ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ και ΣΟΛΙΣΤ του ΩΔΕΙΟΥ ΆΝΩ ΠΟΛΗΣ στη Ρωμαϊκή Αγορά

321 Views
 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ και ΣΟΛΙΣΤ του ΩΔΕΙΟΥ ΆΝΩ ΠΟΛΗΣ στη Ρωμαϊκή Αγορά ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ και ΣΟΛΙΣΤ του ΩΔΕΙΟΥ ΆΝΩ ΠΟΛΗΣ στη Ρωμαϊκή Αγορά

 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ και ΣΟΛΙΣΤ του ΩΔΕΙΟΥ ΆΝΩ ΠΟΛΗΣ στη Ρωμαϊκή Αγορά

Μουσικές από τον ελληνικό κινηματογράφο, τα λαϊκά μας και παραδοσιακά ακούσματα, αλλά και την τζαζ και την κλασσική μουσική θα παρουσιάσει το Ωδείο Άνω Πόλης στη Ρωμαϊκή Αγορά, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.
Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 με ώρα έναρξης 19.30, στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς , σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-Αφιέρωμα στον παλαιό ελληνικό κινηματογράφο. Μελωδίες και τραγούδια από παλιές αγαπημένες ελληνικές ταινίες. Με την ορχήστρα ποικίλης μουσικής και τη μικτή και παιδική Χορωδία του Ωδείου Άνω Πόλης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Π. Διαμαντή

- Ορχήστρα νέων του Ωδείου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Π. Διαμαντή σε ξένο και ελληνικό μοντέρνο ρεπερτόριο.

- Σύνολα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και σαντουριού της τάξης της κας Σοφίας Ηλιάδου.

-Μικτή χορωδία του Ωδείου υπό τη διεύθυνση του Θάνου Μαρκατόπουλου. Νεανικά και Παιδικά Φωνητικά σύνολα και σπουδαστές μονωδίας της τάξης τραγουδιού της κας Λύκα Μιρέλλας.

- Ανθολογία γνωστών λαϊκών τραγουδιών με το Σύνολο Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής του κ. Γεώργιου Γεωργόπουλου.

- Μουσικές του κλασσικού ρεπερτορίου από σπουδαστές των ανώτερων τάξεων φλάουτου του κ. Ν. Κακαϊδή, όμποε του κ. Γ. Ραζάκοβ , τζαζ μουσικής του κ. Ε. Βαλατσού και κιθάρας του κ. Μίλτου Χατζηκάλφα.
.
Η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, που για τρεις περίπου αιώνες αποτέλεσε κύριο σημείο αναφοράς της πόλης, αναγέρθηκε τον 2ο αι. και σύμφωνα με τα τμήματα που έχουν αποκαλυφθεί, αποτελούνταν από μία μεγάλη ορθογώνια πλατεία με ίχνη μαρμάρινων πλακοστρώσεων, ένα Ωδείο-βουλευτήριο με διαμορφωμένες κτιστές κερκίδες και σκηνή, πολυώροφη στοά (cryptoporticus-Κρυπτή Στοά) , ενω έχει αποκαλυφθεί ένα τμήμα λουτρικού συγκροτήματος (βαλανείο) που περιλαμβάνει κυκλική αίθουσα εφίδρωσης με εικοσιπέντε λουτήρες. Στα ευρήματα περιλαμβάνονται ψηφιδωτά δάπεδα, τμήμα λιθόστρωτου δρόμου, αγωγοί και οχετοί αποχέτευσης, καθώς και αργυρά νομίσματα και λίθινα και μαρμάρινα γλυπτά.
Στις φωτογραφίες, ο αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαικης Αγοράς, ο μαέστρος Παναγιώτης Διαμαντής και τα μουσικά σύνολα του Ωδείου Άνω Πόλης.
Τηλ. επικοινωνίας: 2310 263703.
 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Ρωμαϊκή Αγοράσυναυλίες

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή