Δήμος Παύλου Μελά: Συναυλία - Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με ελεύθερη είσοδο

939 Views
Δήμος Παύλου Μελά: Συναυλία - Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με ελεύθερη είσοδο Δήμος Παύλου Μελά: Συναυλία - Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με ελεύθερη είσοδο


Παρασκευή 9.9, ώρα 20.30

 
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος χωρίς τον παγκόσμιο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021 και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά διοργανώνει συναυλία – αφιέρωμα στον κορυφαίο δημιουργό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός 2022».
 
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Παντελής Νιγδέλης καλούν το κοινό την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 20.30, στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης “Τάσος Πεζιρκιανίδης”, σε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη, με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη, την Εύη Κουτσαυτάκη και πενταμελής λαϊκή ορχήστρα που θα μας ταξιδέψουν στη μουσική του δικού μας Μίκη Θεοδωράκη και στο έργο των σπουδαίων ποιητών μας.
 
‘’Εκείνα που είχα να σου πω’’ είναι ο τίτλος του αφιερώματος στον Μίκη των Ελλήνων, της Δημοκρατίας και της Αντίστασης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με τα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη. Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη είναι άρρηκτα δεμένος με την ποίηση και όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, έργα μεγάλων ποιητών είναι συνδεδεμένα με την μουσική του, που πλέον είναι αδύνατον να τα διαβάσεις και να μην αναδυθεί η μελωδία του Μίκη Θεοδωράκη! Ο Μίκης μετέφερε την ποίηση και τον ποιοτικό λόγο στο τραγούδι και στο στόμα του απλού λαού.
 
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παναγιώτης Καραδημήτρης, Εύη Κουτσαυτάκη, Τραγούδι
Στάθης Σαββίδης, μπουζούκι
Σάκης Κοντονικόλας, πιάνο
Κώστας Φωστηρόπουλος, ακορντεόν
Γιάννης Κύρμος, μπάσο
Αλέξανδρος Μάκρης, κιθάρα
 
Συμμετέχει η χορωδία «Δυτική Συμφωνία» του Εκπολιτιστικού Ομίλου Σταυρούπολης (ΕΟΣ) υπό τη διεύθυνση και τη διδασκαλία του μαέστρου Κώστα Φωστηρόπουλου.
 
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στάθης Σαββίδης      

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Δήμος Παύλου Μελά

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο