Ναυσικά Γκράτζιου στην «Κ»: «Ραδιοφωνικά χαμόγελα, το εννοώ και το μεταδίδω, θα περάσει κι αυτό»

3269 Views
Ναυσικά Γκράτζιου στην «Κ»: «Ραδιοφωνικά χαμόγελα, το εννοώ και το μεταδίδω, θα περάσει κι αυτό» Ναυσικά Γκράτζιου στην «Κ»: «Ραδιοφωνικά χαμόγελα, το εννοώ και το μεταδίδω, θα περάσει κι αυτό»

   

Καραντίνα #season 2 (?)
.
.
Μετράμε δυο εβδομάδες (και κάτι μέρες) όταν από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της τέθηκαν σε αυστηρούς περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας έπειτα από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.
 
Από εκείνη τη μαύρη μέρα σε πανελλαδικό επίπεδο μετράμε δεκάδες νεκρούς καθημερινά, ενώ τα κρούσματα όλο και πολλαπλασιάζονται. Πλέον δεν ισχύει το «δεν ξέρω κανέναν δικό μου να νοσεί», γιατί οι περισσότεροι έχουν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο που έχει κολλήσει τον ιό.
 

 
Παράλληλα ένα άλλο δράμα «παίζεται» για άλλη μια φορά στον χώρο του πολιτισμού καθώς έχει παύσει κάθε είδους πολιτιστική δραστηριότητα μετρώντας και εκεί άλλου είδους θύματα. Τα θέατρα ίσα που ξεκίνησαν, έκλεισαν, τινάζοντας στον αέρα τον όποιο –επιφυλακτικό- προγραμματισμό είχαν προγραμματίσει. Ακόμη χειρότερα για τους κινηματογράφους. Τη μέρα που είχαν έναρξη χειμερινής σεζόν, έπαυσαν, αφήστε που καμιά σημαντική ταινία δεν διακινδύνευε να κάνει πρεμιέρα σε χώρους που θύμιζαν φαντάσματα. Στον κυκεώνα της πανδημίας δεν θα έλειπαν οι μουσικές σκηνές, το Βιβλίο ακόμη και οι αίθουσες Τέχνης που είδαν τους επισκέπτες τους να εξαφανίζονται. Δίπλα σε όλα αυτά και τα ΜΜΕ που ασχολούνται κυρίως με τον πολιτισμό. Τόσο οι συνθήκες μετάδοσης όσο και «δουλειάς», εγκλώβισαν και περιόρισαν προσαρμόζοντας σχεδόν όλη την υλη τους στην επικαιρότητα.
 
Σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση υπάρχουν και τα καλά νέα. Τα εμβόλια είναι σχεδόν έτοιμα και είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό αποτελεσματικά.
 .

.
Η Κουλτουρόσουπα απευθύνθηκε σε 17 προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού να μας περιγράφουν συνοπτικά πως βλέπουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας και πως βιώνουν την καραντίνα.
 
Τους ευχαριστούμε.
 
Τον λόγο έχει η δημοσιογράφος κ Ναυσικά Γκράτσιου.
 
Είμαι πολλά χρόνια, (32), δημοσιογράφος με καθημερινή παρουσία στο ραδιόφωνο.
 
Ολ' αυτά τα χρόνια έχουν προκύψει διαφόρων ειδών απρόσμενες καταστάσεις και δυσκολίες (απεργίες, ακραία καιρικά φαινόμενα, κρίσεις, κ.α.) μέσα από τις οποίες ένιωσα την ευθύνη, που έχω αναλάβει κάνοντας αυτή τη δουλειά, αφού η ενημέρωση και η ψυχαγωγία είναι αγαθά απαραίτητα και πολύτιμα. Κυρίως όταν τα πράγματα ζορίζουν.
 
 
Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας το Μάρτιο, η διεύθυνση του fm100, προκειμένου να μας προστατεύσει εμάς τους εργαζόμενους, καθιέρωσε σχεδόν για όλους μας την τηλεργασία. Από το Μάρτιο μέχρι και τον Ιούλιο εργαζόμουν αποκλειστικά από το σπίτι, γράφοντας συνέχεια, δίνοντας ανταποκρίσεις, κάνοντας συνεντεύξεις ακόμη κι ολόκληρες εκπομπές από το τηλέφωνο! Δούλευα 10 με 12 ώρες  την ημέρα, έπαθα ...ισχυαλγία απο το αναγκαστικό καθισιό, δοκίμασα την υπομονή τόσο τη δική μου, όσο και των οικείων μου.
 
 
Σ’ αυτή τη δεύτερη φάση της καραντίνα πηγαίνω κανονικά στη δουλειά μου και βγαίνω στον αέρα από το στούντιο, τηρώντας, βεβαίως, όλα τα μέτρα ασφαλείας.
 
Έχω την υπέροχη αίσθηση, ότι συμμετέχω στο λειτούργημα της ενημέρωσης, δίνοντας όσο μπορώ περισσότερα μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς στους ανθρώπους που μας ακούνε.
 
Πιστεύω ακράδαντα ότι κι αυτό θα περάσει και ότι η ζωή συνεχίζεται και είναι πανέμορφη! Το λέω, το εννοώ και το μεταδίδω!
 
Υγ: …και οι εξελίξεις τρέχουν δυστυχώς δραματικά για την Θεσσαλονίκη. Από την περασμένη εβδομάδα η καθημερινή εκπομπή "Το νησί της Ναυσικάς" 12-1 μμ, όσο και η κυριακάτικη "Ο κόσμος μαζί"  7-8μμ, μεταδίδονται πλέον από το σπίτι…

/
Δημοσιεύτηκαν:
-Βάσω Γουλιελμάκη: «Απαγορευτικό… Όταν το έχεις ξαναζήσει φοβάσαι περισσότερο!
-Γιάννης Ζαφειρίου : «Η αισιοδοξία έχει αρχίσει να χάνεται δυστυχώς».
-Γιώργος Λυκιαρδόπουλος : «Η δουλειά μας προϋποθέτει ψυχικές δεξιότητες και αντοχές τζόγου με τον ιό να κερδίζει μέχρι τώρα».
-Δέσποινα Σαρόγλου: «Νοέμβρης 2020. Δεύτερη καραντίνα. Λοβοτομή…»
-Έλενα Λεμονίδου: «Lockdown2 - the sequel - Ρόμπα γίναμε..»
-Ιφιγένεια Μανώλα: «Με υπομονή και αισιοδοξία… θα περάσει κι αυτό!»
-Καλλιόπη Ευαγγελίδου: «Απ’ τα μπουλούκια άντλησα δύναμη για την καραντίνα».
-Κώστας Κιμούλης: «Καραντίνα Νο2 - Φόβος ή επιβίωση;»
-Κώστας Παρχαρίδης-Chalkos Gallery: «Κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία παρά και τη 2η καραντίνα».
-Λένα Πετροπούλου: «Στόχος δεν είναι η δημιουργία, αλλά η δημιουργική επιβίωση»
-Μαίρη Ανδρέου: Δεν είναι εδώ.. Αλλά ΕΙΝΑΙ... ΕΔΩ... Σ΄ αυτό το "join the meeting"...
-Μηνάς Βιντιάδης: «Οι «Αφανείς Ήρωες» της Καραντίνας»…
-Ναυσικά Γκράτζιου: «Ραδιοφωνικά χαμόγελα, το εννοώ και το μεταδίδω, θα περάσει κι αυτό»
-Νίκος Ψαρράς: «Aς γίνει ο εγκλεισμός ευκαιρία να αναλογιστούμε πως θέλουμε να είμαστε στη ζωή.
-Σταύρος Παρχαρίδης: «Δεν έμαθα τίποτα, γι’ αυτό μπορώ και επιβιώνω στους αιώνες».
-Τάσος Ρέτζιος: «Χαμένοι στη μετάφραση». 

 ..
Ακολουθήστε μας στα social media
 ..
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή