον αλλάζουν οι άνθρωποι. Άνθρωποι όμως με κρίση και συνείδηση. Και η βαρβαρότητα αυτής της εποχής επιβάλλει αυτή την διαδικασία.
.
.
Τραγούδια που γράφτηκαν σε όλες τις δεκαετίες που πέρασαν, αλλά παραμένουν διαχρονικά, όχι όμως μόνο μέσα από τα κείμενα, αλλά κυρίως μέσα από την μουσική φόρμα. Ο Μπρεχτ είναι παρών, ο Αναγνωστάκης είναι παρών, ο Χικμέτ είναι παρών, ο Αλκαίος, ο Ελευθερίου και ο Τριπολίτης είναι παρόντες.
.
Στο δεύτερο μέρος, ακούγονται τραγούδια που ο κόσμος έχει αγαπήσει και αυτή η αγάπη μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Και αυτά βεβαίως είναι τραγούδια συγκυρίας. Πώς αλλιώς να ονομάσεις την «Ρόζα» ή την «Πιρόγα» ή την «Θάλασσα στη σκάλα»; Και βεβαίως Καββαδίας που παροτρύνει τους νέους να κατακτήσουν το αδύνατο, χορεύοντας πάνω στο φτερό του καρχαρία.
 .
Παρακάτω 3 βιντεάκια για να δείτε πόσο καλής ποιοτικής ακρόασης ηταν η βραδιά.
.
.
.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή