Ν. Μούσχουρη: Εγινε Ταξιάρχης του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής

527 Views
Ν. Μούσχουρη: Εγινε Ταξιάρχης του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής Ν. Μούσχουρη: Εγινε Ταξιάρχης του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής

 


 Σε μία συγκινητική τελετή η Νάνα Μούσχουρη παρέλαβε το παράσημο του «Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής» (Commandeur de l'ordre nationale de la Legion d'honneur) από τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα κο Christophe Chantepy.
 

Νάνα Μούσχουρη, Christophe Chantepy.
Νάνα Μούσχουρη, Christophe Chantepy.

 
Πρόκειται για την ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας που απονέμεται σε πολίτη άλλης χώρας. Ο πρέσβης της Γαλλίας εξήρε το έργο της Νάνας Μούσχουρη και την προσφορά της στον πολιτισμό τόσο της Γαλλίας όσο και της Ελλάδας καθώς και την προσφορά της στην UNICEF ως πρέσβειρα καλής θελήσεως.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του γάλλου πρεσβευτή κατά τη διάρκεια της τελετής
Στιγμιότυπο από την ομιλία του γάλλου πρεσβευτή κατά τη διάρκεια της τελετής

Η Νάνα Μούσχουρη μιλώντας και στα Γαλλικά και στα Ελληνικά ευχαρίστησε την Γαλλία για όλα αυτά που της έχει προσφέρει από το 1961 που έφυγε από την Αθήνα μέχρι σήμερα, δήλωσε ότι θεωρεί την Γαλλία δεύτερη πατρίδα της και τόνισε ότι η ταυτότητά της παραμένει ελληνική και αυτό είναι κάτι που δε θα αλλάξει ποτέ.

Η Νάνα Μούσχουρη με το σύζυγό της, Αντρέ Σαπέλ, (δεξιά της) και μέλη της οικογένειάς της.
Η Νάνα Μούσχουρη με το σύζυγό της, Αντρέ Σαπέλ, (δεξιά της) και μέλη της οικογένειάς της.

 
Αυτή η διάκριση είναι η τέταρτη για τη διεθνή Ελληνίδα τραγουδίστρια που της απονέμεται από τη Γαλλία , μετά από αυτήν του "Ιππότη των Γραμμάτων και Τεχνών" (Chevalier des Arts et de Lettres) το 1986 , του "Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής" (Chevalier de l'ordre nationale de la Legion d'honneur) το 1997 και του "Αξιωματούχου της Λεγεώνας της Τιμής" (Οfficier de l'ordre nationale de la Legion d'honneur) το 2007.

Μίμης Πλέσσας, Νάνα Μούσχουρη
Μίμης Πλέσσας, Νάνα Μούσχουρη

Πολλοί φίλοι της Νάνας Μούσχουρη έδωσαν το παρών στην λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα στο υπέροχο κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα : Η πρέσβυς καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη , ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς με τη συζυγό του Αθηνά Κρητικού , η πρέσβης της Ελλάδας στην Γαλλία Αγλαία Μπαλτά, η Άννα Νταλάρα, ο Τίμης Χριστοδούλου, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάκης και η Μαργαρίτα Μάτσα, η Αλεξάνρα Μητσοτάκη, η Λίζα Έβερτ, η Ηρω Σαια, ο Γιωργος Περρής, ο Άρης Δαβαράκης, η Αγαθή Δημητρούκα, η Λιλή Ελευθερίου, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, η Μανουέλα Παυλίδου κ.α

Σοφία και Νίκος Καμπάνης, Νάνα Μούσχουρη
Σοφία και Νίκος Καμπάνης, Νάνα Μούσχουρη

Φωτοτογραφίες: Studio Panoulis

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή