In Tempo με τους Soul Destiny: «ό,τι πιο όμορφο ο συνδυασμός ούτι και λύρα, με ένα beat»

2663 Views
In Tempo με τους Soul Destiny: «ό,τι πιο όμορφο ο συνδυασμός ούτι και λύρα, με ένα beat»  In Tempo με τους Soul Destiny: «ό,τι πιο όμορφο ο συνδυασμός ούτι και λύρα, με ένα beat»

 

Συνέντευξη στην Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.
 
Στο ξεκίνημα του In Tempo για αυτή τη σεζόν (5η χρονιά) ένα μουσικό σχήμα που έχει καταφέρει να παντρέψει με μεγάλη επιτυχία τη χιπ χοπ μουσική με την ποίηση και τα παραδοσιακά όργανα. Ο Παναγιώτης και ο Ιωσήφ, μέσω αυτής της συνέντευξης, μιλούν για την κυκλοφορία του νέου τους πρότζεκτ «Νουμπέτι» και μοιράζονται μαζί μας τους προβληματισμούς τους αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια.
.
Υποδεχόμαστε τον Παναγιώτη Πούλιο και τον Ιωσήφ Λιάκο ή αλλιώς τους Soul Destiny
 
-Πεiτε μου λίγα λόγια για εσάς. Πώς και γιατί αποφασίσατε να δημιουργήσετε την μπάντα σας;
Καταρχάς να σε ευχαριστήσουμε Βένια για το κάλεσμα. Είναι μεγάλη μας τιμή. Η μπάντα δημιουργήθηκε αρχές του 2000 με μέλη από άλλα γκρούπ. Από το 2014 το σχήμα αποτελείται από 2 μέλη, τον Παναγιώτη Πούλιο και τον Ιωσήφ Λιάκο. Ιδιαιτερότητα μας είναι να χρησιμοποιούμε την μελοδραματική ποίηση μαζί με παραδοσιακά όργανα και την συνοδεία του ρυθμού της hiphop μουσικής. Αποφασίσαμε τότε, ότι η ανάγκη για δημιουργία και η αγάπη για το καλό ελληνικό hiphop, χρειάζοταν το δικό μας όνειρο, να πάρει σάρκα και οστά.
 
-Το όνομα Soul Destiny πώς προέκυψε;
Το όνομα το χρωστάμε στον Θάνο Ανεστόπουλο από τα Διάφανα Κρίνα και τον Δήμητρη Καντάρη πρώην ΝΕΒΜΑ νυν ΩΣ ΑΙΔΩ.Αυτοί ήταν ουσιαστικά οι Νονοί μας.
 


-Ήταν δύσκολο να παντρέψετε τα παραδοσιακά όργανα με τη χιπ χοπ;
Οχί, δεν ήταν δύσκολο να εντάξουμε τα παραδοσιακά όργανα με τον ρυθμό της Hiphop,αφου και τα ακούσματα μας έχουν ως βάση αυτόν τον μαγικό κόσμο της ελληνικής μουσικής. Δεν υπάρχει πιο όμορφο ηχητικό αποτέλεσμα από το να ακούς το ούτι η την λύρα, να συνδυάζεται με ένα beat.
 
-Γιατί αποφασίσατε να εντάξετε την ποίηση στα τραγούδια σας;
Οι καταβολές μας και οι ανθρώποι που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην ζωή μας, ήταν από τον Γιάννη Πουλόπουλο ως τον Θάνο Ανεστόπουλο και από εκεί ως τους Razastarr και FFC. Ευκολό να αντιληφθεί κανείς ότι αυτά τα πρόσωπα έχουν ανάψει την φλόγα μέσα μας και εμείς έχουμε ορκιστεί να την διατηρήσουμε. Ένα παιδί 16 ετών είχε έρθει και μας είπε μετά από συναυλία, σας ευχαριστώ που έμαθα ποιος είναι ο ΣΕΦΕΡΗΣ. Μέτα από αυτή την φράση τι άλλο να πούμε εμείς;
 -Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα ποιήματα τα οποία θα μελοποιήσετε;
Έχουμε μελοποιήσει μόνο από την VENISMAK, όλα τα άλλα είναι δικά μας δημιουργήματα.Τα κριτήρια είναι ο στίχος που δημιουργεί εικόνες και έχει μέσα την ίδια την ζωή.Το πιο σημαντικό: σεβασμός στον ακροατή.
 
-Γνωρίζουμε ότι ασχολείστε και με το ραδιόφωνο ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Ποια θα λέγατε ότι είναι τα πλεονεκτήματα του ραδιοφώνου σε σχέση με την τηλεόραση;
Με τον Συνεργάτη και φίλο τον SFS (Ιωσήφ Λιάκο) να συνεχίζει το ραδιόφωνο εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από την εκπομπή ΄΄Ρυθμοί Του Δρόμου¨ 'είναι η δυνατότητα έκφρασης που δίνεται σε νέα παιδιά. Η ελευθερία λόγου είναι ίσως το πλεονέκτημα του ραδιοφώνου. Κάτι που δε βλέπεις στην τηλεόραση.
 
-Εκτιμάτε όλους σας τους συνεργάτες και τονίζετε τη συνεισφορά τους με κάθε ευκαιρία. Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται για να πετύχει μια μουσική συνεργασία; 
Η επικοινωνία που έχουμε με τους συνεργάτες μας είναι σχέση ζωής. Γι’ αυτό κρατάμε 21 χρόνια τώρα μαζί. Ο σεβασμός και η δυνατότητα να ακούς τον άλλον είναι το κλειδί για όλα.
 


-Πώς αντιμετωπίσατε τους περιορισμούς από τον κορονοϊό; Ήταν μια παραγωγική περίοδος για εσάς;
Εμείς είμαστε από τους τυχερούς που έχουμε τις δουλειές μας. Δυστυχώς για τους ανθρώπους που ζούνε από τον πολιτισμό είναι μια τραγωδία. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους με κάθε μορφή στήριξης. Ναι, ήταν μια περίοδος που μπορούμε να πούμε ότι ήταν παραγωγική. Ευχή μας να μην υπάρξει όμως άλλη τέτοια κατάσταση.
 
-Έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν με Υπόγεια Ρεύματα, Ενδελέχεια, Πλιάτσικα, Στόκα, Θάνο Ανεστόπουλο, Κωστή Μαραβέγια και πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που δεν έχετε συνεργαστεί ακόμα και θα θέλατε να βρεθείτε μαζί του στη σκηνή;
Θα θέλαμε να βρέθουμε με τον Γιάννη Αγγελάκα, τους Στέρεο Νόβα ίσως..
 


-Ποια θα είναι τα επόμενα μουσικά σας βήματα; Πού στοχεύετε;
Εδώ και 5 χρόνια ετοιμάζουμε ένα πρότζεκτ με τίτλο «Νουμπέτι».Σημαίνει μοιρολόι.Οι συμμετοχές είναι αρκετές από τον Παναγιώτη Λάλεζα ως τον Παντελή Θεοχαρίδη, από την Ορχήστρα Σμύρνα ως την Adra Kadeia,από τον Γιάννη Λεκόπουλο ως τον Dj Ponte,Από τη Λυράρισσα Καλλιόπη Βασιλείου ως την Αρετή Κοκκίνου. Φυσικά Παραγωγή Meshaya και τα παιδιά της Universe. Γράφουμε δύο βιβλία, αρθρογραφούμε σε εφημερίδες και site, ραδιοφωνικές εκπομπές. Μια συνέχεια δηλαδή...
 
-Κι ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας;
Να παραμείνουμε άνθρωποι σκεπτόμενοι και να βοηθάμε χωρίς να ζητάμε αντάλλαγμα. Μόνο έτσι η ζωή θα παραμείνει όμορφη, όπως ένα γέλιο ενός μικρού παιδιού..
 
Ευχαριστούμε!


Soul Destiny sosial medialYouTube Facebook 


ΑΔΑΜΑΚΟΥ ΒΕΝΙΑ: 3 στήλες.
(7η χρονιά παρουσίας στην «Κ»):
 

 
-Τίτλος: «Μουσικές προτάσεις εξόδου - Εκεί που τρέχουν οι Θεσσαλονικείς» (5η σεζόν).
Είδος: Μουσική ατζέντα εξόδου.
Κατηγορία: Μουσικομανία
Συχνότητα: Κάθε δεύτερη Δευτέρα.
 
-Τίτλος: «In Tempo» (5η σεζόν)
Είδος: Συνενευξιακή στήλη νέων κυρίως μουσικών προσώπων.
Κατηγορία: Μουσικομανία
Συχνότητα: Κάθε 10 του μηνός.
 
ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ
-Τίτλος: «In TempoThess»
Είδος: Συνενευξιακή στήλη καλλιτεχνών αποκλειστικά από τη Θεσσαλονίκη.
Κατηγορία: Μουσικομανία
Συχνότητα: Κάθε 20 του μηνός.
 
.

Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media

 ..
      

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: In TempoΒένια ΑδαμάκουSoul Destiny

Αρθρογραφος

Β. Αδαμάκου
Β. Αδαμάκου
Φιλόλογος που δεν καταλαβαίνει όσους αδυνατούν να διαβάσουν με συνοδεία μουσικής! Μαζί στην κατηγορία «Μουσικομανία» θα ανακαλύπτουμε τις καλύτερες μουσικές εκδηλώσεις και θα γνωρίζουμε νέους καλλιτέχνες της πόλης.Θα με βρίσκεις κάθε Δευτέρα στη στήλη «Εκεί που τρέχουν οι Θεσσαλονικείς – Μουσικές προτάσεις εξόδου»και κάθε 20 του μήνα στη συνεντευξιακή στήλη «In Tempo».Θα χαρώ να επικοινωνήσω μαζί σου στο μέιλ veniaadamakou@outlook.com.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» στο θέατρο Αριστοτέλειον. Η επιτυχία συνεχίζεται και τον Δεκέμβριο.
«Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» στο θέατρο Αριστοτέλειον. Η επιτυχία συνεχίζεται και τον Δεκέμβριο.
με 0 Σχόλια 1036 Views

 Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις και τον μήνα Δεκέμβριο το  «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι»  με τον ακαταμάχητο Γρηγόρη Βαλτινό σε ένα ρόλο ζωής.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή