Πήγαμε στην πρεμιέρα του Μίλτου Πασχαλίδη στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα και σχολιάζουμε…ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ (ΘΑ) ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΑΚΟΜΑ(;)

237 Views
Πήγαμε στην πρεμιέρα του Μίλτου Πασχαλίδη στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα και σχολιάζουμε…ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ (ΘΑ) ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΑΚΟΜΑ(;) Πήγαμε στην πρεμιέρα του Μίλτου Πασχαλίδη στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα και σχολιάζουμε…ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ (ΘΑ) ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΑΚΟΜΑ(;)

Πήγαμε στην πρεμιέρα του Μίλτου Πασχαλίδη στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα και σχολιάζουμε…

ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ (ΘΑ) ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΑΚΟΜΑ(;)»[Μπέρτολτ Μπρεχτ].

[αποστολή "Κ" ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ]

  Ο Μίλτος Πασχαλίδης μαζί με τη Μιρέλα Πάχου βρέθηκαν στη μουσική σκηνή “Μαύρη τρύπα” στην πρώτη από τις 3 εμφανίσεις τους δίνοντας ραντεβού με το κοινό της Θεσσαλονίκης για ένα μουσικό ταξίδι. Παρούσα στη συνάντηση αυτή ήταν ασφαλώς και η Kulturosupa, αρωγός σε κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα.
   Ως καταξιωμένος τραγουδοποιός που μετρά πλέον 20 χρόνια στη μουσική επιτυγχάνει να κινείται σε “έντεχνα”, ροκ αλλά και λαϊκά μονοπάτια ενέχοντας πάντα στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής από τη θητεία του στους Χαΐνηδες. Δίπλα στον Μίλτο η εξαίρετη μουσικός (ακορντεόν, πιάνο) αλλά και τραγουδίστρια Μιρέλα Πάχου.
  Εύλογα γεννάται το ερώτημα στον κόσμο, κατά πόσο δύνανται 2 καλλιτέχνες να κερδίσουν το ακροατήριο αποφεύγοντας ένα μονότονο και νωθρό πρόγραμμα, μιας και το ευρύ κοινό είναι συνηθισμένο σε μεγαλύτερα (ορχηστρικά) σχήματα. Αυτή ακριβώς είναι και η πρόκληση που δεν διστάζουν να αντιμετωπίσουν οι δύο καλλιτέχνες, καθώς όπως έχει ήδη αποδειχθεί η παράσταση αντέχει κοντά στα δύο χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πασχαλίδης παρουσιάζει κάτι τέτοιο γι’αυτό άλλωστε από νωρίς ο κόσμος υποψιασμένος για το “τι μέλλει γενέσθαι” άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το μαγαζί, κυρίως νεαρής ηλικίας, αναμένοντας την είσοδο και την έναρξή του.
  Λίγο μετά τις 22.30 και αφού μας “έστησαν” για περίπου μία ώρα, Μίλτος και Μιρέλα εμφανίστηκαν επί σκηνής, εν μέσω αποθέωσης, ερμηνεύοντας το “σαράκι του Ρεμπώ” και το “Ηράκλειο Καλαμάτα” με τον Πασχαλίδη να μας καλωσορίζει στο χώρο.
   Τι να πρωτοπείς για όσα ακολούθησαν; Ένα πλούσιο 3ωρο πρόγραμμα με γνωστά τραγούδια αλλά και άγνωστα, τόσο του ίδιου όσο και άλλων δημιουργών, άλλα ερωτικά και άλλα πιο «κοινωνικά», μ’έναν κόσμο ως άμεσο συμμέτοχο να τραγουδά, με χιούμορ αλλά και guest εμφανίσεις! Από τις πρώτες κι όλας στιγμές αντιλαμβάνεσαι τη μουσική χημεία τους… Ένας Μίλτος γεμάτος πάθος στις ερμηνείες του, δίνοντας νόημα στην κάθε λέξη και ψυχή “τραβώντας” τις καταλήξεις των στίχων με ένα βιωματικό θα λέγαμε τρόπο, σαν να έχουν γραφτεί για δικές του στιγμές όλα τα τραγούδια και σε αυτό ακριβώς το σημείο φαινόταν περίτρανα η μεταξύ τους χημεία καθώς η Μ.Πάχου αποδεικνύοντας τη μουσική της κατάρτιση συνέπραττε αρμονικά. Άλλοτε χειμαρρώδης και εκρηκτικός (πηνελόπη, αγύριστο κεφάλι) κι άλλοτε σε πιο ήπιους τόνους κλείνοντας τα μάτια, πέτυχε να μαγνητίσει τον κόσμο χωρίς να λείψουν όμως και οι στιγμές που οι ψίθυροι από το ακροατήριο καταντούσαν ενοχλητικοί.
  Από τα πιο θετικά[+] στοιχεία του προγράμματος είναι και οι πειραματισμοί στον τρόπο παιξίματος των τραγουδιών καθώς είδαμε επιτυχημένες αλλαγές σε ορισμένα από αυτά. Για τη Μιρέλα Πάχου πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά μιας και πέρα από σύμπραξη της σε ακορντεόν και πιάνο ερμήνευσε με το δικό της μοναδικό τρόπο λιγότερο και περισσότερο γνωστά τραγούδια, χρωματίζοντας τη βραδιά μας με την παρουσία της! Η στιγμή άλλωστε που ερμηνεύει το “Αερικό” του Θανάση Παπακωνσταντίνου τείνει να γίνει λατρεία. Είναι χαρακτηριστική η προσοχή και η αποθέωση προς το πρόσωπό της και όπως μας πληροφόρησε ο Πασχαλίδης, περήφανος για εκείνη, η καλλιτέχνης ηχογραφεί αυτόν τον καιρό τον πρώτο της δίσκο με τραγούδια πολλών δημιουργών.
   Επίσημα το πρόγραμμα διήρκησε 2.30 ώρες, μα σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο κόσμος που με τις παροτρύνσεις του και μάλιστα για δύο φορές, τους “ανάγκασε” να επιστρέψουν στη σκηνή, πρώτα οι δυο τους και στη συνέχεια με την συγκλονιστική Φρόσω Στυλιανού, που συμμετείχε εκτάκτως, κλείνοντας το πρόγραμμα με τα “μεταξωτά” του Μάλαμα.
Αν θέλαμε να πούμε λοιπόν συνολικά κάποια πράγματα για ολόκληρη τη βραδιά, ασφαλώς θα ήταν φτωχά μπροστά σε όσα ζήσαμε την Κυριακή το βράδυ. Πέτυχαν την πρόκληση, «γυμνοί», χωρίς να χρειάζονται πολλά μουσικά όργανα και συνεπήραν το κοινό.
   Τον καιρό της φρίκης λοιπόν τραγουδάμε και οφείλουμε να τραγουδάμε όταν υπάρχουν καλλιτεχνες που μπορούν να μας δώσουν τη δυνατότητα, προβληματιζόμενοι και αντλώντας αισιοδοξία από τη μουσική τους. Κι αν όλα αυτά φαντάζουν ουτοπικά ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Μιρέλα Πάχου θα βρίσκονται στη Μαύρη τρύπα για τουλάχιστον 2 Κυριακές ακόμη για να μας το επιβεβαιώσουν. *Στο πρόγραμμα συμμετείχε εκτάκτως και ο δεξιοτέχνης στο πιάνο Μάξιμος Δράκος

   Η Ζωντανή Μαύρη Τρύπα είναι βέβαια γνωστή, μικρός χώρος που πολλές φορές καταλήγει ασφυκτικός λόγω του κακού συστήματος εξαερισμού, με το πάλκο σε απόσταση αναπνοής από το κοινό. Συνέπεια όλων αυτών ήταν ασφαλώς να γεμίσει από τα τραπέζια μέχρι και τις σκάλες σε σημείο που ήταν αδύνατο να κάνεις βήμα.

Όλες οι Κυριακές του Μάρτη με ΜΙΛΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ στη Μαύρη Τρύπα.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει για 3 Κυριακές του Μάρτη (9, 23, 30) στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα Συνοδοιπόρος σ αυτή την βραδιά, η Μιρέλα Πάχου. Πλησιάζοντας επικίνδυνα τα 20 χρόνια στη δισκογραφία, ο Μίλτος Πασχαλίδης βρίσκει αφορμές για απολογισμούς και θυμάται τραγούδια «αδικημένα» από τις ζωντανές εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια. 
Μαζί του σ αυτό το παιγνίδι της μνήμης συμπράττει η Μιρέλα Πάχου, με το πιάνο, το ακορντεόν και τη φωνή της.
INFO
Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Ώρα έναρξης: 22:00
Τηλ κρατήσεων: 2310510081
Εισιτήριο θεάματος: 10€, Φοιτητικό: 8€


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
με 0 Σχόλια 534 Views

Η στήλη αυτή θα προσπαθήσει να δείξει πτυχές θεατρικών κειμένων και θεατρικών τεχνικών που συνδέονται με τον άνθρωπο και την κοινωνία στην οποία ζει, βασανίζεται, αλλά συνεχίζει με τόλμη να αγαπά.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή