Γνωρίζοντας τους Μουσικούς Σχοινοβάτες.

407 Views
Γνωρίζοντας τους Μουσικούς Σχοινοβάτες. Γνωρίζοντας τους Μουσικούς Σχοινοβάτες.

 Γνωρίζοντας τους Μουσικούς Σχοινοβάτες.

Πάντα ζήλευα τα άτομα που γεννιούνται με αυτά τα πολύ όμορφα και δημιουργικά πνεύματα, τα οποία αν καλλιεργηθούν με λίγη καλλιτεχνική ανησυχία και δουλειά προσφέρουν πολύ όμορφα αποτελέσματα.
 
Τέτοια είναι και η περίπτωση μιας πολύ ενδιαφέρουσας μουσικής ομάδας που συστάθηκε από φοιτητές του Τμήματος Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. με σκοπό την περαιτέρω επαφή των φοιτητών με τη μουσική και την καλλιτεχνική δημιουργία. Υπεύθυνη της ομάδας που φέρει το όνομα «Μουσικοί Σχοινοβάτες» είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ, Κωνσταντίνα Δογάνη, η οποία έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική επιμέλεια.
 
Οι Μουσικοί Σχοινοβάτες, λοιπόν, είναι μια ομάδα που δημιουργεί από το μηδέν, μια ομάδα που έχει ήδη δύο δικά της ηχογραφημένα τραγούδια και που ελπίζουμε να αποκτήσει ακόμη περισσότερα. Ξεκινώντας από το 2003, η Κωνσταντίνα Δογάνη υλοποίησε την ιδέα μιας μουσικοπαιδαγωγικής ομάδας στο Παιδαγωγικό τμήμα της Ρόδου και ερχόμενη το 2007 στη Θεσσαλονίκη έδωσε την ευκαιρία σε φοιτητές των παιδαγωγικών τμημάτων αλλά και όχι μόνο να συμμετάσχουν σε μία μουσική σχοινοβασία ανάμεσα στη δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό. Βασικός στόχος της ομάδας είναι να ενώσει ανθρώπους που έχουν μια κοινή αγάπη, την μουσική, να δημιουργήσουν, να αυτοσχεδιάσουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους, πάντα με κέφι και καλή διάθεση. Έτσι, όχι μόνο μαθαίνουν οι φοιτητές, εν ενεργεία και απόφοιτοι, δίπλα στην καθηγήτριά τους αλλά με τη διοργάνωση εργαστηρίων και δράσεων ενθαρρύνουν και παιδιά να ασχοληθούν με την μουσική.
 
Αυτό που πρέπει να επισημανθεί και να τονιστεί είναι ότι στις 14 Μαΐου η συγκεκριμένη ομάδα θα παρουσιάσει την δουλειά της στα πλαίσια του «ΑΠΘ την Κυριακή», ενός πολύ ενδιαφέροντα θεσμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και μαζί με την ομάδα χορού «Χοροδιάδραση» θα δέσει όμορφα τις δύο τέχνες. Θα παρουσιαστούν τραγούδια από την πρώτη ομάδα, με την χορογραφική επιμέλεια της δεύτερης.
 
Και όλα αυτά στο Ισόγειο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής στις 20.00. Ξέρετε τι θα κάνετε εκείνη την Κυριακή, 14 Μάη, λοιπόν!
 
. #Κουλτουρόσουπα #Kulturosupa#Μουσικομανία  #ΜουσικοίΣχοινοβάτες

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Μουσικοί Σχοινοβάτες

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή