Μουσικές προτάσεις ανάλογα με την περίπτωση. Από τον Φώτη Τουμανίδη.

3077 Views
 Μουσικές προτάσεις ανάλογα με την περίπτωση. Από τον Φώτη Τουμανίδη. Μουσικές προτάσεις ανάλογα με την περίπτωση. Από τον Φώτη Τουμανίδη.

Υπάρχουν κι εκείνες οι στιγμές που θες να ακούσεις κάτι αλλά δεν ξέρεις τι. Μπορώ να σας παραθέσω μερικές προτάσεις ανάλογα την περίπτωση.
 
Αν είσαι ας πούμε στο αυτοκίνητο και πηγαίνεις εκδρομούλα εκτός πόλης, χρειάζεσαι κάποια κομμάτια ταξιδιάρικα. Οι “Σιντερέλα” για παράδειγμα έχουν ένα κομμάτι για όταν πηγαίνεις, το “Τζίπσυ ρόαντ”, ενώ για όταν επιστρέφεις έχουν το “Κάμινγκ χόουμ”. Γενικά όμως υπάρχουν πολλά μεσαίας ταχύτητας κομμάτια, που είναι κατάλληλα για να βιώσεις καλύτερα το ταξιδάκι σου. Κομμάτια όπως το “Ράνινγκ ντάουν ε ντρημ” του Τομ Πέττυ, η “Υστερία” των Ντεφ Λέππαρντ, ή και το “Ρέηνταρ λαβ” (εγώ προτιμώ τη διασκευή των Γουάιτ Λάιον). Βέβαια παίζει ρόλο και η ταχύτητα με την οποία οδηγάς. Αν πηγαίνεις σαν εμένα χαλαρά, μπορείς να βάλεις το “Ράηντ ον” των Εη Σι Ντι Σι, ενώ αν πηγαίνεις με 200 προτίμησε το “Φρηγουηλ μπέρνινγκ” των Τζούντας Πρηστ.
 .
.
Εξαίρεση αποτελεί η οδήγηση μέσα στην πόλη. Εδώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσεις τη συγκέντρωση σου στον δρόμο γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίσεις περίπου έξι βλαμμένους – νευρικούς οδηγούς ανά χιλιόμετρο συν 3-4 πεζούς που θα πεταχτούν χωρίς να κοιτάξουν. Καλύτερα το ηχοσύστημα να παίζει τραγούδια που ξέρετε όλους τους στίχους, γιατί το τραγούδι βοηθάει στα νεύρα. Αντί λοιπόν να ανοίξεις το παράθυρο και να αρχίσεις να βρίζεις κάθε 2,5 λεπτά, τραγούδα το κομμάτι που ακούς και όλα καλά.
 
Τώρα, αν ας πούμε πας στο γυμναστήριο και έχεις να σηκώσεις 150 κιλά στη μπάρα, δεν γίνεται να ακούς Αντέλ. Που να βρεις τη δύναμη αν την ακούς να κλαψουρίζει σαν να την αδίκησε η κοινωνία; Ή αν ας πούμε ακούς κάναν ράπερ να μιλάει ακατάπαυστα, νομίζοντας ότι τραγουδάει; Κατέβασε στο κινητό σου 2-3 δίσκους Μάνογουορ, βάλε τα ακουστικά και θα δεις τη διαφορά. Τίποτα δεν σε βοηθάει περισσότερο να σηκώσεις τη μπάρα από ένα “Φάητινγκ δε γουόρλντ”.
 .
.
Στις φάσεις που το άγχος σε έχει μπλοκάρει και δεν μπορείς να ηρεμήσεις και να λειτουργήσεις, χρειάζεσαι άλλα είδη μουσικής. Έχω να σας προτείνω μερικά κομμάτια που βοηθάνε εμένα, όπως το “Καραμπήαν μπλου” της Ένυα, το “Σέηλινγκ” του Κρίστοφερ Κρος και τη μουσική από την ταινία “Μπέτυ μπλου”. Αν χρειαστείς και μια δόση αισιοδοξίας μετά, δοκίμασε ένα σινγκλάκι των Μέηντεν που τραγουδούσε ο Άντριαν Σμιθ, το “Ρητς άουτ”.
 
Είναι Σάββατο βράδυ και ετοιμάζεσαι να βγεις για να διασκεδάσεις. Τι ακούς όσο ψάχνεις τι θα φορέσεις, για να μπεις σε διάθεση εξόδου; Ακούς Γκλαμ μέταλ, ποζεριές δηλαδή. Βάλε ένα “Τσέρυ πάϊ” από Γουόραντ, κάτι από το “Τρας” του Άλις Κούπερ, μια Λίτα Φορντ να τραγουδάει ”Κις μη ντέτλυ” και λίγο πριν περάσεις την πόρτα, κάνε φινάλε προγράμματος με “Ροκ εν ρολλ ωλ νάητ” από Κιςς. Αν και οι Στηλ Πάνθερ έχουν μια πολύ καλή πρόταση για όλο το Σαββατοκύριακο, “Φ*κ ωλ νάητ εντ πάρτυ ωλ ντέη”, αλλά είναι μόνο για ενήλικους.
 .
.
Το μουσικό χαλί σε κάθε περίπτωση μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις πιο έντονα την κάθε στιγμή, όπως βοηθάει έναν σκηνοθέτη να κάνει καλύτερες τις σκηνές του. Βρες τα κομμάτια που αρέσουν σε εσένα και γίνε και πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της ζωής σου.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Βόλτες στις γειτονιές της Άνω Πόλης | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
Βόλτες στις γειτονιές της Άνω Πόλης | Ελένη Γιαννακίδου| Το ταξιδιωτικό μου χνάρι.
με 0 Σχόλια 1676 Views
...όταν λέμε Άνω Πόλη εννοούμε την περιοχή από Ολυμπιάδος και προς τα πάνω… Να ξεκινάμε δηλαδή λίγο πιο κάτω απ το Τσινάρι ή στην άλλη πλευρά απ’ το σπίτι του Πασά και ν αρχίσουμε  ν ανεβαίνουμε… Γράφει η Ελένη Γιαννακίδου για την Κουλτουρόσουπα
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο