Εμπειρίες από την περιοδεία. Γράφει ο μουσικός Φώτης Τουμανίδης

1493 Views
Εμπειρίες από την περιοδεία. Γράφει ο μουσικός Φώτης Τουμανίδης Εμπειρίες από την περιοδεία. Γράφει ο μουσικός Φώτης Τουμανίδης

 

Οταν είσαι στο δρόμο, σε περιοδεία με την μπάντα σου, υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπίσεις την όλη εμπειρία.
 
Βρίσκεσαι σε ένα λεωφορείο με άλλα δεκαπέντε  - είκοσι άτομα, με τα οποία θα πρέπει να συμβιώσεις για τις επόμενες δέκα -είκοσι μέρες. Αν ένας από αυτούς είναι δύστροπος ή απλά του αρέσει να δημιουργεί προβλήματα, είναι αρκετό για να έχεις μια δύσκολη καθημερινότητα. Δεν έχεις ιδέα πότε θα φας, δεν έχεις λόγο στο τι θα φας, δεν ξέρεις που θα κάνεις ένα ντους.
 
Το πρόγραμμα της ημέρας συνέχεια αλλάζει και θα πρέπει να συνεννοείσαι κάθε τόσο. Το να κοιμηθείς σε ένα τέτοιο λεωφορείο επίσης δεν είναι εύκολο πράγμα. 
Το κρεβάτι σου είναι ένας πολύ μικρός χώρος και γύρω σου υπάρχουν αρκετά ακόμα «κρεβάτια» με άτομα που ροχαλίζουν ή κάνουν γενικά θόρυβο.
 
Παίζεις κάθε βράδυ σε άλλη πόλη, σε διαφορετικό χώρο. Έχεις να κουβαλήσεις πάρα πολλά μηχανήματα, να τα στήσεις και να φτιάξεις ήχο για το live. Αν έχεις μαζί σου ηχολήπτη, θα κάνει ό, τι μπορεί για να ακούγεσαι καλά. Αν δεν έχεις ηχολήπτη, ελπίζεις ότι αυτός που θα είναι εκεί θα είναι σε καλή μέρα, δεν θα έχει μαλώσει με τη γυναίκα του και φυσικά θα μπορεί να το κάνει. Θα πρέπει σίγουρα να αντιμετωπίσεις αρκετά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης, γιατί αλλιώς μπορεί να μη γίνει το live. 
 
Μπορείς όμως να το δεις διαφορετικά το όλο σκηνικό. 
Βρίσκεσαι σε ένα λεωφορείο με άλλους είκοσι και με κάποιους από αυτούς θα γίνεις φίλος και κάποιοι θα είναι υπεύθυνοι για τις ιστορίες που θα αφηγείσαι για αρκετά χρόνια. Δεν έχεις ιδέα πότε και τι θα φας. Εντάξει, βγαίνεις λίγο από την καθημερινότητα και την ρουτίνα, δεν θα πεθάνεις κι απο την πείνα. Αναπτύσσεις την κοινωνικότητα σου και τις επικοινωνιακές σου ικανότητες γιατί το πρόγραμμα συνέχεια αλλάζει και πρέπει να το ακολουθείς. Το κρεβάτι σου είναι μικρό και ακούς ένα σωρό κόσμο τριγύρω σου, αλλά αν σου αρέσει το κάμπινγκ τότε είσαι διακοπές. Είσαι κάθε μέρα σε άλλη πόλη, οπότε κάνεις και ταξιδάκι. Το να παίζεις κάθε μέρα σε άλλο μαγαζί σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα αλλά το να παίζεις κάθε βράδυ στο ίδιο είναι αρκετά βαρετό και κουραστικό. Το να κουβαλάς μηχανήματα και σάκους φυσικά, δεν μπορώ να το κάνω να φανεί ωραίο ό, τι και να γράψω…
 
Όπως και να έχει, όλα αυτά τα κάνεις για να παίξεις τη μουσική σου σε πολλούς μουσικόφιλους και να βλέπεις κάθε βράδυ διαφορετικά πρόσωπα να τραγουδάνε τα τραγούδια σου. Αυτή είναι η πραγματική μας πληρωμή.
 
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Φώτης Τουμανίδης
Φώτης Τουμανίδης
Η μουσική ήταν πάντα ο καλύτερός μου φίλος. Ήταν δίπλα μου και με βοηθούσε να ξεπεράσω τις δύσκολες στιγμές. Αλλά ήταν εκεί και στις όμορφες στιγμές, μεγεθύνοντας τα συναισθήματά μου. Υπάρχουν τραγούδια που είναι άμεσα συνδεδεμένα με κάποιες περιόδους της ζωής μου, και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημιουργούς αυτών των κομματιών. Κάπως έτσι άρχισα να γράφω κι εγώ μουσική για να συνεισφέρω κάτι στην κοινωνία των φίλων της μουσικής. Παίζω μπάσο εδώ και τρεις δεκαετίες. Έχω παίξει σε πολλές rock και metal μπάντες της πόλης, αλλά έχω παίξει επίσης, λαϊκά και παραδοσιακά, ελληνόφωνη ροκ, έντεχνα και πολλά άλλα… Είμαι ο Φώτης Τουμανίδης, μπασίστας των Emerald Sun και των Sunday Hats, και αυτή η στήλη έχει Rock και Metal ιστορίες της πόλης μας, γιατί χωρίς rock ‘n’ roll η σούπα δεν νοστιμεύει. «Κυλιόμενοι λίθοι»: κάθε 7, 17 και 27 του μηνός στις σελίδες του Kulturosupa.gr.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή